Show sidebar
NazivSažetakCijenaKupi
17-hidroksiprogesteron180,00 kn
ACE polimorfizam1.623,00 kn
ADHD Sensor

ADHD je poremećaj s jakim genetskim utjecajem, jer je oko 75% svih slučajeva barem djelomično uzrokovano genetskim promjenama. Nakon analize medicinskih parametara, u testu su kroz analizu 17 gena dostupne informacije i o najprikladnijem lijeku u liječenju ADHD poremećaja, pri čemu pacijent dobiva informacije o 60-ak lijekova i to o njihovom efektu djelovanja, brzini razgradnje te potrebnoj dozi nužnoj za održavanje simptoma poremećaja pod kontrolom

1.835,00 kn
AFP

AFP po svojoj strukturi je glikoprotein i pripada grupi onkofetalnih proteina. Stvara se za vrijeme embrionalnog razvoja u jetri i žumančnoj vreći fetusa. AFP prolazi kroz placentu te se zato normalno nalazi u kvi trudnica.

132,00 kn
Albumin u serumu

OPIS:

Albumin je jedan od najvažnijih serumskih proteina koji se sintetizira u jetri. Uloga albumina u ljudskom organizmu je široka, osim transportne uloge, jer se na njih vežu Ca++, bilirubin, slobodne masne kiseline, lijekovi i steroidi, ima ulogu u održavanje osmotskog tlaka.

20,00 kn
ALERGO 295- dijagnostički test za alergije2.412,30 kn
Alergološko testiranje ALERGO295

Potreban je samo jedan uzorak krvi iz kojeg se ispituju 117 alergene molekule i 178 alergena ekstrakta iz 123 različita alergijska izvora . Nije potrebno prekidati medikamentoznu terapiju, uključujući uzimanje antihistaminika i kortikosteroida

2.838,00 kn
Alfa amilaza (serum ili urin)

OPIS:

Alfa-Amilaza je enzim male molekularne mase (45.000 do 50.000). Po mjestu djelovanja ona je enzim probavnih sokova. Alfa-amilaza katalizira hidrolizu alfa-1,4-glikozidne veze u molekuli polisaharida stvarajući maltozu i glukozu iz amiloze.

18,00 kn
ALP – koštana

OPIS:
Koštana ALP ( alkalna fosfataza ) je koštano specifični izoenzim alkalne fosfataze. Po sastavu je glikoprotein čija je aktivnost zabilježena na površini osteoblasta ( koštanih stanica koje su uključene u rast i razvoj kostiju) Oko 50 % aktivnosti ukupne ALP, kod odraslih osoba s normalnom funkcijom jetre, potiče iz kosti odnosno koštane ALP. Nije potrebno biti natašte prije vađenja krvi.

250,00 kn
ALT (alanin aminotransferaza)

OPIS:
Povećana katalitička koncentracija ALT u serumu javlja se u raznim bolestima jetre (akutni virusni hepatitis, akutni toksični hepatitis, aktivni kronični hepatitis, ciroza itd.).

15,00 kn
Alzheimer Senzor

OPIS:
Alzheimerova boleset je karakterizirana progresivnim odumiranjem određenih moždanih bolesti. Uzrok nije u potpunosti poznat. Međutim, određena genetička obilježja su jasno povezana sa značajno povišenim rizikom od razvoja bolesti. Genetičkom analizom određuje se predispozicija za razvoj bolesti.

1.740,00 kn
AMD Sensor

Makularna degeneracija je bezbolno stanje koje utječe na mrežnicu ljudskog oka. Stanje obično počinje polako utjecati na osobe starije od 50 godina i narušava središte vidnog polja. Do sada su znanstvena istraživanja identificirala nekoliko gena i polimorfizama povezanih s povećanim rizikom razvoja makularne degeneracije.

1.880,00 kn
Analiza minerala u kosi

OPIS:

Kosa uz masno tkivo predstavlja skladište tvari koje cirkuliraju u organizmu. Kosa raste oko jedan centimetar svaki mjesec, tako da analizom dva centimetra kose pri tjemenu dobivamo situaciju u organizmu unutar dva zadnja mjeseca

2.000,00 kn
ANALIZA SPORT – Premium

OPIS:

KKS, sedimentacija, kolesterol, HDL i LDL kolesterol, trigliceridi, TSH, T3, T4, fT3, fT4, Kortizol, testosteron (M), prolaktin (Ž), kalcij, kalij, magnezij, natrij, željezo, UIBC, TIBC, glukoza, ureja, urat, kreatinin, bilirubin ukupni, AST, ALT, kreatin kinaza, GGT, LDH, AP, CRP, feritin, homeocistein, urin: test traka i sediment, vitamin D, vitamin B12, folat, Intolerancija na hranu 211, Candida IgG, Candida IgM

4.910,00 kn
ANALIZA SPORT-Basic

Basic (KKS, sedimentacija, kolesterol, HDL i LDL kolesterol, trigliceridi, TSH, T3, T4, fT3, fT4, Kortizol, testosteron (M), prolaktin (Ž), kalcij, kalij, magnezij, natrij, željezo, UIBC, TIBC, glukoza, ureja,urat, kreatinin, bilirubin ukupni, AST, ALT, kreatin kinaza, GGT, LDH, AP, CRP, feritin, homeocistein, urin: test traka i sediment, vitamin D, vitamin B12, folat)

1.363,00 kn
Androstendion

OPIS:
Androstendion je muški spolni hormon koji nastaje u nadbubrežnim žlijezdama te muškim i ženskim spolnim žlijezdama (testisima i jajnicima). Androstendion je metabolit DHEA, a pretvara se u testosteron i estrogen. Dodaci prehrani koji sadrže androstendion povećavaju razinu testosterona u krvi što dovodi do povećanja snage i mišićne mase.

180,00 kn
Anti –HAV

OPIS:
Test Anti HAV podrazumijeva detekciju IgM i IgG anti HAV antitijela (ukupna antitijela na virus hepatitisa A). Virus hepatitisa A je raširen u svijetu. Epidemije se javljaju u prostorima s velikim brojem ljudi u lošim higijenskim prilikama jer se virus hepatitsa A izlučuje putem stolice.

144,00 kn
anti CCP (EDRA CPA)

OPIS:
Anti-CCP (antitijela na ciklički citrulinski peptid), predstavlja novi biološki parametar u ranom otkrivanju reumatoidnog artritisa (RA). Pripadaju porodici antifilagrinskih antitijela, kao i antikeratinska antitijela i antiperinuklearni faktor. Nedavno se otkrilo da je u serumu osoba s RA, citrulin ciljni peptid različitih auto-anititjela.

315,00 kn
Anti Mullerov hormon (AMH)

OPIS:
Anti Mullerov hormon (AMH) stvaraju spolne žlijezde ( jajnici i testisi ). Određivanje AMH nam pruža uvid u funkciju jajnika. Kod žena tijekom reproduktivne dobi, koncentracija AMH odgovara ovarijskoj rezervi ( potencijalnom broju nezrelih jajnih stanica ) Određivanje AMH postalo je uobičajeno u postupcima medicinski potpomognute oplodnje.

270,00 kn
Anti TG

OPIS:
Antitiroglobulin antitijela (anti-TG) su usmjerena na tiroglobulin-sastavni dio stanica štitinjače. Tiroglobulin (Tg) je protein koji se stvara u folikulima štitnjače: zajedno s enzimom TPO (tiroidna peroksidaza), nužan je pri jodiranju L-tirozina i stvaranju hormona štitnjače T4 i T3. Tg i TPO su potencijalno autoantigeni.

170,00 kn
Anti TPO

OPIS:
Anti TPO-Antitijela na tiroidnu peroksidazu- enzim koji sudjeluje u proizvodnji hormona štitnjače (tiroksina, T4 i trijodtironina, T3). Anti TPO kao i anti-TG ukazuje na neki od autoimunih poremećaja u radu štitinjače

170,00 kn
Anti-HAV-IgM

OPIS:
Anti HAV IgM su antitijela na virus hepatitisa A, klase IgM što znači da ukazuju na trenutnu (akutnu) infekciju virusom hepatitsa A. Prisutna su u serumu u vrijeme pojave simptoma bolesti, najveću razinu poprimaju približno nakon 4 tjedna od infekcije, a obično nestaju tijekom 3 do 6 mjeseci od početka bolesti.

165,00 kn
Anti-HBc

OPIS:
Test na anti HBc antitijela tzv. ukupni anti HBc podrazumijeva analizu antitijela klase IgM i IgG na HBc antigen –antigen jezgre virusa hepatitisa B. IgM antitijela ukazuju na akutnu infekciju a IgG antitijela ukazuju na kroničnu infekciju

119,00 kn
Anti-HBc IgM

OPIS:
Anti HBc IgM je antitijelo klase IgM specifično za HBc antigen (antigen jezgre virusa hepatitisa B). Nakon izloženosti virusu hepatitisa B je razdoblje inkubacije kada su u krvi prisutni antigeni HBsAg i HBeAg. Nakon pojave antigena među prvim protutijelima u krvi inficirane osobe javljaju se anti-HBc IgM i ukupni anti-HBc.

165,00 kn
Anti-HBe

OPIS:
Anti HBe su antitijela na HBe antigen koji je sastavni dio virusa hepatitisa B.

170,00 kn
Anti-HBs

OPIS:
Anti HBs su antitijela koja nastaju kao odgovor organizma na virus hepatitisa B točnije na površinski antigen (antigen s). Testiranje na anti HBs je potrebno napraviti da bi se provjerio titar zaštitinih antitijela kod osoba koje su cijepljene protiv virusa hepatitisa B. Zatim ukoliko se sumnja na hepatitis B ili kod osoba koje su bile izložene virusu.

117,00 kn
Anti-HCV

OPIS:
Anti HCV, antitijela koja nastaju kao odgovor organizma na prisutnost hepatitisa C. Hepatitis C se prenosi parenteralno odnosno unosom virusa u krv zaraženom krvlju ili zaraženim predmetima (kod intravenskih ovisnika). Cijepivo protiv hepatitsa C ne postoji budući da specifična HCV antitijela nisu zaštitna.

144,00 kn
anti-HIV 1, 2, p24 Antigen test

OPIS:
Antitijela na HIV-1 i HIV-2, javljaju se kao odgovor organizma na virus ljudske imunodeficijencije najčešće se prenosi spolnim putem, zarženom krvlju ili preko zaražene majke na novorođenče.

141,00 kn
Antimitohondrijska antitijela (AMA)

OPIS:
Antimitohondrijska antitijela (AMA) su autoantitijela (antitijela koje organizam stvara protiv vlastitih antigena). Po sastavu su imunoglobulini koji se stvaraju protiv antigena mitohondrija ( primarno mitohondrija u hepatocitima) Mitohondrij predstavlja tvornicu energije za svaku stanicu u našem organizmu.

300,00 kn
Antinuklearna antitijela (ANA)

OPIS:
Antinuklearna antitijela (ANA) su autoantitijela koja se vežu na sadržaj stanične jezgre. Postoji nekoliko podtipova ANA-e, svaki od tih podtipova se veže na različite proteine i komplekse proteina unutar jezgre. Pronađeni su u mnogim poremećajima uključujući autoimunitet, rak i infekciju, s različitim prevalencijama protutijela ovisno o stanju.

300,00 kn
AP (alkalna fosfataza)

OPIS:
Alkalna fosfataza – Uzorak Serum, plazma (Na-heparinat) Stabilnost uzorka je 7 dana ako se čuva na +4°C. Alkalne fosfataze su grupno-specifični enzimi koji kataliziraju hidrolizu monoestera fosfatne kiseline i alkohola. Optimalni pH za djelovanje enzima je između 9.8 i 10.5, a ovisi o vrsti supstrata i vrsti pufera

15,00 kn
APTV (Aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme)

OPIS:
APTV-aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme se određuje za procjenu unutarnjeg puta zgrušavanja krvi. Služi kao test za otkrivanje poremećaja koagulacije. Obavezan je test prije svakog kirurškog zahvata, te kod pacjenata na heparinskoj terapiji.

36,00 kn
ASO (lateks)

OPIS:
ASO je kvantitativni test za mjerenje ASO u serumu ili plazmi.

72,00 kn
AST (aspartat aminotransferaza)

OPIS:
AST katalizira reverzibilnu reakciju transaminacije između L-spartata i alfa-oksoglutarata. Piridoksal-5-fosfat (P-5-P) je prostetička skupina AST. Enzim je lokaliziran u citoplazmi i mitohondrijima stanica jetre, srčanog mišića i skeletnih mišića. Katalitička koncentracija AST mjeri se u serumu bolesnika s oštećenjem srca i jetre.

15,00 kn
ATCH350,00 kn
Azospermia faktor(AZF)3.675,00 kn
Baby sensor 100+

OPIS:

U prvim godinama života, tijelo djeteta razvija se jako brzo, stoga postojanje nedijagnosticirane i neliječene nasljedne metaboličke bolesti može imati ozbiljne posljedice po zdravlje djeteta. Sa Baby Sensor 100+ poduzimate potrebne mjere opreza.

2.560,00 kn
Bakar45,00 kn
beta HCG (ukupni + beta jedinica)

OPIS:

Krv se uzima u epruvetu s podtlakom (vacutube) s crvenim čepom bez aditiva ili u epruvetu s podtlakom u kojoj se nalazi gel ili u epruvetu s podtlakom (vacutube) s zelenim čepom (Li-heparinat).

ß-hCG – Uzorak
Serum, plazma

 

132,00 kn
Beta-crosslaps (β-C-terminalni telopeptid, β-CTx)

OPIS:
Beta-crosslaps je degradacijski produkt kolagena tipa I u humanom serumu i plazmi. Određivanje Beta crosslaps-a u serumu služi kao marker za procjenu resorpcije kosti ( pregradnje kosti, razgradnja koštanog tkiva i ponovno stvaranje). Ovu pretragu je važno napraviti kod žena kad uđu u menopauzu te muškaraca starijih od 60 godina.

200,00 kn
Bilirubin direktni (konjugirani)

OPIS:
U stanicama jetrenog parenhima bilirubin se odvaja od albumina i konjugira se u endoplazmatskom retikulumu s glukuronskom kiselinom. Konjugirani bilirubin se naziva i direktni bilirubin.

15,00 kn
Bilirubin indirektni (nekonjugirani)

OPIS:
Bilirubin koji je nastao u retikuloendotelnom sistemu nakon ulaska u krv veže se za albumin (nekonjugirani ili slobodni bilirubin). Vezanjem za albumine moguć je prijenos bilirubina do jetre u kojoj se vrši konjugacija i njegovo izlučivanje. Nekonjugirani bilirubin je nepolarna molekula i nije topiv u vodi.

7,00 kn
Bilirubin ukupni

OPIS:
Bilirubin je krajnji produkt razgradnje proteina koji sadrže hem. Oko 80% bilirubina nastaje razgradnjom hemoglobina iz eritrocita (nakon 120 dana života eritrocita u krvi) u retikuloendotelnom sistemu (RES). Preostalih 20% dnevno stvorenog bilirubina nastaje iz prethodnika eritrocita u koštanoj srži (neefikasna eritrocitopoeza) i drugih hem proteina (mioglobin, citokromi, katalaza).

15,00 kn
Biological Age Sensor

Starenje je biološki proces praćen brojnim promjenama na molekularnoj razini. Biološka dob ne podudara se nužno s kronološkom dobi pojedinca, a razlika je uzrokovana usporenim, odnosno ubrzanim starenjem. Zbog te činjenice biološka dob predstavlja bolji indikator općeg zdravstvenog stanja i procesa starenja od kronološke dobi.

1.780,00 kn
Bone Health Sensor

Preventivni genetski panel u kojem pacijent kroz analizu 4 relevantne genetske varijacije (Col1A1, VDR, ESR1, LCT)., dobiva informacije o prirođenom riziku za razvoju osteoporoze, prilagođenoj ishrani i programu prevencije osteoporoze, procjeni efikasnosti različitih terapija (bifosfonati, raloksifen, alendronat, hormoni) kao i o farmakogenetici više od 18 relevantnih lijekova.

1.880,00 kn
Breast Health Sensor /Prostate Health Sensor

OPIS:

Naši geni mogu mnogo toga reći o nama. Primjerice, naslijeđeni DNK je ono što će odrediti boju naše kose, očiju, visinu i mnoge ostale značajke. Oni su se razvili kako bi nam pomogli preživjeti u primitivnom svijetu, no mogu prenositi i neželjene predispozicije kao što su bolesti, a što je uzrokovano promjenama na genima koje nazivamo mutacijama.

2.335,00 kn
Burnout Sensor

Sindrom sagorijevanja je stanje emocionalne, mentalne i fizičke iscrpljenosti uzrokovane visokim razinama produljenog stresa. Pojavljuje se kod osoba koje se osjećaju preopterećeno odgovornostima i zahtjevima što dovodi do osjećaja emocionalne iscrpljenosti. S pojavom sindroma sagorijevanja osoba gubi energiju, osjeća se bespomoćno i beznadno te gubi motivaciju u poslu koji je voljela.

1.780,00 kn
C-peptid

OPIS:
Cijepanjem i odvajanjem aktivnog oblika inzulina kao ostatni produkt nastaje C-peptid. C-peptid ispunjava važnu ulogu u povezivanju strukture dvolančanog inzulina. Inzulin i C-peptid se izlučuju u krv u jednakim količinama.

135,00 kn
C3

OPIS:
C3 komponenta je sastavnica sustava komplemetna kojeg čini više od 30 proteina plazme i njihovi receptori koji imaju važnu ulogu u obrani organizma od zaraze. Aktivacija komplementa je složena kaskada međusobno povezanih i uvjetovanih enzimskih reakcija.

50,00 kn
C4

OPIS:
C4 je po svom sastavu glikoprotein i jedna od najvažnijih komponenti sustava komplementa. Osnovna funkcija sustava komplenta je sudjelovanje u obrani od infektivnih agensa (reakcije antigen/antitijelo) te u sprečavanju autoimunih bolesti.

50,00 kn
CA 125

OPIS:
CA 125 – Uzorak
Serum, plazma, likvor

Krv se uzima u epruvetu s podtlakom (vacutube) s crvenim čepom bez aditiva ili u epruvetu s podtlakom u kojoj se nalazi gel ili u epruvetu s podtlakom (vacutube) s zelenim čepom (Li-heparinat). ili ljubičastim čepom (EDTA). Postojanost uzorka (serum, plazma) na -20°C je 3 mjeseca, na 4 – 8°C je 5 dana te na 15 – 25°C je 3 dana.

99,00 kn
CA 15-3

OPIS:
CA 15-3 – Uzorak
Serum, plazma, likvor, pleura, ascites
Krv se uzima u epruvetu s podtlakom (vacutube) s crvenim čepom bez aditiva ili u epruvetu s podtlakom u kojoj se nalazi gel ili u epruvetu s podtlakom (vacutube) s zelenim čepom (Li-heparinat) ili ljubičastim čepom (EDTA).

99,00 kn
CA 19-9

OPIS:
CA 19-9 – Uzorak
Serum, plazma, pleuralni punktat, ascites
Krv se uzima u epruvetu s podtlakom (vacutube) s crvenim čepom bez aditiva ili u epruvetu s podtlakom u kojoj se nalazi gel ili u epruvetu s podtlakom (vacutube) s zelenim čepom (Li-heparinat) ili ljubičastim čepom (EDTA).

99,00 kn
CA 72-4

OPIS:
CA 72-4 predstavlja visoko specifičan tumor marker i rijetko je mjerljiv kod pacijenata sa benignim oboljenjima. Najviše se izlučuje u serum pacijenata sa karcinomom želuca. Povišene vrijednosti ovog tumor markera se mogu naći kod karcinoma kolona, pankreasa i jajnika.

135,00 kn
Candida IgG

OPIS:
Candida albicans je komenzalna gljiva koja se normalno nalazi u ustima, probavnom traktu i rodnici. U slučaju da je imunološki sustav narušen ili kad osoba nema zdravu crijevnu floru dolazi do umnožavanja ovog mikroorganizma te do razvoja patološkog stanja pod nazivom kandidijaza.

246,00 kn
Candida IgM

OPIS:
Jedan od načina detekcije da li se radi o infekciji Candidom albicans je određivanje Candida IgM antitijela ( preporuča se odrediti i Candida IgG). Candida IgM ukazuje na nedavnu akutnu infekciju kandidom.

246,00 kn
Cardiovascular Sensor

OPIS:
Kardiovaskularni Sensor analizira brojne gene koji pridonose riziku za nekoliko kardiovaskularnih stanja. Mnogi od ovih rizika su uobičajeni i gotovo svatko ima neke gene koji povećavaju rizik od kardiovaskularne bolesti. Analizira se rizik za nastanak koronarne bolesti te se prema Vašim genima i potrebama izrađuje personalizirani način prevencije

2.690,00 kn
CEA

OPIS:
CEA – Uzorak
Serum, plazma (Li-heparinat, citratna plazma).

Krv se uzima u epruvetu s podtlakom (vacutube) s crvenim čepom bez aditiva ili u epruvetu s podtlakom u kojoj se nalazi gel ili u epruvetu s podtlakom (vacutube) s zelenim čepom (Li-heparinat).
Postojanost uzorka (serum, plazma) na -20°C je 6 mjeseci, na 4 – 8°C je 7 dana te na 15 – 25°C je 1 dan.

99,00 kn
CFTR poli T (muška neplodnost)5.864,00 kn
CHE (kolinesteraza)

OPIS:
Aktivnost kolinesteraze u plazmi potječe pretežno od enzima koji se sintentizira u jetri. Stvarna fiziološka funkcija kolinesteraze je za sada nepoznata. U dijagnostičke svrhe aktivnost kolinesteraze u serumu prvenstveno se određuje kod jetrenih oboljenja, sumnje na trovanje pesticidima i kod atipičnog oblika enzima.

61,00 kn
Chromogranin A360,00 kn
Cink

OPIS:
Cink – jedan od najvažnijih elemenata u tijelu ključan je za imunitet. Pohranjen je uglavnom u skeletnim mišićima i kostima Nedostatak cinka najčešće se javlja zbog nepravilne prehrane i drugih nezdravih životnih navika

ODREĐIVANJE:

200,00 kn
CK (kreatin kinaza)

OPIS:
Kreatin kinaza je stanični enzim. CK ima najviše u skeletnim mišićima, srčanom mišiću i mozgu. Zbog toga je dijagnostička važnost određivanja akivnosti CK prije svega u bolestima muskulature, srca i mozga. Kod zdravih ljudi porast CK bilježi se kod jačih udaraca i ozljeda, te intramuskularnih injekcija

20,00 kn
CK-MB

OPIS:
CK-MB je u serumu prisutan u niskim koncentracijama, njegova vrijednost se povećava nakon akutnog infarkta miokarda. U rijetkim slučajevima je povišen kod mišićnog oštečenja.

190,00 kn
CMV IgG = IgG razred antitijela na Citomegalovirus220,00 kn
CMV IgM = IgM razred antitijela na Citomegalovirus220,00 kn
Colon Health Sensor

Karcinom debelog crijeva jedan je od najčešćih karcinoma zapadnog svijeta, a pogađa više od 6% stanovništva tijekom životnog vijeka. Muškarci češće obolijevaju od karcinoma debelog crijeva, a oko 90% slučajeva karcinoma događa se nakon 50 godine života. Također u sklopu testa pacijent dobiva informacije o preventivnim mjerama, a kroz analizu 9 gena dostupne su informacije o 32 lijeka i to kroz njihov efekt djelovanja, brzinu razgradnje te potrebnu dozu nužnu za kontrolu bolesti.

1.850,00 kn
CRP (C reaktivni protein)

OPIS:
CRP je najosjetljiviji pokazatelj akutne faze upale. Poraste 1 do 100 puta u roku 24 sata kao odgovor na akutni podražaj. Značajni porast koncentracije CRP-a nalazi se kod upala, nekroza tkiva, trauma, bakterijskih i virusnih infekcija, te malignih neoplazmi.

45,00 kn
CYFRA 21-1

OPIS:
Citokeratini su strukturni proteini stanica. Oni su intermedijalni filamenti koje izlučuju epitelne stanice i koji su biljezi za diferenciranje epitelnih stanica. Citokeratin 19 sastoji se iz 400 aminokiselina. Pod nazivom cyfra 21-1 podrazumijeva se fragment citokeratina 19.

135,00 kn
D Dimeri200,00 kn
Depression Sensor

Depresija je jedna od najčešćih psihičkih bolesti koja pogađa oko 7% odraslih osoba. Žene češće obolijevaju od muškaraca u omjeru 2:1. Depresija utječe na cjelokupni život osobe, od osjećaja preko misli, spavanja, prehrane pa sve do društvenih i emocionalnih odnosa. Depresivni simptomi mogu se pojavljivati u različitim oblicima, a epizode traju od nekoliko dana do nekoliko godina.

1.690,00 kn
DHEA-S

OPIS:
Dehidroepiandrostendion-sulfat (DHEA-S) je steroidni hormon koji nastaje u nadbubrežnoj žlijezdi iz kolesterola. Iako mu je androgena aktivnost slaba, treba znati da se DHEA-S može metabolizirati u androstendion i testosteron koji direktno uzrokuju hirsutizam i virilizam.

99,00 kn
Diabetes Sensor

OPIS:
Genetskim testiranjem se utvrđuje urođeni rizik za razvoj dijabetesa tipa 2. Analiziraju se relevantni geni koji mogu povisiti rizik za razvoj dijabetesa tipa2. Ako ova genetska analiza pokaže da imate povećan rizik za razvoj bolesti tada je vrlo važno da se pridržavate preventivnih mjera koje će biti navedene u rezultatu ispitivanja.

1.840,00 kn
DKS

OPIS:
Pod pretragom krvi neke osobe podrazumijeva se između ostaloga i pravljenje razmaza periferne krvi pomoću kojeg se dobivaju podaci o izgledu, veličini i drugim osobitostima stanica te određuje leukocitna formula. Prema potrebi ove se pretrage proširuju ispitivanjem koštane srži (punkcija i biopsija), limfnih čvorova (punkcija i biopsija) i slezene (punkcija).

125,00 kn
Dodatna četiri markera testu očinstva720,00 kn
DsDNA

OPIS:
Anti-dsDNA su antitijela koja pripadaju skupini anti nuklearnih antitijela, a njihov ciljani antigen je dvolančana DNA.

250,00 kn
EBV EA IgG = IgG razred antitijela na Epstein-Barr virus – rani antigen190,00 kn
EBV EA IgM = IgM razred antitijela na Epstein-Barr virus – rani antigen190,00 kn
EBV EBNA IgG = IgG razred antitijela na Epstein-Barr virus – Epstein-Barr nuclear antigen190,00 kn
EBV EBNA IgM = IgM razred antitijela na Epstein-Barr virus – Epstein-Barr nuclear antigen190,00 kn
EBV VCA IgG = IgG razred antitijela na Epstein-Barr virus – virus kapsidni antigen190,00 kn
EBV VCA IgM = IgM razred antitijela na Epstein-Barr virus – virus kapsidni antigen190,00 kn
Elektroforeza proteina u serum

OPIS:
Elektroforetskom tehnikom serumski proteini razdvajaju se u 5 glavnih frakcija: albumini, alfa1 globulini, alfa2 globulini, beta globulini, gama globulini. 50-60 % proteina krvne plazme otpada na albumine, stvaraju se u jetri, sudjeluju u održavanju normalne raspodjele vode u tijelu (koloidno osmotski tlak), prenose razne metabolite i neke lijekove unutar organizma.

108,00 kn
Epigenetics Information70,00 kn
Estradiol

OPIS:
Estradiol 17 beta je najvažniji prirodni estrogen jajnika i placente, on je odgovoran za razvoj sekundarnih spolnih obilježja žene, normalnu mensruaciju i za pripremu maternice za implantaciju oplođeng jajašca. U djece i poslije menopauze koncentracije estrogena su vrlo niske.

99,00 kn
F II polimorfizam1.623,00 kn
F V Leiden polimorfizam1.623,00 kn
Feritin

OPIS:
Feritin je protein molekularne mase od oko 440 000 daltona (ovisno o sadržaju željeza). Sastoji se iz 24 identične podjedinice. U centru feritina nalazi se željezo okruženo s proteinskim subjedinicama (apoferitin). Feritin sadrži više 2000 do 4500 atoma željeza u obliku ferihidroksid fosfata.

80,00 kn
Fibrinogen

OPIS:
Fibrinogen je jedan od najvažnijih proteina plazme (pripada skupini beta globulina) koji se proizvodi u jetri i igra vrlo važnu ulogu u procesu zgrušavanja krvi. Normalan nivo fibrinogena u krvi je između 2 i 4 g/l krvi. Kada dođe do ozljede tkiva fibrinogen omogućava formiranje ugrušaka i tako sprječava veliki gubitak krvi.

36,00 kn
Folna kiselina

OPIS:
Uzrok nutricijske i makrocitne anemije može biti manjka folne kiseline. Nedostatak folne kiseline može biti rezultat neunošenja voća, povrća ili ostale hrane koja obiluje folnom kiselinom. Niska koncentracija folne kiseline u serumu trudnice je povezana s oštečenjima neuralne cijevi fetusa

180,00 kn
Fosfor (serum ili urin)

OPIS:
Fosfor je esencijalni mineral za formiranje kostiju i potreban je svakoj stanici u organizmu za njenu normalnu funkciju. Oko 85% fosfora u organizmu nalazi se u kostima i zubima.

20,00 kn
fPSA

OPIS:
U cirkulaciji PSA se nalazi u različitim molekularnim oblicima ovisno s čime se udružuju. PSA-ACT je imunoreaktivni oblik PSA udružen s a1-antikimotripsinom i iznosi 60-90% od ukupnog PSA. u cirkulaciji. a2MG-PSA je kompleks PSA i a2-makroglobulina u koncentraciji manjoj od 0.1% od ukupnog PSA i do sada se nepostoji test za njegovo određivanje.

99,00 kn
FSH

OPIS:
Hormon koji pobuđuje folikule – Folitropin (FSH) – Uzorak Folikulstimulirajući hormon (FSH) je glikoproteinski hormon sastavljen od 2 podjedinice (a i b), molekularne mase oko 30 000 daltona. Alfa subjedinica je slična subjedinici LH, hCG i TSH. Beta subjedinica se razlikuje i biokemijski je specifična.

99,00 kn
Ft3

PIS:
Hormoni štitnjače u organizmu djeluju tako da povećavaju opću razinu metabolizma, što znači da će u slučaju viška hormona štitnjače potrošnja metabolizma biti povećana. Štitnjača utječe na pojačanje mentalnih procesa, ubrzanje rada srca, disanja i probave. Hormoni štitne žlijezde djeluju i na cjelokupni neuroendokrini sustav pa je utjecaj na ponašanje i opće raspoloženje velik.

54,00 kn
Ft4

OPIS:
Hormoni štitnjače u organizmu djeluju tako da povećavaju opću razinu metabolizma, što znači da će u slučaju viška hormona štitnjače potrošnja metabolizma biti povećana. Štitnjača utječe na pojačanje mentalnih procesa, ubrzanje rada srca, disanja i probave. Hormoni štitne žlijezde djeluju i na cjelokupni neuroendokrini sustav pa je utjecaj na ponašanje i opće raspoloženje velik.

54,00 kn
GGT (gama glutamil transferaza)

OPIS:
g-GT je enzim koji katalizira prijenos hidrolizom oslobođenog ostatka glutaminske kiseline na neku aminokiselinu ili peptid. U organizmu se javlja pretežno vezan na stanične membrane. Najviše ga ima u četkastom obrubu epitelnih stanica proksimalnih tubula bubrega, prostati, gušterači, jetri, epitelu tankog crijeva i mozgu.

18,00 kn
Glaucoma Sensor

Analizom genetskih varijacija u LOXL1 genu koji igra važnu ulogu u elastogenezi, određuje se genetski rizik od nastanka glaukoma ili povišenog očnog tlaka. Kroz panel, pacijent dobiva upute i o preventivnim mjerama kao i o vremenu početka oftalmološke obrade.

1.700,00 kn
Glukoza

OPIS:
Ugljikohidrati su spojevi ugljika, kisika i vodika u kojima je odnos između vodika i kisika kao u vodi (H:O = 2:1). Dijelimo ih na jednostavne šećere ili monosaharide (npr. glukoza, galaktoza, fruktoza) i složene šećere-oligosaharide ili polisaharide (npr. glikogen, škrob). Većinom su biljnog porijekla, a za organizam čovjeka predstavljaju glavni izvor energije.

15,00 kn
Gluten Sensor

OPIS:
Intolerancija na gluten, poznata kao celijakija, široko je raspostranjena u Europi. Gluten je protein koji se nalazi u mnogim namirnicama. Kod nekih ljudi gluten aktivira imunološku reakciju u crijevima koja se pokušava boriti protiv glutena kao da se radi o bakteriološkoj infekciji.

1.820,00 kn
HbA1c

OPIS:
Koncentracija glikiranog hemoglobina ukazuje na koncentraciju glukoze tijekom života eritrocita, tj. tijekom posljednja 3 do 4 mjeseca. Određivanje HbA1c je pogodno za praćenje metaboličkog stanja dijabetičara tijekom duljeg vremena te može zamijeniti česte kontrole glukoze u krvi.

63,00 kn
HbeAg162,00 kn
HbsAg

OPIS:
Čestica virusa sastoji se od jezgre i ovojnice koja sadrži hepatitis B površinski antigen – HBsAg. Određujemo ga za probiranje i dokazivanje HBV infekcije. Najraniji je pokazatelj akutnog hepatitisa B, često se detektira i prije pojave prvih simptoma bolesti, a primarni je pokazatelj i kronične infekcije. HBsAg se pojavljuje u serumu od prvog do desetog tjedna od infekcije.

116,00 kn
HDL kolesterol

OPIS:
Kolesterol se nalazi raspodijeljen u svim lipoproteinskim frakcijama. Za kolesterol koji se nalazi u HDL-lipoproteinu smatra se da ima protektivno djelovanje i da štiti od koronarne bolesti. HDL-kolesterol sintetizira se u jetri i iz jetre se otpušta kao diskoidna čestica koja veže kolesterol u obliku kolesterol-estera, koji nastaje katalitičkim djelovanjem LCAT-a. Na taj se način uklanja “zločesti” kolesterol iz perifernih tkiva (LDL-kolesterol).

18,00 kn
HE4

OPIS:
Humani epididimalni protein 4 (HE4) je biomarker koji ima visoku specifičnost za jajnik. Pomoću njega moguće je različiti benignu od maligne promjene jajnika.

198,00 kn
Helicobacter pylori – antitijela u serumu

OPIS:
Helicobacter pylor je povezan s raznim gastrointestinalnim bolestima. U razvijenim državama, infekcija H. pylori je 50% populacije. Postoje invazivnne i neinvazivne metode dokazivanja infekcije H.pylori. Pod neinvazivne metode spada dokaz antigena u serumu, stolici i izdisajni test.

110,00 kn
Helicobacter pylori – u stolici

OPIS:
Helicobacter pylori je povezan s raznim gastrointestinalnim bolestima. U razvijenim državama, infekcija H. pylori je 50% populacije. Postoje invazivnne i neinvazivne metode dokazivanja infekcije H.pylori. Pod neinvazivne metode spada dokaz antigena u serumu, stolici i izdisajni test.

295,00 kn
HIV Resistance Sensor

OPIS:
Virus HIV-a se jako proširio 1980-ih godina i inficirao oko 34 milijuna ljudi. Bolest protječe bez simptoma, dok imunološki sustav na ne bude toliko oštećen da druge infekcije mogu prodrijeti u tijelo i dovesti do smrti. Analiza HIV relevantnih gena omogućuje ujedno određivanje rizika od infekcije, predviđanje tijeka bolesti i optimiziranje medikamentozne terapije.

1.880,00 kn
Homocistein

OPIS:
Homocistein je neproteinska aminokiselina. Ukupni homocistein predstavlja sumu svih oblika homocisteina. Povižena koncentracija homocisteina upučuje na povećani rizik za razvitak cardiovaskularne bolesti. Višak homociteina može uzrokovati mikrooštečenja arterija što može rezultirati upalom i formacijom ugruška

135,00 kn
Hypertension Sensor

OPIS:
Hipertenzija je stanje kada je krvni tlak u vaskularnom sustavu kronično povišen. Ova bolest je vrlo česta i procjenjuje se da od nje pati oko 29% ukupne populacije. Hipertenzija je glavni rizik za razvoj ateroskreloze posebno ako joj se pridruže ostali faktori rizika kao što su debljina, dijabetes, povišeni lipidi

1.840,00 kn
IBD Sensor

OPIS:
Kroz analizu genetskih varijacija u NOD 2 genu, panel pruža informacije o riziku razvoja upalnih bolesti crijeva (Mb. Chron), te farmakogenetskoj učinkovitosti terapije.

1.760,00 kn
IgA (imunoglobulin A)

OPIS:
IgA predstavlja oko 10 do 15% ukupnih imunoglobulina koji se nalaze u serumu. Nalazi se u suzama, znoju, slini, mlijeku dojilja, sekretima bronha i crijeva. Njegova uloga je zaštita respiratornog i intestinalnog trakta od virusnih infekcija. Ne prolazi placentu, a u djece dosiže koncetracije odraslih nakon 15 godine života.

60,00 kn
IgE (imunoglobulin E)

OPIS:
Serum zdravih osoba sadrži imunoglobuline klasa IgG, IgA, IgM, IgD i IgE. Imunoglobulin E (IgE) je najmanje zastupljen imunoglobulin u serumu, tek nakon susreta sa stranim antigenom imunološki sustav reagira stvarajući IgE protutijela koja posreduju reakcije preosjetljivosti odnosno alergije. Sinteza IgE odvija se uglavnom u respiratornom i probavnom traktu te u limfnim čvorovima

110,00 kn
IgG (imunoglobulin G)

OPIS:
Imunoglobulin G čini oko 75% ukupnih imunoglobulina u serumu, nalazi se u međustaničnim prostorima i štiti te prostore od infekcija. Jedini od imunoglobulina prolazi kroz placentu, fetus ga stvara vrlo malo, već ga prima od majke. Koncentraciju odraslih dosiže tek u 3-5 godini života.

60,00 kn
IgM (imunoglobulin M)

OPIS:
Imunoglobulin M se nalazi intravaskularno i prvi od imunoglobulina reagira na infekciju. Prisutnost mikroorganizama stimulira njegovu sintezu. Sinteza počinje već za vrijeme fetalnog razvoja, a koncentraciju odraslih djeca dosežu nakon 9 mjeseci života. IgM veže komplement.

60,00 kn
Infektivna mononukleoza – antitijela

OPIS:
Infektivna mononukleoza je zarazna bolest koja je uzrokovana EBV virusom. Poznata je kao bolest poljupca. Organizam zaražene osobe proizvodi hetefofilna IgM protutijela, dolazi do abnormalnih promjena limfocitne loze i promjena u jetrenoj funkciji.

88,00 kn
Inzulin

OPIS:
Inzulin je peptidni hormon kojeg sintentiziraju beta stanice Langerhansovih otočića u pankreasu. Inzulin preko portalne vene prelazi u cirkulaciju. Inzulin u cirkulaciji služi kao “nosač” glukoze koji glukozu uvodi u stanice, gdje se glukoza troši kako bi organizam dobio potrebnu energiju (ATP). Kada dođe do poremećene regulacije inzulina u organizmu tada se razvija dijabetes (tip 1, tip2).

90,00 kn
Iron Sensor

OPIS:
Preventivni genetski panel u kojem se analiziraju genetske varijacije HFE gena (H63D, S65C, C282Y ), zahvaljujući kojima se vrši genetska procjena kapaciteta apsorpcije željeza i njegovo taloženje u parenhimskim organima (hemokromatoza). Panel nudi i jednostavne mjere prevencije i liječenja kako bi se izbjegle ozbiljne zdravstvene posljedice.

1.470,00 kn
Joint Sensor

OPIS:
Panel nudi informacije o relevantnim genetskim varijacijama u TNF-alfa i IL1A genu, važnima za genetsku procjenu urođenog rizika za razvoj reumatoidnog artritisa te rizik za pojavu degenerativnih bolesti diska.

1.795,00 kn
Kalcij (serum ili urin)

OPIS:
Kalcij je jedan od najvažnijih minerala u tijelu čovjeka. Približno 99% kalcija se nalazi u kostima.

20,00 kn
Kalij (serum)

OPIS:
Kalij je glavni kation stanične tekućine. Kalij se još naziva i elektrolit stanica. Koncentracija kalija u intracelularnom prostoru je veća za oko 40-tak puta nego u ekstracelularnom prostoru. U eritrocitima koncentracija kalija iznosi 92-105 mmol/L (oko 22 puta više nego u plazmi). Zbog toga se koncentracija kalija ne smije određivati u hemoliziranom serumu.

15,00 kn
Kalij (urin)

OPIS:
Kalij je glavni kation stanične tekućine. Kalij se još naziva i elektrolit stanica. Koncentracija kalija u intracelularnom prostoru je veća za oko 40-tak puta nego u ekstracelularnom prostoru. U eritrocitima koncentracija kalija iznosi 92-105 mmol/L (oko 22 puta više nego u plazmi). Zbog toga se koncentracija kalija ne smije određivati u hemoliziranom serumu.

20,00 kn
Kalprotektin u stolici (kvantitativno)390,00 kn
Kariotip

OPIS:
Kariotip predstavlja broj kromosoma i njihov izgled pod mikroskopom, u jezgri eukariotske stanice. Obuhvaća skup kromosoma odnosno kompletnu garnituru kromosoma neke vrste. Kariotip ne smijemo miješati s pojmom kariogram što predstavlja kromosomsku sliku jedne stanice

2.078,00 kn
Klorid (serum ili urin)

OPIS:
Kloridi su uz natrij glavni čimbenici u regulaciji osmotskog tlakta i ascidobazne ravnoteže.

20,00 kn
Kolesterol

OPIS:
Kolesterol ima strukturu steroida i ciklički je alkohol (5-kolesten-3-ol). Za reakcije kolesterola odgovorna je -OH grupa (položaj 3), dvostruke veze u položaju 5 i 6 i ugljik u položaju 7. Jedan dio kolesterola unosi se u organizam hranom (100 – 500 mg na dan) – to je tzv. egzogeni kolesterol. Ovaj kolesterol resorbira se u tankom crijevu u obliku estera masnih kiselina i kao takav ulazi u sastav hilomikrona (1-3%).

17,00 kn
Kompletna krvna slika

OPIS:
Kompletna krvna slika – pod pojmom kompletna krvna slika (KKS) podrazumijeva se određivanje: – Broja leukocita, – Broja eritrocita, – Koncentracije hemoglobina, – Hematokrita, – Broja trombocita, – Indeksa eritrocita (MCV, MCH, MCHC, RDW), – Indeksa trombocita (MTV, PDW), – DKS-a (diferencijalna krvna slika = morfološki pregled razmaza krvi).

45,00 kn
Kontrola indirektnog antiglobulinskog testa u trudnoći

OPIS:
U sklopu trudničke obrade je ispitivanje imunizacije trudnice. Prvo ispitivanje provodi se između 10. i 12. tjedna trudnoće ( određuje se krvna grupa i IAT). Drugo ispitivanje (ukoliko su u prvom ispitivanju rezultatu bili uredni) obavlja se između 32. i 34. tjedna trudnoće.

520,00 kn
Kortizol

OPIS:
Kortizol je steroidni hormon, kore nadbubrežne žlijezde, koji sudjeluje u regulaciji metabolizma ugljikohidrata, masti i proteina, ima ulogu pri stresu i upali, te u različitoj mjeri djeluje na brojne sustave u tijelu čovjeka. Glavni učinci kortizola na metabolizam su: kortizol u jetri povećava glukoneogenezu (stvaranje glukoze iz aminokiselina i drugih spojeva); uzrokuje smanjenje količine proteina u svim stanicama osim u jetrenim; povećava iskorištavanja masnih kiselina za dobivanje energije u stanici, te smanjuje iskorištavanje glukoze u stanicama

180,00 kn
KP (kisela fosfataza)

OPIS:
Kisela fosfataza je enzim koji se nalazi u gotov svim tkivima organiozma, a ponajviše u prostati, želucu, jetri, mišićima, slezeni, eritrocitima i trombocitima.

61,00 kn
Kreatinin (serum ili urin)

OPIS:
Metabolizam kreatina i kreatinina se odvija u bubrezima, mišićima, jetri i gušterači. Po strukturi kreatin je metilguanidooctena kiselina. Kreatin je supstanca koja čini 98% ukupne mišićne mase a igra bitnu ulogu u mišićnoj kontrakciji. Izlučuje se u obliku anhidrida, tj. kao kreatinin. Koncentracija kreatina u serumu povišena je kod atrofije i distrofije mišića, te nakon amputacije ekstremiteta.

15,00 kn
Kreatinin klirens

OPIS:
Bubrežni klirens je mjera za funkcionalnu sposobnost bubrega. Pod pojmom klirensa podrazumijeva se broj mililitara plazme koja se u 1 sekundi “očisti” od neke tvari. Za ispitivanje funkcionalne sposobnosti bubrega pomoću klirensa koriste se tvari koje ispunjavaju sljedeće uvjete: moraju se slobodno filtrirati kroz glomerul, ne smiju se vezati na proteine plazme i koncentracija u plazmi i raspodjela tvari mora biti konstantna

55,00 kn
Krom

OPIS:
Krom je esencijalni mineral potreban za normalan metabolizam ugljikohidrata i masti. Pripada skupini elemenata u tragovima koje organizam treba u količini manjoj od 100 miligrama na dan. U ljudskom ga organizmu ima vrlo malo, svega 14 mg kod osobe teške 70 kilograma. Krom dobivamo iz hrane, no tijelo uspije iskoristiti svega 1-2% u njoj sadržanog kroma.

500,00 kn
Krvna grupa

OPIS:
Krvne grupe su nasljedne karakteristike koje su određene antigenima koji se nalaze na krvnim stanicama: eritrocitima, leukocitima, trombocitima i proteinima u plazmi. AB0 sustav krvnih grupa je prvi otkriveni sustav krvnih grupa i ujedno najvažniji u transfuzijskoj praksi, unutar tog sustava razlikujemo A, B, AB i 0 krvnu grupu.

395,00 kn
Krvna grupa (hitna)

OPIS:
U slučaju hitnoće nalaz krvne grupe se može dobiti sljedeći dan nakon vađenja krvi.

750,00 kn
Krvna grupa II kontrola520,00 kn
Laboratorijski panel: DJEČJI PANEL115,00 kn
Laboratorijski panel: FERO (ŽELJEZO) PANEL

Laboratorijski panel: FERO (ŽELJEZO) PANEL (KKS, željezo, UIBC TIBC, Feritin)

170,00 kn
Laboratorijski panel: GLIKEMIJSKI STATUS

Laboratorijski panel: GLIKEMIJSKI STATUS (GUK,HbA1c)

70,00 kn
Laboratorijski panel: KOMPLETAN PANEL ŠTITNJAČE

Laboratorijski panel: KOMPLETAN PANEL ŠTITNJAČE (TSH, T3, T4, fT3, fT4, Anti- TG, Anti- TPO)

450,00 kn
Laboratorijski panel: LABORATORIJSKI PLUS- M

Laboratorijski panel: LABORATORIJSKI PLUS- M (KKS, kolesterol, HDL i LDL kolesterol, trigliceridi, TSH, fT3, fT4, fosfor, kalcij, kalij, magnezij, natrij, željezo, glukoza, HbA1c, Urea, Urat, kreatinin, bilirubin ukupni, ukupni protein u serumu, AST, ALT, kreatin kinaza, amilaza, lipaza, GGT, AP, LD, CRP, feritin,PSA, fPSA, Urin: test traka i sediment, okultno krvarenje u stolici

965,00 kn
Laboratorijski panel: LABORATORIJSKI PLUS- Ž

Laboratorijski panel: LABORATORIJSKI PLUS- Ž(KKS, kolesterol, HDL i LDL kolesterol, trigliceridi, TSH, fT3, fT4, fosfor, kalcij, kalij, magnezij, natrij, željezo, glukoza, HbA1c, Urea, Urat, kreatinin, bilirubin ukupni, ukupni protein u serumu, AST, ALT, kreatin kinaza, amilaza, lipaza, GGT, AP, LD, CRP, feritin, CA125, Urin: test traka i sediment, okultno krvarenje u stolici

885,00 kn
Laboratorijski panel: LIPIDNI STATUS

Laboratorijski panel: LIPIDNI STATUS (Kolesterol,HDLi LDL kolesterol, trigliceridi)

60,00 kn
Laboratorijski panel: PANEL MARKERA- M

Laboratorijski panel: PANEL MARKERA- M (CEA, CA19-9, PSA, AFP)

290,00 kn
Laboratorijski panel: PANEL MARKERA- Ž

Laboratorijski panel: PANEL MARKERA- Ž (CEA, CA 19-9, CA125, CA 15-3)

320,00 kn
Laboratorijski panel: PANEL OBRADE PLODNOSTI

Laboratorijski panel: PANEL OBRADE PLODNOSTI (TSH, Estradiol, FSH, LH, Prolaktin, Testosteron, AMH)

705,00 kn
Laboratorijski panel: PANEL PROBAVE

Laboratorijski panel: PANEL PROBAVE (Kalprotektin kvantitativno, Helicobacter pylori-stolica, Okultno krvarenje u stolici)

505,00 kn
Laboratorijski panel: PANEL ŠTITNJAČE SA SLOBODNIM FRAKCIJAMA HORMONA

Laboratorijski panel: PANEL ŠTITNJAČE SA SLOBODNIM FRAKCIJAMA HORMONA (TSH, fT3, fT4)

160,00 kn
Laboratorijski panel: PREVENTIVNI PANEL – opći

Laboratorijski panel: PREVENTIVNI PANEL – opći (KKS, glukoza, kolesterol, HDL I LDL kolesterol, trigliceridi, AST, ALT, GGT)

160,00 kn
Laboratorijski panel: PREVENTIVNI PANEL- prošireni

Laboratorijski panel: PREVENTIVNI PANEL- prošireni( KSK, GUK, kolesterol, HDL i LDL kolesterol, trigliceridi, AST, ALT, GGT, natrij, kloridi, urea, urat, kreatinin, sedimentacija)

265,00 kn
Laboratorijski panel: ZDRAVLJE JETRE

Laboratorijski panel: ZDRAVLJE JETRE( AST, ALT,GGT)

45,00 kn
Laboratorijski panel: ZDRAVLJE JETRE – PROŠIRENI

Laboratorijski panel: ZDRAVLJE JETRE – PROŠIRENI (AST, ALT, AP, GGT, ukupni bilirubin, ukupni proteini)

89,00 kn
Laboratorijski panel: ZDRAVLJE PROSTATE

Laboratorijski panel: ZDRAVLJE PROSTATE (PSA,fPSA, urin test traka I sediment)

205,00 kn
Laboratorijski-panel-ZDRAVLJE ŠTITNJAČE

Laboratorijski-panel-ZDRAVLJE ŠTITNJAČE (TSH,T3,T4)

160,00 kn
Lactose Sensor

OPIS:
Laktoza Sensor prema Vašem genetskom profilu određuje se vjerojatnost za razvitak intolerancije na laktozu. Intolerancija laktoze je najčešća prehrambena intoleracija među europskom populacijom. Otprilike svaki 4. do 6. Europljanin je pogođen njome.

1.700,00 kn
LDH (laktat dehidrogenaza)

OPIS:
Kao enzim koji sudjeluje u glikolizi LDH je široko rasprostranjen u raznim tkivima i organima. Najviše LDH ima u jetri, skeletnoj muskulaturi, srčanom mišiću pa pripada enzimima koji nisu osobito specifični za neki organ. Najvrijednije podatke daje određivanje aktivnosti LDH u serumu kod srčanog infarkta, jetrenih i krvnih bolesti, te u dijagnostici malignih oboljenja.

 

15,00 kn
LDL kolesterol

OPIS:
LDL kolesterol je lipoprotein koji prenosi kolesterol u stanice. Poznat je kao “loš kolesterol”. Visoki nivo LDL kolesterola visoki je rizik za razvoj koronarne bolesti srca.

15,00 kn
Leukociti

OPIS:
U krvi zdravih osoba nalaze se samo zrele stanice – leukociti. U nekim bolestima u perifernu krv osim zrelih stanica mogu prijeći i mlađe stanice. Broj leukocita u krvi se kreće između 3,4 x 109/L i 9,7 x 109/L. Vrijednosti ispod 3 x 10 na devetu/L predstavljaju leukopeniju, a iznad 10 x 10 na devetu/L leukocitozu.

24,00 kn
LH

OPIS:
Luteinizirajući hormon (LH) je hormon hipofize koji svojim djelovanjem izaziva sazrijevanje jajne stanice, luteinizaciju granuloza stanica te uz ostale čimbenike i izbacivanje jajne stanice iz folikula (ovulaciju). Razina LH u prvoj fazi ciklusa je niska, a sredinom ciklusa dolazi do porasta koncentracije

99,00 kn
Lipaza

OPIS:
Lipaza je glikoprotein koji katalizira potpunu hidrolizu triglicerida u glicerol i tri masne kiseline. Pankreatična lipaza se stvara u pankreasu i luči pankreatičnim sokom te se smatra organ specifičnim enzimom pankreasa.

77,00 kn
Litij

OPIS:
Litij je po svom kemijskom sastavu metal. U medicini se koristi u obliku svojih soli: litij-karbonat, litij-citrat, litij-aspartat.. kao lijek kod pacijenata s poremećajem ponašanja ( manične depresije, shizofrenija), u liječenju ovisnika

100,00 kn
Lung Health Sensor

Različiti utjecaji okoline, poput pušenja, udisanje čađe, sitne prašine i ispušnih plinova stalno oštećuju DNA stanica. Određeni geni obično mogu otkriti i neutralizirati toksine prije nego naprave štetu organizmu. Međutim, kod nekih osoba takve detoksikacijske funkcije mogu biti ometane genetskim varijacijama..

1.850,00 kn
Magnezij (serum ili urin)

OPIS:
Magnezij je nakon kalija drugi po rasprostranjenosti intracelularni kation u ljudskom organizmu. On je od vitalne važnosti za organizam i sudjeluje u mnogim enzimatskim i metaboličkim procesima. Kofaktor je u svim reakcijama u kojim sudjeluje ATP. Magnezij sudjeluje u regulaciji stanične permeabilnosti i neuromuskulatorne podražljivosti.

20,00 kn
Majčinstvo dijete i navodna majka2.185,00 kn
Masne kiseline u eritrocitima2.830,00 kn
Microbiome Sensor

Mikrobiom označava sve mikroorganizme koji žive u/na tijelima svih živih bića, uključujući ljude. Crijeva su dom za nekoliko desetaka milijardi mikroorganizama koji doprinose metaboličkim funkcijama, štite nas od patogena i čuvaju imunološki sustav.

2.580,00 kn
Micronutrition Sensor

Metabolizam predstavlja zbroj svih tjelesnih funkcija. On kontrolira sve kemijske i fizičke promjene koje se događaju u tijelu u svrhu rasta i razvoja organizma. Nakon unosa vitamina, mikronutrijenata, proteina i drugih sastojaka hrane, metabolički putovi pretvaraju ih u osnovne sastojke važne za opskrbu organizma energijom.  U sklopu nalaza, definiran je i detoksikacijski kapacitet organizma, u odnosu na mogućnost eliminacije amonijaka, teških metala, slobodnih radikala i ovisno o potrebi organizma definirane su preventivne mjere u smislu ojačavanja detoksikacijskih kapaciteta.

2.580,00 kn
Mikroalbumini u urinu

OPIS:
Mikroalbuminurija je definirana kao izlučivanje albumina između 20 i 200µg/min. Mikroalbuminurija je marker povećanog rizika od dijabetičke nefropatije i kariovaskularnih bolesti u pacijenata sa inzulin ovisnim dijabetesom melitusom, te jednako tako i kod pacijenata sa inzulin neovisnim dijabetesom melitusom.

22,00 kn
MTHFR polimorfizam1.623,00 kn
Natrij (serum ili urin)

OPIS:
U organizmu natrij se nalazi 98% u ekstracelularnoj tekućini, a samo 2% intracelularno. Dnevno se hranom u organizam unosi 8 – 15 g NaCl. Gotovo sav natrijev klorid se resorbira u tankom crijevu. Natrij prelazi u bubregu u primarnu mokraću. 85% natrija se reapsorbira u proksimalnim tubulama, a 14.5% u distalnim dijelovima tubula. Mokraćom se izlučuje samo oko 0.5% natrija.

15,00 kn
Neprostatična kisela fosfataza61,00 kn
NSE

OPIS:
Glikolitički enzim enolaza (2-fosfat-D-glicerat hidrolaza) sastoji se iz nekoliko dimera. (aa, ab, ag i gg). Izoenzimi enolaze sastavljeni su od 3 subjedinice a, b i g. U ljudskom mozgu nađena su 3 izoenzima aa, ab i gg. Izoenzim aa i gg poznati su kao neuron specifična enolaza (NSE) i pronađeni su u živčanom tkivu i endokrinim žlijezdama.

135,00 kn
Nutrition Sensor

OPIS:
Genetske varijacije utječu na način na koji vaše tijelo odgovara na neke nutrijente i sastojke hrane, te koje tvari se mogu razgraditi i ispravno iskoristiti. Budući da prehrana igra vitalnu ulogu u vašem zdravlju, sada možemo analiziranjem vaših gena prilagoditi vašu prehranu i tako prevenirati više od 20 metaboličkih problema.

2.485,00 kn
Očinstvo, dijete – otac – majka

OPIS:
Poliklinika Analiza nudi testove utvrđivanja očinstva koji su izuzetno pouzdani i točni. Sva testiranja se obavljaju s najnaprednijom tehnologijom koja nam omogućava brzu i učinkovitu analizu te postotak točnosti od 99.9999%. Ovaj test nudi analizu DNA dijeteta, potencijalne majke i oca.

2.276,00 kn
Očinstvo, dijete-otac (bez majke)

OPIS:
DNA test očinstva predstavlja usporedbu DNA profila djeteta sa DNA profilom potencijalnog oca, pri čemu se vrši usporedba lokusa između potencijalnih srodnika. Lokus ili molekularni biljeg predstavlja specifičnu lokaciju gena ili DNA niza na kromosomu

2.250,00 kn
Okultno krvarenje u stolici

OPIS:
Testiranje stolice na okultno krvarenje je vrlo važno u prevenciji raka debelog crijeva. Test okultnog krvarenja se odnosi na dokazivanje okutnog, oku nevidljivog krvarenja iz gorenjeg dijela probavnog trakta ili na krvarenje u donjem dijelu probavnog trakta

36,00 kn
Oncocount

OPIS:
Određivanje broja CTCs stanica. Pruža informacije samo o prisutnosti i koncentraciji cirkulirajućih karcinomskih stanica. Test navodi postojanje progenitorskih stanica koje su relevantne za pojavu recidiva i ponavljanje bolesti.

4.875,00 kn
Oncotrace

OPIS:
Određivanje broja CTCs stanica i imunofenotipova za sve tipove malignih bolesti. Ovaj test pruža informacije o prisutnosti cirkulirajućih karcinomskih stanica, o njihovoj koncentraciji i imunofenotipu što može pomoći u prepoznavanju njihovog podrijetla.

5.625,00 kn
Oncotrail

OPIS:
Određivanje broja CTCs stanica i imunofenotipova za specifične vrste malignih bolesti. Ovaj test je primjer prilagođenog testa za određene vrste malignih bolesti kao što su karcinom dojke (Oncotrail R.G.C.C. za dojke), karcinom prostata (Oncotrail R.G.C. za prostatu), sarkom itd

5.440,00 kn
Opterećenje glukozom (dvije točke)

PIS:
Oralni glukoza tolerans test (OGTT) ili test opterećenja glukozom u dvije točke izvodi se kod pacijenata s hiperglikemijom ( povećana koncentracija glukoze u krvi natašte) ali ne većom od 8 mmol/L. Ako pacijent ima koncentraciju glukoze u krvi veću od 8mmol/L OGTT se može izvesti samo uz kontrolu liječnika

77,00 kn
Opterećenje glukozom za trudnice (3 točke)

OPIS:
Na preporuku liječnika u trudnoći je potrebno obaviti OGTT – test opterećenja glukozom ( ukoliko liječnik smatra da kod trudnice postoji opasnost od razvoja dijabetesa) Test traje 2 sata, za vrijeme testa se krv vadi 3 puta. Prije samog testa pacijentica treba biti natašte, daje uzorak urina i uzima joj se uzorak krvi.

90,00 kn
Osteokalcin (sutra)

OPIS:
Osteokalcin je koštani protein. Stvara se prilikom izgradnje kostiju i ukazuje na pojačanu koštanu aktivnost.

200,00 kn
PAI – I polimorfizam1.623,00 kn
Paket DNK kontrole prehrane

OPIS:
Paket DNK Kontrola Prehrane je opsežna genetska analiza kojom se po genima pojedinca planira program mršavljena i program prehrane. U ovom gentskom panelu se nalazi Prehrana Sensor i Težina sensor.

5.248,00 kn
Paraziti i ciste u stolici165,00 kn
Performance Sensor

Neke genetičke varijacije kontroliraju strukturu tijela, te stoga imaju veliki utjecaj na snagu i izdržljivost mišićnih stanica. Zahvaljujući ovim genima neki genetički tipovi su idealno prilagođeni brzom reagiranju i stvaranju velike snage, dok drugi imaju mišićne stanice koje su sporije i slabije, ali kako imaju dobru cirkulaciju krvi, prikladne su za sportove izdržljivosti.

2.280,00 kn
Perianalni otisak

OPIS:
Perianalni otisak se uzima u svrhu dokazivanja infekcije Enterobiusom vermicularisom (mala dječja glista). Uzorak se uzima celofanskom trakom (selotejp) koja se priljepi nakon uzimanja na predmetno staklace. Po mogućnosti dva dana prije uzorkovanja, a obavezno jedan dan prije pacijent ne smije prati perianalnu regiju.

55,00 kn
Periodontitis Sensor

Kroz analizu 5 genetskih varijacija panel pruža informacije o riziku razvoja periodontitisa, preventivnim mjerama za njegovo sprečavanje, kao i o podnošljivosti titanijskih implantata i eventualnom odabiru alternativnih materijala.

1.930,00 kn
Pharmaco Sensor

OPIS:
Svaka osoba drugačije reagira na lijekove. Neki ljudi značajno profitiraju od nekih lijekova, a drugi mogu razviti nuspojave koje mogu varirati od blagih do fatalnih. Prema procjenama oko 7% pacijenata u bolnicama razvije teške nuspojave, a 0,4% od njih umire.

2.080,00 kn
Premium Plus update3.330,00 kn
Pro-BNP320,00 kn
Progesteron

OPIS:
Progesteron je ženski spolni hormon, gestagen. Po kemijskoj strukturi progesteron je steroid s 21 C – atomom (C21H30O2), molekularne mase 314.45 daltona Glavna zadaća progesterona je da pripremi uterus za primitak muških sjemenih stanica (da pripremi endometrij za impantaciju), kao i da kasnije regulira trudnoću.

99,00 kn
Prolaktin

OPIS:
Pacijenti moraju se nalaziti u relaksiranom stanju (bez fizičkih i emocionalnih stresova). Također prije uzimanja krvi treba spriječiti bilo kakav stres, palpatorni pregled dojki ili kirurški zahvat na dojci kao i uzimanja lijekova koji interferiraju. Uzorak krvi treba uzeti 1 – 2 sata nakon buđenja. Krv se uzima između 8 i 10 sati ujutro.

99,00 kn
Prostatična kisela fosfataza

OPIS:
Prostatična kisela fosfataza (PAP) je, uz PSA, marker za praćenje bolesnika sa karcinomom prostate.

61,00 kn
Protrombinsko vrijeme (PV)

OPIS:
Protrombinsko vrijeme (PV) je brz i osjetljiv koagulacijski test koji se koristi za otkrivanje poremećaja zgrušavanja krvi te praćenje terapije protiv zgrušavanja krvi. Ponegdje se koristi još i naziv Quickov test. Testom se mjeri vrijeme potrebno da dođe do zgrušavanja u uzorku krvi (plazmi). Rezultat se izražava u postotku, odnosno udjelu (>0,70), ili kao INR vrijednost

36,00 kn
PSA

OPIS:
Da bi se dobili točni rezultati prije uzimanja uzorka krvi bolesniku se ne smije u posljednjih 72 sata mehanički iritirati prostatu (npr. rektalni pregled, biopsija ili resekcija prostate) niti bolesnik smije biti izložen intenzivnoj fizičkoj aktivnosti. Npr. vožnja biciklom može biti uzrok povećanoj koncentraciji PSA.

99,00 kn
PTH

OPIS:
PTH je jednočlani peptidni hormon molekularne mase 9425 daltona i sastoji se iz 84 aminokiseline. Za biološku aktivnost odgovorne su aminokiseline (od 1 do 27) N-terminalnog dijela molekule hormona. Biološki poluživot intaktnog PTH je oko 4 min. In vitro stabilnost PTH je ograničena. PTH in vivo se u jetri i bubrezima brzo cijepa u različite fragmente.

180,00 kn
Retikulociti

OPIS:
Retikulociti su nezrele crvene krvne stanice tzv. mladi eritrociti (predzadnji stadij u sazrijevanju eritrocita). Određivanje apsolutnog ili relativnog broja retikulocita i retikulocitni indeks zrelosti (engl. reticulocyte maturity index, RMI) važni su indikatori eritropoetske aktivnosti koštane srži.

 

27,00 kn
Reuma faktor (RF)72,00 kn
ROMA INDEKS

OPIS:
Karcinomi jajnika i endometrija spadaju u najletalnije vrste tumora. Prognoza se, međutim, bitno popravlja postavljanjem rane točne dijagnoze te što ranijim započinjanjem liječenja. Istovremenim određivanjem razine CA 125 i HE 4 može se odrediti ROMA index (Risk of Ovarian Maligancy Algorithm) vrijednost kojom se procjenjuje rizik za razvoj karcinoma jajnika-još veća točnost i specifičnost mjerenja.

323,00 kn
S 100

OPIS:
Proteini označeni kao S100 su grupa regulatornih proteina kojih ima najviše u stanicama centralnog nervnog sistema te u stanicama melanoma. Koristi se kao pomoć pri dijagnostici, praćenju razvitka bolesti te uspješnosti terapije. Iako je prisutan i kod ganglioma najviše se koristi za dijagnostiku melanoma, jer S100 ima dosta u melanocitima

245,00 kn
Schizophrenia Sensor

Shizofrenija je kronični mentalni poremećaj koji utječe na način ponašanja, osjećanja i razmišljanja. Bolest ima snažnu genetsku osnovu koja utječe na rizik razvoja bolesti kao i na vjerojatnu dob početka.  Nakon analize medicinskih parametara, u testu su kroz analizu 9 gena dostupne informacije i o najprikladnijem lijeku u liječenju shizofrenije, pri čemu pacijent dobiva informacije o 50-ak lijekova i to o njihovom efektu djelovanja, brzini razgradnje te potrebnoj dozi nužnoj za održavanje simptoma bolesti pod kontrolom.

1.690,00 kn
Sedimentacija

OPIS:
Ako se krv koja sadrži antikoagulans pusti da stoji u uspravno postavljenoj pipeti, eritrociti će se postupno početi taložiti na dno. Brzina kojom se ove stanice talože je osjetljiva na indeks reakcije tijela na povredu ili bolest, kao što je npr. leukocitoza ili groznica. Mehanizam ubrzane sedimentacije na prvom mjestu je zgrušavanje stanica, nakon čega se veliki agregati brže talože.

18,00 kn
Sekrecijski prolaktin

OPIS:
Prolaktin je hormon koji se luči u prednjem režnju hipofize. Njegovo djelovanje, pored uloge u sekreciji mlijeka, odnosi se još i na regulaciju reproduktivnog ciklusa, na metabolizam fetusa i majke tijekom trudnoće i perioda dojenja. Inače, neznatne varijacije koncentracija prolaktina mogu se primijetiti i kod zdravih žena tokom dana, u nekim stresnim situacijama, poslije pregleda dojki i na primjer pregleda kod ginekolog

350,00 kn
SHBG

OPIS:
SHBG je globulin koji veže spolne hormone i transportira ih po organizumu (estradiol i testosteron). SHBG je veliki glikoprotein mase oko 95 kD.

108,00 kn
Skin Health Sensor

Znanstvena istraživanja utvrdila su postojanje nekoliko genetskih varijacija za koje se zna da imaju utjecaj na rizik razvoja karcinoma kože.  Kroz navedene genetske analize osoba dobiva informacije o riziku razvoja malignog melanoma (“black skin cancer”) i ne malignog melanoma (“light skin cancer”) te preventivnim mjerama.

1.850,00 kn
Slobodni testosteron

OPIS:
Testosteron putuje u krvi u slobodnom obliku (slobodno je oko 2 -3%), vezan na specifične proteine plazme (SHBG) te vrlo slabo vezan na nespecifične proteine, kao što je to albumin. Slobodni testosteron može se utvrditi izravno laboratorijskim metodama ili neizravno određivanjem omjera T/SHBG (indeks slobodnih androgena ili FAI, od engl. free androgen index)

156,00 kn
Specifični alergeni od 1-4 (po alergenu)

OPIS:
Ukoliko osoba ima simptome koji ukazuju na alergijsku reakciju, a testiranjima je dokazana povećana vrijednost ukupnog IgE imunoglobulina, potrebno je proširiti testiranje. Odnosno uz preporuku alergologa odrediti na koje specifične IgE imunoglobuline obaviti testiranje kako bi se detektirala alegija na određeni antigen.

185,00 kn
Specifični alergeni od 10-19 (po alergenu)

OPIS:
Ukoliko osoba ima simptome koji ukazuju na alergijsku reakciju, a testiranjima je dokazana povećana vrijednost ukupnog IgE imunoglobulina, potrebno je proširiti testiranje. Odnosno uz preporuku alergologa odrediti na koje specifične IgE imunoglobuline obaviti testiranje kako bi se detektirala alegija na određeni antigen.

160,00 kn
Specifični alergeni od 20 i više (po alergenu)

OPIS:
Ukoliko osoba ima simptome koji ukazuju na alergijsku reakciju, a testiranjima je dokazana povećana vrijednost ukupnog IgE imunoglobulina, potrebno je proširiti testiranje. Odnosno uz preporuku alergologa odrediti na koje specifične IgE imunoglobuline obaviti testiranje kako bi se detektirala alegija na određeni antigen.

150,00 kn
Specifični alergeni od 5-9 (po alergenu)

OPIS:
Ukoliko osoba ima simptome koji ukazuju na alergijsku reakciju, a testiranjima je dokazana povećana vrijednost ukupnog IgE imunoglobulina, potrebno je proširiti testiranje. Odnosno uz preporuku alergologa odrediti na koje specifične IgE imunoglobuline obaviti testiranje kako bi se detektirala alegija na određeni antigen.

170,00 kn
T3

PIS:
T3 metabolički je aktivniji od tiroksina. Njegovo vrijeme poluživota iznosi 1 dan, u plazmi je vezan za specifične proteine, koji vežu tiroidne hormone. Koncentracija T3 postaje abnormalna prije nego koncentracija T4 i vraća se kasnije na normalu nego T4. Testom se mjeri količina (koncentracija) trijodtironina u krvi. T3 je jedan od 2 glavna hormona koji se stvaraju u štitnoj žljezdi (drugi hormon je tiroksin T4).

54,00 kn
Test intolerancije na hranu – 125 namirnica

OPIS:
Intolerancija na hranu predstavlja zakašnjelu patološku reakciju u kojoj imunološki sustav prepoznaje karakteristične proteine određene namirnice kao stranu tvar te proizvodi povišenu količinu IgG antitijela. Za razliku od alergija kod intolerancije na hranu nema brze uzročno-posljedične reakcije, simptomi se javljaju nakon nekoliko dana i osoba teško otkriva koja hrana stvara poteškoće.

2.350,00 kn
Test intolerancije na hranu – 220 namirnica

OPIS:
Intolerancija na hranu predstavlja zakašnjelu patološku reakciju u kojoj imunološki sustav prepoznaje karakteristične proteine određene namirnice kao stranu tvar te proizvodi povišenu količinu IgG antitijela. Za razliku od alergija kod intolerancije na hranu nema brze uzročno-posljedične reakcije, simptomi se javljaju nakon nekoliko dana i osoba teško otkriva koja hrana stvara poteškoće.

3.185,00 kn 2.707,25 kn
Test intolerancije na hranu – 93 namirnice

OPIS:
Intolerancija na hranu predstavlja zakašnjelu patološku reakciju u kojoj imunološki sustav prepoznaje karakteristične proteine određene namirnice kao stranu tvar te proizvodi povišenu količinu IgG antitijela. Za razliku od alergija kod intolerancije na hranu nema brze uzročno-posljedične reakcije, simptomi se javljaju nakon nekoliko dana i osoba teško otkriva koja hrana stvara poteškoće.

1.940,00 kn
Test intolerancije na hranu- Vegetarijanski panel-63 namirnice1.450,00 kn
Test srodništva (dva srodnika)

OPIS:
Jedno od genetskih testiranja koje nudi Poliklinika Analiza je test srodništva između dva potencijalna srodnika. Genetsko testiranje podrazumijeva analizu naših gena odnosno analiza i sekvenciranje DNA iz dobivenog uzorka. Na temelju analize gena određuje se da li su osobe uključene u testiranje u krvnom srodstvu.

2.732,00 kn
Testosteron

OPIS:
Muški spolni hormoni (androgeni) djeluju na razvoj spolnih organa i uvjetuju razvoj muških sekundarnih spolnih karakteristika. Glavni androgeni hormoni su: testosteron, epitestosteron, androstendion, androstan i dehidroepiandrosteron Androgeni hormoni se stavraju u sjemenicima, nadbubrežnoj žlijezdi kod muškaraca i žena i u jajnicima u malim količinama

99,00 kn
Tireoglobulin (TG)

OPIS:
Tireoglobulin se stvara jedino u tkivu štitnjače i time je Tg ekstremno specifičan biljeg za funkciju štitnjače. Potpuni nedostatak TG je siguran dokaz izostanka bilo kakve funkcije tkiva štitnjače. Budući da je funkcionalno tkivo štitnjače jedini izvor cirkulirajućeg Tg, mjerenje ovog prohormona u osoba kojima je štitnjača odstranjena od velike je koristi i pomoć kliničarima u otkrivanju lokalnog i metastaziranog tkiva štitnjače

270,00 kn
Tiroksin (T4)

OPIS:
Tiroksin (T4) najvažniji je proizvod štitne žlijezde. U krvotoku, oko 90% hormona štitnjače čini tiroksin (T4).Hormon kojeg u potpunosti otpušta štitnjača. Njegovo otpuštanje se događa po potrebi, pod utjecajem hormona TSH

54,00 kn
Toksične tvari: 10 parametara323,00 kn
Toksične tvari: 6 parametara303,00 kn
Toksične tvari: Alkohol110,00 kn
Toksične tvari:1 parametar130,00 kn
Toksične tvari:5 parametara202,00 kn
Toxo Sensor

OPIS:
Preventivni genetski panel u kojem pacijent kroz analizu 4 relevantne genetske varijacije (Col1A1, VDR, ESR1, LCT)., dobiva informacije o prirođenom riziku za razvoju osteoporoze, prilagođenoj ishrani i programu prevencije osteoporoze, procjeni efikasnosti različitih terapija (bifosfonati, raloksifen, alendronat, hormoni) kao i o farmakogenetici više od 18 relevantnih lijekova.

1.800,00 kn
Transglutaminaza IgA

OPIS:
Ovim testom u krvi ( serumu ) mjerimo IgA antitijela protiv tkivne transglutaminaze (tTg-IgA) pomoću kojeg je moguće probiranje osoba koje boluju od celijakije. Celijakija je kronična, imunosno posredovana bolest tankog crijeva, odnosno nepodnošljivost organizma na gluten – bjelančevinu koje ima u žitaricama: pšenici, raži, ječmu

225,00 kn
Transglutaminaza IgG

OPIS:
Kako je selektivna IgA deficijencija dosta česta kod pacijenata sa celijakijom, u slučaju nekorelacije kliničke slike celijakije, i laboratorijskih nalaza normalnih ili čak sniženih vrijednosti IgA antiendomizijskih antitijela i antitijela protiv tkivne transglutaminaze, često je potrebno odrediti i ukupni IgA i u ovakvim slučajevima za serološku dijagnostiku koristiti IgG protiv tkivne transglutaminaze.

225,00 kn
Treponema pallidum hemaglutinacijski test

OPIS:
Treponema pallidum je uzročnik sifilisa, spolne bolesti. Danas se na T.pallidum obvezno testiraju davaoci krvi i organa, te trudnice. Najčešće se hemaglutinacijski određuju antitijela na T.pallidum (TPHA).

110,00 kn
Trigliceridi

OPIS:
Trigliceridi (neutralne masti) su esteri glicerola i masnih kiselina (obično su to tri različite masne kiseline). Postoje egzogeni (hilomikroni) i endogeni trigliceridi (preb-lipoproteini). Egzogeni trigliceridi potječu iz hrane, a endogeni se stvaraju u jetri. Povećanje koncentracije triglicerida u serumu naziva se hipertrigliceridemijom koja može biti egzogenog i endogenog porijekla.

18,00 kn
Trisomy Plus test

OPIS:
Trisomy Plus test uz trisomiju 13,18,21 i određivanja spola ima mogućnost analiziranja i na: Turner sindrom (monosoija X), Klinefelter sindrom (XXY), Jacobs sindrom (XYY) and Triple X syndrom (XXX). Uz ove kromosomske abnormalnosti može se napraviti screening za mikrodelecije, a to su: DiGeorge sindrom, Angelman sindrom, Cri-du-chat sindrom, Wolf-Hirschhorn sindrom i 1p36 mikrodeleciju

4.100,00 kn
Trisomy test

OPIS:
Intenzivna dioba stanica u ranoj fazi nakon oplodnje jajne stanice, može dovesti do greške u staničnoj diobi i do abnormalnosti broja kromosoma. Poremećaj broja kromosoma naziva se aneuploidija, a najčešće se manifestira kao trisomija (umjesto dva, prisutna su tri ista kromosoma).

2.980,00 kn
Trombo Sensor

OPIS:
Preventivni genetski panel koji kroz genetske varijacije u Faktor II genu, Faktor V genu, MTHFR i PAI genu pruža informacije o sklonosti razvoja arterijske i venske tromboze, o sklonosti pojave tromboze u trudnoći te o utjecaju hormonskih preparata na povećanje rizika. Panel pruža informacije i o preventivnim mjerama, kao i o efikasnosti medikamentozne terapije.

2.140,00 kn
Trombociti

OPIS:
Trombocit je formirana tvorba koja se normalno nalazi u cirkulirajućoj krvi. U preparatima razmaza krvi boje se metodom po Pappenheimu, a razmaze je potrebno činiti iz krvi uzete u epruvete s antikoagulansom (EDTA). Ako su prisutni agregati trombocita, postoji opasnost od izdavanja krivog nalaza s niskim vrijednostima trombocita.

22,00 kn
TSH

OPIS:
Testom se mjeri količina TSH u krvi koja ukazuje (indikator je) na bolesti štitnjače. TSH se stvara u hipofizi i govori štitnoj žljezdi da sintetizira hormone, Test se određuje u svrhu dijagnoze i monitiranja terapije kod hipotiroidizma. Tireotropin (TSH) je hormon koji se luči iz prednjeg režnja hipofize pod stimulirajućem djelovanju tiroliberina (TRH = tiroidni reliazing faktor = Thyrotropin-releasing hormone)

60,00 kn
UIBC, TIBC

OPIS:
Transferin se danas može odrediti imunokemijskim metodama (RID, nefelometrijski, turbidimetrijski). Međutim, transferin se češće mjeri preko vezanog željeza kao TIBC ili UIBC. Trovaljano željezo je ionski vezano za transferin. Na 1 mg proteina veže se 1.25 mg željeza kod pH > 6.5. TIBC (Total iron binding capacity), ukupna sposobnost vezivanja željeza, mjera je koncentracije transferina – proteina koji nosi željezo u serumu.

18,00 kn
Ukupni proteini u serumu

OPIS:
Proteini su građevni materijal ljudskog tijela. Oni su vrlo različiti, ali specifični za pojedine organe i tkiva. Sastavljeni su od aminokiselina međusobno povezanih peptidnim vezamaa. Za proteine je karakteristično da sadrže dušik i to u konstantnom omjeru oko 16% cjelokupnih proteina.

15,00 kn
Ukupni proteini u urinu

OPIS:
Proteini su građevni materijal ljudskog tijela. Oni su vrlo različiti, ali specifični za pojedine organe i tkiva. Sastavljeni su od aminokiselina međusobno povezanih peptidnim vezamaa. Za proteine je karakteristično da sadrže dušik i to u konstantnom omjeru oko 16% cjelokupnih proteina

44,00 kn
Urat (mokraćna kiselina)

OPIS:
Mokraćna kiselina je konačni produkt metabolizma egzogenih i endogenih purina. Čovjek izlučuje mokraćnu kiselinu kao konačni metabolički produkt purina. Mokraćna kiselina izlučuje se iz cirkulacije najvećim dijelom u mokraći (oko 75%), oko 25% izlučuje se u crijevo, gdje je razgrađuju crijevne bakterije.

15,00 kn
Ureja

OPIS:
Ureja je glavni metabolički produkt dušikovih tvari u našem organizmu. Nastaje iz amonijaka i CO2 u Krebs-Henseleitovom ciklusu u jetri. Slobodno se filtrira kroz glomerule i 40-50% ureje se pasivno reapsorbira u proksimalnim tubulima. Molekularna masa ureje je 60 daltona. U molekuli ureje nalaze se 2 atoma dušika, te na njih otpada 28, tako da je odnos ureje prema dušiku 2.14 (60/28).

15,00 kn
Urejni izdisajni test na helicobacter pylori

OPIS:

Urea izdisajni test na Helicobacer pylori predstavlja „zlatni standard“ u neinvazivnoj dijagnostici infekcije Helicobacter pylori, a poliklinika Analiza prva je u skladu sa najvišim laboratorijskim standardima te uz edukaciju vlastitog osoblja, uvela testiranje

350,00 kn
Urin: test traka i sediment

OPIS:
Važan dio rutinske analize urina je ispitivanje fizikalnih i kemijskih svojstava urina pomoću test trake i mikroskopski pregled sedimenta urina.

45,00 kn
Urinokultura

OPIS:
Urinokultura je mikrobiološka pretraga kojom se identificiraju uzročnici infekcija mokraćnog sustava i testira njihova osjetljivost na antibiotike. Pravilno uzet uzorak za urinokulturu je presudan za pravilnu interpretaciju pretrage i pravovremenu primjenu eventualno potrebne specifične terapije.

200,00 kn
VDRL

OPIS:
Serološki test za dokazivanje antigena T. pallidum koja je uzročnik sifilis

55,00 kn
Vitamin B12

OPIS:
Vitamin B12 ili kobalamin jedan je od najvažnijih nutrijenata koji dobivamo iz namirnica životinjskog podrijetla. Vitamin B12 sudjeluje u mnogim procesima u organizmu zajedno s folnom kiselinom, uključujući sintezu DNA, nastanak crvenih krvnih stanica i izolacijske ovojnice (mijelinske ovojnice) koja okružuje živčane stanice i omogućuje provođenje signala kroz živčani sustav.

180,00 kn
Vitamin D

OPIS:
Vitamin D ili kalciferol je antirahitični vitamin, a često ga nazivaju i vitaminom sunca. Iz povijesnih se razloga svrstava među vitamine iako se po većini obilježja radi o hormonu (steroidna struktura). Zajedno sa paratireoidnim hormonom regulira koncentraciju kalcijevih iona u plazmi.

180,00 kn
Vrijeme krvarenja

OPIS:
Vrijeme krvarenja označava trajanje krvarenja uzrokovanog dermoepidermičkim razrezom odnosno da se zabilježi koliko dugo krvari razrezana površina bez sudjelovanja vanjskih faktora. Produženo vrijeme krvarenja odražava postojanje anomalnosti primarne hemostaze (vrijeme vaskularno-trombocitne hemostaze).

33,00 kn
Vrijeme zgrušavanja

OPIS:

Vrijeme zgrušavanja krvi je vrijeme potrebno da se krv zgruša in vitro uglavnom u kontaktu s navlaženom površinom i na temperaturi od 37°C.

19,00 kn
VZV IgG = IgG razred antitijela na Varicella zoster virus170,00 kn
VZV IgM = IgM razred antitijela na Varicella zoster virus170,00 kn
Waaler Rose (hemaglutinacija) – antitijela72,00 kn
Weight Sensor- Standard

OPIS:
Preventivni genetski panel u kojem se analizira 8 genetskih varijacija, utvrđuje se utjecaj ugljikohidrata, masti i proteina na debljanje, procjenjuje se utjecaj više od 1000 namirnica na gene, a pacijent dobiva i genetski prilagođen program prehrane i tjelesne aktivnosti.

2.560,00 kn
Weight Sensor-Light

Geni su nacrt i plan za naše tijelo. Procjenjuje se da je debljina u 80% slučajeva uzrokovana našim genima. Kako svatko od nas nosi različite gene, neko ljudi apsorbiraju previše masnoće, dok drugi mogu unositi i dvostruko više masnoće i pri tom apsorbirati samo potrebnu količinu. Isto je i sa ugljikohidratima. Optimalni udio vježbanja također ovisi o genima. Redovito vježbanje može omogućiti nekim ljudima da vrlo brzo izgube težinu, dok drugi mogu imati znatno skromnije rezultate.

2.000,00 kn
Željezo

OPIS:
Željezo se prima hranom u kojoj se nalazi u dvovalentnom (fero-oblik) ili trovalentnom obliku (feri-oblik). U lumenu crijeva se reducira u dvovalentni oblik, jer kao takvo može proći membranu stanica. U epitelnim stanicama crijeva željezo ponovno prelazi u feri-oblik (Fe+++), te prelazi u plazmu gdje se veže na bjelančevinu transferin (siderofilin). Željezo vezano na transferin normalno se prenosi do organa, gdje ga prihvaća bjelančevina apoferitin, te se željezo skladišti u obliku feritina i hemosiderina.

18,00 kn