Statistike nadležnih službi u Republici Hrvatskoj pokazuju da je posljednjih godina gotovo pola smrtnih slučajeva bilo uzrokovano bolestima srčano-krvožilnog sustava kao što su ishemija srca (srčani udar) i visoki krvni tlak. Ono što je zastrašujuće je podatak da se iz godine u godinu ovaj trend povećava, a zabrinjavajuće je upravo to što se većina tih bolesti na vrijeme može spriječiti pravovremenom reakcijom.

No, proći će još dugi niz godina da bismo se dovoljno osvijestili o ovome da bi se dogodila značajna promjena. Ali unatoč tome, nije na odmet napomenuti i barem nakratko pridonijeti promjeni svijesti.

Koliko god da nas iznenadile, bolesti srca i krvnih žila nikada ne nastaju preko noći već im uvijek prethodi dugotrajan proces postepenog razvijanja. Razni su čimbenici koji utječu – nepravilna prehrana siromašna voćem i povrćem s loše odabranim mastima, obiljem jednostavnih ugljikohidrata i manjkom vlakana, uz nedostatak tjelesne aktivnosti i pušenje gotovo su siguran put ka nastanku ovih bolesti. Promjene na krvnim žilama nastaju i do nekoliko godina prije pojave prvih simptoma koji opet godinama mogu biti “na rubu” graničnih vrijednosti – dovoljni za sumnju, ali ne i dijagnosticiranje bolesti.

Pravo vrijeme za reakciju je uvijek i odmah! Čekati prve simptome ili razvoj bolesti nije opcija, posebice u slučaju pozitivne obiteljske anamneze. Pravovremena reakcija obuhvaća promjenu prehrane, uvođenje uravnoteženih obroka s obiljem povrća, izbor pravih masti, proteina i ugljikohidrata, ali i popratnu suplementaciju. Vrlo je važno da se pri promjeni stila prehrane i uvođenju dodataka prehrani posavjetujete sa stručnjakom tog područja – liječnikom koji će vam na jednostavan način objasniti osnove pravilne prehrane i po potrebi vas voditi u provođenju.

Primjena dodataka prehrani treba biti kontrolirana i u skladu sa trenutnim stanjem. Pri izboru bi se trebalo voditi kemijskim oblikom i količinama sastojaka, jer upravo je to ono što određuje kvalitetu proizvoda.

Jedan od najboljih proizvoda na našem tržištu je Salengei Active Cardisterol – dodatak prehrani specijaliziran za sprječavanje nastanka i ublažavanje simptoma bolesti srca i krvnih žila. Kao i svaki Salengei proizvod, sastavljen je od pažljivo odabranih sastojaka koji će svojim djelovanjem osigurati zaštitu srca i krvnih žila te dovoljnu količinu nutrijenata koji će pomoći pri kontroli razina kolesterola, masnoća i homocisteina u krvi.

Active Cardisterol sadrži obilje omega-3 masnih kiselina iz ulja ribe hladnih mora koje će se ugraditi u membrane stanica krvnih žila, osigurati njihovu elastičnost i spriječiti razvoj ateroskleroze. Monakolin K se već tradicionalno koristi za snižavanje razine masnoća u krvi, dok koenzim Q10 i vitamin E štite stanice srca i krvnih žila te podižu energiju i imunitet.

Vitamini B skupine (folna kiselina, B6 i B12) osiguravaju normalan metabolizam masti i ugljikohidrata i na taj način pomažu pri snižavanju razine kolesterola i homocisteina u krvi.

Jedan od čestih problema prilikom primjene vitaminima B skupine, a u svrhu snižavanja masnoće u krvi, jest nemogućnost njihova provođenja u aktivni oblik – oblik koji djeluje. Naime, određen broj ljudi zbog genetskog poremećaja ne može u potpunosti iskoristiti te vitamine pa stoga izostane i njihov željeni učinak. Vitamini B skupine u Active Cardisterol kapsulama su posebnim tehnološkim procesima pretvoreni u aktivni oblik koji se nakon apsorpcije gotovo u potpunosti iskoristi. Posebna za istaknuti je Quatrefolic, metilirana formula (aktivni oblik) folne kiseline koja u kombinaciji s aktivnim vitaminima B12 (metilkobalamin) i B6 (piridoksal-5-fosfat) uspješno regulira razine kolesterola, triglicerida i homocisteina u krvi.

Active Cardisterol je namijenjen osobama koje na pravilan i znanstveno potvrđen način žele poboljšati zdravlje svog srca i krvožilnog sustava. Neovisno, želite li očuvati trenutno zdravlje i spriječiti nastanak, ili umanjiti simptome postojeće bolesti, Active Cardisterol je proizvod za vas. Pažljivo odabrana kombinacija sastojaka osigurava blagotvorno djelovanje na srce i krvne žile, zaštitu od nastanka bolesti i pravilno reguliranje parametara masnoće u krvi.

Preporučeni način primjene su 2 kapsule na dan, preporučljivo uz večeru. Prilikom primjene ovog proizvoda preporučljivo je izbjegavati grejp i proizvode od grejpa.

Ovaj proizvod nije namijenjen za primjenu kod trudnica, dojilja i djece, a prije primjene kod osoba s posebnim medicinskim stanjima potrebno se posavjetovati sa liječnikom.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!