15% popusta na ALERGO295 testiranje i Test intolerancije na hranu 221 namirnica do kraja 9. mjeseca

Otkazujete kave s prijateljicama zbog manjka energije i jakih glavobolja, a u društvu imate problema s neugodnim zadržavanjem plinova? Niste jedini.
Grčevi u trbuhu i probavne smetnje, česte glavobolje, osipi i onaj osjećaj kada “nemate volje za ništa” obuhvaćaju više od 40% svjetske populacije, neovisno o dobi i spolu. Mislite da je uzrok navedenim simptomima posao koji radite ili opća iscrpljenost, no u većini slučajeva uzrok je ipak hrana koju jedemo, odnosno INTOLERANCIJA NA HRANU.ŠTO JE INTOLERANCIJA NA HRANU I KAKO DJELUJE?

Intolerancija na hranu događa se kada tijelo prepoznaje određenu hranu koju jedemo kao “štetnu”, iako je možda riječ o sasvim zdravoj namirnici poput jabuke ili orašastih plodova. Simptomi se manifestiraju kroz spomenute glavobolje, umor, probavne smetnje, upale sinusa, razvoj astme, pretilost te razne kronične bolesti i tumore koji nastaju posljedično ako patimo od ovog poremećaja duži niz godina.

RJEŠENJE POSTOJI Poliklinika Analiza prva je u Hrvatskoj počela s provođenjem testiranja još prije 16 godina. Od drugih se klinika razlikujemo u tome što test intolerancije na hranu jedini radimo po medicinskoj metodi. To znači da prilikom testiranja koristimo najbolje i najskuplje reagense certificirane od strane Europske unije, isključivo za uporabu u medicinskim laboratorijima. Također, jedina smo klinika u kojoj ćete rezultate testiranja osim kroz razgovor, dobiti objašnjene i pismeno na papiru, s konkretnim brojčanim vrijednostima Vaše intolerancije na određene prehrambene namirnice.

Sumnjate na problem intolerancije na hranu?
Javite nam se na 021 688 888 za besplatne konzultacije već danas!

⇓SAZNAJTE VIŠE O INTOLERANCIJI NA HRANU⇓

JE LI INTOLERANCIJA NA HRANU ISTO ŠTO I ALERGIJA NA HRANU?

Prava alergija na hranu je rezultat reakcije imunološkog sustava koji ima utjecaj na brojne organe u tijelu te uzrokuje širok spektar različitih simptoma. Oni se kreću od blagih do intenzivnih, kada govorimo o anafilaktičkom šoku koji može dovesti do smrti osobe ako se pravovremeno ne pruži hitna medicinska pomoć. Alergije na hranu zasad se ne mogu izliječiti. Suprotno, intolerancija na hranu je uglavnom ograničena na probavne probleme i kvalitetu života, u čijem slučaju se može poboljšati stanje organizma ako se dijagnostika postavi pravovremeno.

KOJI SU NAJČEŠĆI UZROCI INTOLERANCIJE NA HRANU?

Prirodni i umjetni sastojci hrane konzumirani u dovoljnim količinama podjednako mogu uzrokovati štetne reakcije kod osjetljivih ljudi, dok stupanj reakcije varira od osobe do osobe. Intoleranciju na hranu možete dobiti bez obzira je li neki od Vaših predaka patio od iste, a simptomi se mogu javiti kod bilo koje dobne skupine, postepeno ili brzo – pravila nema. Zanimljiv podatak je i taj da se intolerancija češće javlja kod žena, kao i činjenica da smo s opasnosti razvoja osjetljivosti na hranu suočeni još u maternici.

Ipak, okidač može biti virusna infekcija, bolest ili utjecaj zagađenog okoliša, način prehrane i životnih navika, kao i kombinacija genetske raznolikosti. Količina i koja kombinacija namirnica koje čine donju granicu za pojavu simptoma također varira. Patološki slijed lako može pokrenuti litra mlijeka, ali i naizgled bezopasni kapučino. Upravo zbog specifičnih okidača, za svakog pojedinca je i interpretacija testa intolerancije na hranu individualna.

KOJI SU NAJČEŠĆI SIMPTOMI INTOLERANCIJE NA HRANU?

Najčešće simptome poput kroničnog umora, bezvoljnosti, glavobolja i problema s probavom već smo spomenuli. No, kod intolerancije se javljaju i mnogi drugi simptomi: kožni (osip, svrbež, dermatitis, ekcem, psorijaza, akne), respiratorni (otok nosne sluznice, sinusitis, nadražaj ždrijela, astma, suhi kašalj), probavni (grčevi u trbuhu, vrijedovi u usnoj šupljini, mučnina, vjetrovi, proljev, zatvor i sindrom iritabilnog crijeva), neurološki (glavobolja, migrena, vrtoglavica, omaglica), psihološki (gubitak motivacije, tjeskoba, letargija, depresija, umor, hiperaktivnost kod djece) i drugi.

Liječenje intolerancije na hranu rješava Vas brojnih tegoba kod ozbiljnih poremećaja u tijelu.

PRETILOST:
Pravilna prehrana rezultira oporavkom oštećene sluznice tijela i ispuštanjem vode iz organizma, a posljedično i značajnim smanjenjem kilaže SAZNAJTE VIŠE

KRONIČNE BOLESTI:
Čak kod 73,4% pacijenata promjena načina prehrane pozitivno utječe na kronično stanje njihova organizma SAZNAJTE VIŠE

MIGRENE:
Rezultati istraživanja pokazali su da promjena prehrane utječe na smanjenje glavobolja kod 30% osoba već nakon mjesec dana, a kod 40% osjeća se poboljšanje nakon 2 mjeseca SAZNAJTE VIŠE

SINDROM “PROBUŠENOG” CRIJEVA
Promjena prehrane povećava funkciju membrane i onemogućava prolazak bakterija, virusa, neprobavljivih dijelova hrane i ostalih toksina u krvotok SAZNAJTE VIŠE

INFEKCIJA KANDIDOM (KANDIDIJAZA):
Konzumiranje hrane na koju smo tolerantni povećava broj zdravih bakterija u crijevima što znatno utječe na zdravlje imunološkog sustava SAZNAJTE VIŠE

IRITABILNO CRIJEVO
Istraživanja su pokazala da osobe koje se pridržavaju prehrane izrađene temeljem testa intolerancije osjećaju značajnije poboljšanje, odnosno gubitak simptoma iritabilnog crijeva u 12 tjedana, dok su simptomi depresije i anksioznosti koji često prate ovaj sindrom umanjeni u odnosu na grupu s «lažnom prehranom» SAZNAJTE VIŠE

KAKO DIJAGNOSTICIRATI INTOLERANCIJU NA HRANU?

U Poliklinici Analiza imamo 4 panela intolerancije na hranu, a svaki se razlikuje po broju namirnica – ovdje možete pregledati cijeli popis. Dvoumite li se koji panel odabrati, savjetujemo Vam da nas nazovete i dogovorite besplatne konzultacije.
Test intolerancije na hranu važan je jer može promijeniti način gledanja na prehranu. Uvriježeno je mišljenje da su intolerancija na gluten ili laktozu (mliječne proizvode) jedini oblici nepodnošenja hrane, što je netočno. Naš test je proizvod suvremene tehnologije te omogućuje detekciju povišene reaktivnosti organizma na više od dvije stotine različitih vrsta hrane, od borovnice do leće. Već danas možete napraviti prvi korak do boljeg zdravlja – brzo, profesionalno i pouzdano u Poliklinici Analiza.

Test krvi možete napraviti na najbrži i najbezbolniji način:

  • u jednom od naših laboratoriju u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Zadru ili Dugopolju
  • u ostalim gradovima, u jednoj od naših suradničkih ustanova, gdje ćete ostaviti uzorak krvi potreban za testiranje koji će ustanova poslati nama na analizu, a čije lokacije možete provjeriti nazovete li naš call centar na 021 688-888.

Saznajte razliku između testa intolerancije u Poliklinici Analiza i ostalih testova u Hrvatskoj!

DIJAGNOSTICIRANA VAM JE INTOLERANCIJA – ŠTO SADA?

U slučaju kada test intolerancije na hranu zabilježi pozitivne rezultate, potrebno je krenuti s određenim koracima koji će s vremenom dovesti do poboljšanog stanja Vašeg organizma. Nakon testiranja Poliklinika Analiza nudi Vam još jedno besplatno savjetovanje, sada s našim nutricionistom koji će Vam kroz savjetovanje i mogućnost izrade plana prehrane pomoći ukloniti uzroke problema.

Proces besplatnog savjetovanja Poliklinike Analiza nakon obavljenog testiranja sastoji se od nekoliko faza:

  • UPITNIKA u kojem ćete odgovoriti na tvrdnje o vašem zdravstvenom stanju i životnim navikama te ciljevima koje želite postići
  • VODIČA pomoću kojeg ćete učiti kako se nositi s novim režimom prehrane
  • POTPORE I PRAĆENJA u ordinaciji s doktoricom, telefonom ili putem e-maila

ŽELITE PROMIJENITI ŽIVOTNE I PREHRAMBENE NAVIKE TE OSIGURATI KVALITETNIJU I ZDRAVIJU BUDUĆNOST?

Već danas se javite za besplatne konzultacije da biste uvidjeli je li Vam test intolerancije zaista potreban – NAZOVITE NAS NA 021 688 888
plaćanje na 6-12 rata * besplatna interpretacija nalaza *

Informacije o intoleranciji

Trajno posezanje za lijekovima nije dobro rješenje, te se mora pronaći uzrok boli i nelagode…

Intolerancija i debljina

Ne dopustite da nekontrolirano i rapidno dobivate na težini zbog narušenog
zdravlja izazvano intolerancijom na određenu hranu.

Dokazan Klinički Značaj Specifičnih IgG Protutijela U Serumu Kod Različitih Bolesti – Reference