Voda? Jeste li se ikad zapitali što je voda, što nam ona znači za život? Vjerojatno niste, jer smo svakodnevno okruženi s njom. Svaki dan je pijemo, kuhamo namirnice, kupamo se…Ali što nam voda doista znači? Može li nam dati ili vratiti zdravlje ili nas može odvesti u bolest?

Cijeli život na zemlji potječe iz vode, stoga su tijela svih živih organizama: biljaka, životinja i ljudi, u 70-90% sastavljena od vode. Sve kemijske reakcije koje se zbivaju u nama, odigravaju se u vodenom mediju. Voda nije samo medij koji ove životne reakcije omogućuje nego je voda vrlo važan reaktant ili produkt ovih reakcija.

Ukratko – životna kemija je kemija vode.

Sama molekula vode kemijskog sastava H2O,sastavljena je od dva atoma vodika i jednog atoma kisika.

Pitanje je, a gdje onda nastaje problem?

Problem je u molekuli kisika koja se sudjelujući u kemijskim reakcijama u tijelu pretvara u nestabilni elektron kisika koji je izrazito reaktivan i ima potrebu vezati se za bilo koju biološku molekulu i oštetiti je čak i na genetičkoj razini. Iako slobodni radikali kisika imaju veliku važnost u uklanjaju bakterija, virusa i drugih štetnih tvari, problem nastaje kada se u tijelu nagomila velika količina slobodnih radikala koji napadaju normalno tkivo.

Danas se smatra da slobodni radikali kisika stoje u pozadini brojnih bolesti (čak 150), da sudjeluju u nastanku karcinoma, ali ubrzavaju i proces starenja.

Brz način života, neuredna i neuravnotežena prehrana, koja obiluje velikim količinama šećera i masti, pušenje, stres, zagađenja oko nas, izrazita fizička opterećenja organizma, sve to pridonosi nakupljanju slobodnih radikala kisika u nama.

Iz svega navedenog nameće se važnost njihovog uklanjanja iz tijela, prije nego što nastupe oštećenja kako tkiva tako i organa.

Kako?

Danas nam se nude dva spasonosna rješenja:

1. povećati upotrebu antioksidativnih sredstava kao što su: vitamin A, vitamin C, Vitamin E, selen, koenzim Q 10, N- acetil L- cistein, L- glutation i drugih sredstava koji sudjelujući u metabolizmu kupe i poništavaju djelovanje slobodnih radikala kisika

2. voda

Da. Voda.

Ali ne bilo kakva voda, već ona koja će biti sigurna i pridonijeti boljitku našeg života i zdravlja. Nije dovoljno da voda prođe proces kloriranja, već mora proći i čitav niz tehnoloških zahvata da bi bila sigurna i zdrava za upotrebu.

Rješenje nam nudi nova generacija tehnički naprednijih ionizatora vode. U takvim uređajima voda prolazi kroz procese mikrofiltracije, ultraljubičastog tretmana i kroz najvažniji proces ionizacije.

Mikrofiltracijom kroz karbonski filtar iz vode se apsorbira klor, teški metali i drugi kemijski agensi. Ultraljubičastim zračenjem uklanja se većina bakterija i drugih mikrobioloških agenasa, dok se ionizacijom naša slavinska voda pretvara u najboljeg liječnika, jer dobivamo dva tipa vode koju možemo upotrijebiti u različite svrhe.

Reducirana ili alkalna voda koja sadrži visoki postotak minerala, kao što su kalcij, magnezij, kalij, ima sposobnost inhibiranja fermentacije u probavnom traktu i na taj način reducira štetne metabolite kao što su: hidrogen-sulfat, histamin, amonijak, indoli, skatoli, te fenoli. Također su dokazani pozitivni rezultati kod dijabetesa, psorijaze, debljine, osteoporoze, povišenog krvnog tlaka, migrene, mučnine. Značajnu ulogu alkalna voda našla je u profesionalnom sportu pogotovo atletskim disciplinama u kojima dolazi do oslobađanja mliječne kiseline i zakiseljavanja organizma što dovodi do bržeg umaranja sportaša.

Oksidirana ili zakiseljena voda našla je svoju ulogu u vanjskoj uporabi. Zbog svog visokog oksidacijskog potencijala ima sposobnost uklanjanja patogenih mikroorganizama, stoga se upotrebljava za čišćenje i pranje kuhinjskih elemenata, pranje ruku, svježeg voća i povrća. Također ima svoje mjesto u tretiranju kožnih promjena: akne, kožne mrlje, crvenilo, ekcem…

Iz svega navedenog proizlazi da vodeni ionizatori nude ne samo ultra-čistu, nego i ultra-zdravu vodu.

Stoga kad razmišljamo o zdravlju i što sve možemo učiniti da bi se bolje osjećali, umjesto da se povodimo za bombastičnim reklamama, koje nam nude zdravlje u tri dana, trebamo krenuti od jednostavnih svakodnevnih stvari, kao što je voda.

I sada kad razmislimo o pitanju s početka teksta, može li nam voda dati ili vrati zdravlje –

Odgovor je: Da, ali samo voda koja je, filtrirana, ionizirana i koja zahvaljujući svojim tehnološkim karakteristikama može na pozitivan način podržati naše metaboličke procese, učiniti nas zdravijima i usporiti proces starenja.

Više informacija o vodenim ionizatorima, kao i uvjetima nabavke možete dobiti u tvrtki Chrono d.o.o. – Split.

Kontakt:
tel.: 021 453 210
fax: 021 453 211
e-mail: [email protected]

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!