
Ideje za pripremu doručka – intolerancija na proteine mlijeka
Jedno od najčešćih pitanja s kojima se susrećemo u razgovoru s našim pacijentima odnosi se na pitanje doručka – što jesti? Izazov kod intolerancije na

Intolerancija na proteine iz mliječnih proizvoda – principi prehrane
Mlijeko i mliječni proizvodi životinjskog podrijetla u ljudskoj su prehrani zastupljeni od davnina, a još je Hipokrat 450 p.n.e. prepoznao važnost sirutke kojoj je

Intolerancija na jaje – bjelanjak I žumanjak
Jaje je visokovrijedna i lako dostupna namirnica koja u relativno maloj količini sadrži niz vrijednih minerala i vitamina. Kad se spominje jaje, najčešće se misli

Intolerancija na proteine pšenice – Proizvodi koji sadrže pšenicu
Pšenica je jedna od najstarijih kultiviranih žitarica čije povijest seže daleko, sve do Mezopotamije. Danas je to najčešće korištena i najzastupljenija žitarica u proizvodnji i

Alergije na hranu poveznica sa tjeskobom u djetinjstvu
Znanstvenici s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Columbia Mailman škole za javno zdravstvo te Ferhauf fakulteta psihologije i Medicinskog fakulteta Albert Einstein proučavali su povezanost između alergije

Koja hrana uzrokuje depresiju i anksioznost?
Vjerovali ili ne mi se zapravo možemo osjećati tjeskobno, pak čak i oboljeti od depresije konzumiranjem hrane koju naša tijela ne mogu u potpunosti probaviti.