Premium plus sensor

Žene/muškarci
Paket genetske analize sadrži sve naše genetske analize za prevenciju, zdravu prehranu i kontrolu težine, pomaže vam smanjiti rizik za genetske bolesti i sačuvati zdravlje. Ako već bolujete od nekih bolesti, analiza genoma će vam pomoći za odabir najboljeg liječenja.

Prevencija: Forma i zdravlje za cijeli život!
Naši geni su nacrt i plan našeg tijela, kontroliraju brojna svojstva, poput boje očiju, visine i talent. Nažalost, naši geni nisu pošteđeni pogrešaka, i svaki od nas nosi određene genetičke defekte i genetičke varijacije koje imaju štetan utjecaj na naše zdravlje.

Ovakve genetičke varijacije mogu povećati rizik za dijabetes, trombozu ili rak, mogu odrediti koliko uspješno uklanjamo otrove iz tijela, odgovorni su za intoleranciju na pojedine komponente hrane kao, na primjer na gluten i laktozu, ili koliko smo osjetljivi na razvoj parodontalne bolesti.

Geni određuju koji lijekovi su djelotvorni, a koji dovode do ozbiljnih nuspojava. Isto tako, geni određuju hoće li naš imunološki sustav odbaciti titanski dentalni implantant.

Analiziranjem više od 110 genetskih varijacija, možemo identificirati rizik za pojedine bolesti, započeti program prevencije sukladan našem genetskom profilu ili izabrati najefikasniji tretman i lijekove za liječenje.

Genetske varijacije određuju kako vaše tijelo reagira na neke nutrijente i sastojke hrane, i koji se od njih mogu preraditi i ispravno iskoristiti.

Prehrana ima ključnu ulogu u razvoju mnogih bolesti i sada možemo analizirati vaše gene i prilagoditi vašu prehranu kako bi neutralizirati vaše genetske rizike, zahvaljujući najnovijim tehnologijama.

Ako genetska analiza utvrdi da imate visok rizik od razvoja osteoporoze, preporučljivo je da promijenite vašu prehranu i povećate unos kalcija unosom mliječnih proizvoda bogatih kalcijem. Međutim ako ste istovremeno predisponirani za intoleranciju laktoze, vaša ishrana treba sadržavati drugu hranu bogatu kalcijem, kao što je brokula.

Uzimajući u obzir više od 50 gena i više od 22 metabolička poremećaja, prehrana može biti tako prilagođena da neutralizira genetičke slabosti i omogući vam da ostanete zdravi.

U oko 80% slučajeva debljina je uzrokovana genetičkim varijacijama. Neki od nas, zahvaljujući svojim nepovoljnim genima, mogu se debljati zbog toga što apsorbiraju previše masti iz hrane, dok drugi mogu imati dvostruko veću količinu masti u prehrani a apsorbirat će samo najnužniju količinu. Situacija je istovjetna i s ugljikohidratima; dok nekima raste težina jer konzumiraju ugljikohidrate, drugi su potpuno pošteđeni bez obzira na količinu šećera koju uzimaju. O genima ovisi i potrebna razina tjelesne aktivnosti i smanjenje kalorijskog unosa da bi se smršavilo. Analizom osam relevantnih gena može se uobličiti personalizirani program za mršavljenje i prema dosadašnjim istraživanjima, takav program može dovesti do 2,5 puta većeg gubitka težine.

Prednosti
Analizom bitnih genetskih varijacija, dobivamo vrijedne informacije za prevenciju i liječenje određenih bolesti. Možemo istražiti za koje bolesti ste genetski predodređeni, koji lijekovi su kod vas najdjelotvorniji i kako možete smanjiti rizike. Program prehrane će vam pomoći da prilagodite svoju prehranu i time izbjegnete rizik bolesti i sačuvate zdravlje. Analiza za gubitak težine će vam pomoći u efektivnom i brzom gubitku težine kao i u održavanju optimalne tjelesne težine bez puno napora.

Kako se to radi?
Ako se vi i vaš liječnik odlučite koristiti ovaj analitički paket, uzet će se uzorak iz usne šupljine pomoću štapića sa vatiranim vrhom. Kad uzorak stigne u laboratorij, vaša DNK se ekstrahira, pripadajući genetski segmenti se ispituju na varijacije. Naši znanstvenici će utvrditi vaš genetski profil i kreirati prilagođeni program prevencije i liječenja. U suradnji s liječnikom možete započeti vaš personalizirani genetski program prevencije bolesti.

Na koja pitanja ova analiza može odgovoriti ?
Sastavni dio ove analize je testiranje više od 110 genetskih varijacija, koje odgovara na sljedeća pitanja:

Djelokrug pretrage:

Premium Plus Sensor sastoji se od:

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!