Sport sensor

 1. Analiza više od 52 važne genetske varijacije
 2. Utvrđivanje genetičkog talenta za atletske sportove
 3. Utvrđivanje genetičkog talenta za sportove izdržljivosti
 4. Genetski prilagođena ishrana za optimalni balans energije
 5. Potpomognuta detoksikacija tijela

 

Izbjegavanje namirnica loše kompatibilnosti

Neke genetičke varijacije kontroliraju strukturu tijela, te stoga imaju veliki utjecaj na snagu i izdržljivost mišićnih stanica. Zahvaljujući ovim genima neki genetički tipovi su idealno prilagođeni brzom reagiranju i stvaranju velike snage, dok drugi imaju mišićne stanice koje su sporije i slabije, ali kako imaju dobru cirkulaciju krvi, prikladne su za sportove izdržljivosti.

“Sport

Znanstvene studije su pokazale da atletičar ima 5 puta veće mogućnosti za kvalifikacije na Olimpijskim igrama, ako je sport usklađen sa njegovim genima, nego u bilo kojem drugom sportu. Genetska analiza identificira genetički talent za sportove snage i izdržljivosti, te je moguće utvrditi vašu atletsku orijentaciju.

Vaši geni također kontroliraju kako vaše tijelo apsorbira i metabolizira nutrijente za očuvanje zdravlja. Postoje individualne razlike u apsorpciji kalcija, u načinu kako tijelo reagira na pojedine sastojke namirnica ili kako tijelo provodi detoksikaciju i koji suplementi su potrebni za održavanje zdravlja zglobova.

Pri visokom metaboličkom stresu u natjecateljskim sportovima, oslobađaju se slobodni radikali koji mogu oštetiti tkivo i stanice u destruktivnoj lančanoj reakciji. Neki antioksidansi (vitamini i minerali) mogu zaustaviti ovu lančanu reakciju i zato se preporučuju u većim dozama za atletičare natjecatelje. Zahvaljujući novim tehnologijama u humanoj genetici, moguće je napraviti optimalnu antioksidativnu formulu koja će neutralizirati genetske slabosti i pokriti potrebu za antioksidansima.

Preko analize više od 52 gena, moguće je utvrditi metaboličke različitosti i njihov utjecaj na zdravlje i sportska postignuća te kako ih je moguće neutralizirati. Genetička analiza će pružiti vrijedne informacije o potrebama vašeg tijela za hranom koja će omogućiti optimalno zdravlje i sportska postignuća. Genetski sportski program prehrane će vam pomoći da izvučete najviše iz vaših genetičkih jakih i slabih strana i postignete optimalnu kalorijsku distribuciju za vaš odabrani sport, korigirate tjelesnu težinu i postignete još bolje sportske rezultate.

Kako se to radi?
Ako se vi i vaš liječnik odlučite koristiti ovaj analitički paket, uzet će se uzorak iz usne šupljine pomoću štapića sa vatiranim vrhom.

Kad uzorak stigne u laboratorij, vaša DNK se ekstrahira, pripadajući genetski segmenti se ispituju na varijacije. Naši znanstvenici će utvrditi vaš genetski profil i kreirati prilagođeni program. U suradnji s liječnikom možete započeti vaš personalizirani genetski program Sport.

Obim pretrage:

 1. Plan sportske prehrane na više od 60 stranica
 2. Analiza više od 52 genetske varijacije
 3. Analiza genetičkih talenata za izdržljivost i snagu
 4. Procjena više od 20 mogućih metaboličkih problema
 5. Pregled više od 1000 namirnica prema vašim genima
 6. Utvrđivanje vaše individualne potrebe za više od 20 vitamina i minerala
 7. Procjena za vas nezdravih namirnica koje smanjuju vaša sportska dostignuća

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!