CIJENA: 380,00 eur / 2863,11 KN 

OPIS:
-Potreban je samo jedan uzorak krvi iz kojeg se ispituju 117 alergene molekule i 178 alergena ekstrakta iz 123 različita alergijska izvora -Nije potrebno prekidati medikamentoznu terapiju, uključujući uzimanje antihistaminika i kortikosteroida – Nije potrebno biti na tašte -Može se provoditi u bilo kojoj životnoj dobi, od novorođenčadi do starije životne dobi -Potrebna je mala količina krvi -Testom se mogu identificirati alergijske reakcije koje se još nisu pojavile, ali se mogu manifestirati u budućnosti -Laboratorijsko izvješće sa stručnim tumačenjem rezultata -ALERGO295 test je najpotpuniji i najažuriraniji dijagnostički alat u dijagnostici alergijskih bolesti

ODREĐIVANJE:
Uzorak: krv (serum)

KLINIČKI ZNAČAJ:
Naizgled kod alergija je sve jednostavno, kontakt sa alergenom – kratki vremenski period – pojava simptoma – jednostavna dijagnostika. Međutim, što je sa pacijentima koji su alergični na pelud breze, ali im se javlja crvenilo oko usana nakon konzumiranja jabuka ili krušaka, a na klasičnim alergijskim testovima na jabuku i krušku su negativni ili uz reakciju na pelud breze imaju i pozitivan test na kikiriki, ali simptome nakon konzumacije kikirikija nemaju? Uviđajući probleme dijagnostike, poliklinika Analiza, prva je u RH omogućila dijagnostiku alergija, uvođenjem testa baziranog na nanotehnologiji.

ALERGO295 test nastao je u suradnji stručnjaka na području biokemije proteina, informacijske tehnologije i kliničkih alergologa-imunologa. Test obuhvaća 295 alergena u jednom testu: 117 alergene molekule i 178  alergena ekstrakta iz 123 različita alergijska izvora: -Grinje i drugi člankonošci te insekti -Pelud biljaka (pelin, crkvina, ambrozija, platana, itd.) -Pelud trava -Pelud drveća (čempres, maslina, javor, lijeska, breza, joha, itd.) -Životinjska dlaka (pas, mačka, konj, štakor) -Plijesni i gljivice (Alternaria, Aspergillus, Penicillium, Candida, Trycophyton) -Namirnice životinjskog podrijetla (mlijeko, jaja, ribe, rakovi, meso, mekušci, itd.) -Namirnice biljnog podrijetla (pšenica, kukuruz, jabuka, breskva, kivi, soja, kikiriki, orah, lješnjak, rajčica, jagode, povrće, itd.) -Otrovi kukaca (pčele i ose) -Lateks

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!