Kompletan panel štitnjače

Ubrzani ritam života, konstantna izloženost stresu, genetska predispozicija i nepravilna prehrana uzroci su sve većeg broja oboljenja štitnjače, od koje mogu oboliti i muškarci i žene iako su žene desetak puta sklonije od muškaraca.

Nervoza, iscrpljenost, poremećaj apetita, problemi u regulaciji tjelesne težine, nepravilno reguliranje tjelesne temperature, poremećaji spavanja, promjene libida, poremećaj menstrualnog ciklusa, problemi plodnosti, ispadanje kose, problemi u regulaciji krvnog tlaka, bolovi u mišićima, promuklost, povišene razine masnoća u krvi….česti su simptomi koji ukazuju na nepravilan rad štitnjače.

Poremećaji u radu štitnjače, nastaju zbog neuravnoteženog lučenja hormona:

  • hipotireoza ili smanjeno lučenje hormona štitnjače
  • hipertireoza ili povećano lučenje hormona štitnjače

 

 

Laboratorijska analiza hormona štitnjače, prvi je korak u procjeni njene funkcije.

Kompletan panel štitnjače osmišljen u svrhu određivanje razine TSH, T3, T4, fT3, fT4, anti Tg, anti TPO, najcjelovitiji je paket jer pruža uvid u funkcioniranje hipofize (TSH) te funkcioniranje štitne žlijezde (T3,T4,fT3,fT4), pri čemu se hormoni štitnače tiroksin (T4) i trijodtironin (T3) mjere kao ukupni hormoni (vezani na proteine) i hormoni u slobodnoj formi (biološki aktivni) fT4 i fT3 (f-engl.free).

Pojava simptoma može biti i posljedica razvoja autoimunih bolesti štitnjače (Hashimotov tireoiditis i Gravesova (Basedowljeva) bolest) stoga je u panel uključena i analiza antitijela na štitnjaču: tireoglobulinska antitijela-anti Tg i antitijela na tireoidnu peroksidazu-anti TPO.

 

Određivanje parametara štitnjače, naidealnije bi bilo provesti ujutro, nakon prospavane noći i prije uzete terapije, jer štitnjača “primijeti” svaku neravnotežu ili stres kojem smo izloženi. Po dobivenom nalazu, slobodno se možete obratiti stručnom timu poliklinike Analiza koji će Vam protumačiti nalaz i eventualno uputiti na dodatnu dijagnostičku obradu.

Kontaktirajte nas putem emaila.

PONUDA U POLIKLINICI ANALIZA

KOMPLETAN PANEL ŠTITNJAČE (TSH, T3, T4, fT3, fT4, Anti-TG, Anti-TP0)
86.00 (647.97 kn)