Očinstvo

Test očinstva:
Ovaj test je za Vas najprikladniji ukoliko ste:
(a) muškarac koji želi potvrditi svoje očinstvo,
(b) dijete koje želi dokazati da mu je netko otac,
(c) majka kojoj otac njenog djeteta ne priznaje očinstvo,
(d) netko tko mora potvrditi rodbinsku vezu iz pravnih razloga (aplikacija za državljanstvo po roditelju).

Poliklinika Analiza nudi testove utvrđivanja očinstva koji su izuzetno pouzdani i točni. Sva testiranja se obavljaju s najnaprednijom tehnologijom koja nam omogućava brzu i učinkovitu analizu te postotak točnosti od 99.9999%.

 

Prenatalno utvrđivanje očinstva

Trudni ste i treba Vam test za utvrđivanje očinstva ali bez ikakvog rizika za dijete ?

Poliklinika Analiza sada nudi ekskluzivan, neinvazivni, 100% bezopasan prenatalni test za utvrđivanje očinstva (99,9% točnost) potencijalnog oca. Trenutno ne postoji test poput ovoga koji može garantirati ovakav stupanj točnosti i uz to biti posve bezopasan za majku i nerođeno dijete. Znanstveno, ovaj test se bazira na fetalnoj DNK koja se može izolirati iz krvi majke. Ova DNK se zatim testira na više od 300 000 genetskih markera, a rezultat je ojačan nenadmašivom točnošću. Očinstvo se pouzdano može utvrditi već od 10 tjedna trudnoće. Uzorke krvi Vam može pomoći skupiti Vaš liječnik opće prakse ili će to učiniti osoblje Poliklinike Analize u svom prostoru.
Cijena ovog testa je 15 120,00 kn.

Više o testu očinstva

DNA test očinstva predstavlja usporedbu DNA profila djeteta sa DNA profilom potencijalnog oca, pri čemu se vrši usporedba lokusa između potencijalnih srodnika. Lokus ili molekularni biljeg predstavlja specifičnu lokaciju gena ili DNA niza na kromosomu. Lokusi se od osobe do osobe, razlikuju po svojoj strukturi i duljini. Osobe koje nisu u krvnom srodstvu imaju različitu strukturu DNA molekule u svakom analiziranom lokusu, dok biološki srodnici (roditelj-dijete) imaju istu strukturu DNA molekule u promatranim lokusima, što znači da njihovi DNA profili imaju predvidljive tragove genetskog nasljedstva.

Testiranje mogu zatražiti:

Postupak provođenja testa izuzetno je jednostavan jer se radi bris unutarnje strane obraza (bris bukalne sluznice). Uzorak se uzima posebnim kolektorom koji sprječava mogućnost kontaminacije. Iz epitelnih stanica uzorka u laboratoriju se izolira DNA molekula te se provodi analiza specifičnih molekulskih biljega, po kojima se ljudi najviše razlikuju. Ako se uoče razlike u više od dva lokusa, nedvojbeno se radi o osobi koja nije roditelj, djeteta.

Vjerojatnost očinstva više od 99 % znači da potencijalni srodnik (otac) nije isključen kao biološki roditelj djeteta. Minimalna granica za koju se smatra da je potrebna za nedvojbeno utvrđivanje očinstva je 1:10.000, tj. 99,99 %
Vjerojatnost očinstva 0 % znači da je potencijalni otac isključen kao biološki otac djeteta.

U skladu sa svjetskim medicinskim preporukama a poštujući zakonske propise, poliklinika Analiza nudi testove utvrđivanja očinstva koji su izuzetno pouzdani i točni. Sva testiranja se obavljaju s najnaprednijom tehnologijom koja omogućava brzu i učinkovitu analizu te postotak točnosti od 99.9999 %. Svim zainteresiranim stranama nudi se i mogućnost konzultacija u potpunoj diskreciji.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!