Desetak je godina od kad smo počeli sa izradom testa intolerancije na hranu. Tijekom godina mijenjala su se saznanja o testu, o onome što intolerancija na hranu, kroz pozitivne promjene donosi pacijentu, a mijenjao se i pristup u interpretaciji testa.

Šireći svoj stručni tim poliklinika Analiza u mogućnosti je ponudi zaokruženi pristup nakon provedenog testiranja. Sada je pacijentima uz interpretaciju nalaza od strane liječnika ponuđena i mogućnost cjelovitog nutricionističkog savjetovanja.

Proces savjetovanja sastoji se od nekoliko faza:

  1. Ispunjavanje upitnika: upitnik je baziran na podacima o zdravstvenom stanju pacijenta, njegovim prehrambenim navikama, aktivnostima, lijekovima i dodacima prehrani koje osoba koristi, kao i ciljevima koje osoba želi postići
  2.  Izrada jelovnika: na osnovi prehrambenih navika stručni tim poliklinike Analiza pripremiti će jedinstveni jelovnik koji će biti prilagođen zdravstvenom stanju i ciljevima. Obroci od kojih se jelovnik sastoji pomno su izabrani kako bi se zadovoljile nutritivne potrebe, a posebna pažnja usmjerena je na glikemijski indeks namirnica, unos dobrih masnoća, lako probavljivih proteina, kompleksnih šećera, unos vlakana i pravilan unos tekućine
  3. Potpora i praćenje: svim pacijentima osigurava se potpora u vidu telefonskog kontakta ili kontakta putem elektroničke pošte, kao i mogućnost dodatnih pojašnjenja i podrške
    Usluga medicinskog i nutricionističkog savjetovanja, kao i izrade jelovnika namijenjena je svim pacijentima koji žele riješiti svoje zdravstvene probleme, kao i onim pacijentima koji preventivnim pristupom kroz izradu testa intolerancije na hranu žele promijeniti životne i prehrambene navike i osigurati kvalitetniju i zdraviju budućnost.

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!