Neobjašnjivi napadaji panike, kronični umor, problemi sa snom, alergije nepoznatog uzroka, ne razjašnjeni porast ili pad šećera u krvi, lako se mogu razjasniti iz vrlo dostupnog izvora – Kose Kosa, uz masno tkivo, predstavlja skladište tvari koje cirkuliraju u organizmu, a analiza vlasi kose ima mnoge prednosti u odnosu na analize iz seruma i urina.Dok se analizom minerala u serumu i urinu određuje trenutno stanje, analiza iz kose procjenjuje dugotrajniji nedostatak ili suvišak određenih minerala, kao i dugotrajno izlaganje teškim metalima na radnom mjestu ili u kući.

Za razliku od vitamina, tijelo minerale prirodno ne proizvodi, a njihova odgovarajuća koncentracija i međusobna ravnoteža potrebne su kako bi organizam mogao normalno obavljati metaboličke aktivnosti.Vlas kose je kao deblo stabla, a skidanjem slojeva osigurava se da uzorak kose uz vlasište pokaže status minerala i teških metala u organizmu tijekom posljednja dva do tri mjeseca.

Analiza minerala i teških metala iz kose namijenjena je osobama koje imaju zdravstvenih tegoba a klasičnim pretragama ne mogu se otkriti uzroci bolesti.Posebno je namijenjena osobama koje pate od depresije, kroničnog umora i nesanice, grčeva u mišićima, osteoporoze, hipoglikemije i hiperglikemije, hipertenzije, problema sa kožom, alergija, artritisa, ali i profesionalnim sportašima koji su izloženi ekstremnim naporim a.

U novije vrijeme pretraga sve više dobiva na važnosti kod djece sa pervazivnim poremećajem. Analiza se može koristiti i u preventivne svrhe kod ljudi koji nemaju zdravstvenih problema ali žele kvalitetnom suplementacijom i prehranom poboljšati kvalitetu života.
Za analizu je potreban 1 gram kose, a uzorci kose uzimaju se uz samo vlasište, pri čemu njihova dužina treba biti nekoliko centimetara. Prije analize važno je da kosa ne bude kemijski tretirana barem tri tjedna. Rezultati analize gotovi su unutar četiri tjedna.
Analiza minerala i teških metala obuhvaća, određivanje statusa 22 teška metala (živa, olovo, aluminij, kadmij, bor, zlato, srebro…), 13 minerala (kalcij, magnezij, krom, selen, željezo…) i 10 mineralnih odnosa (kalcij/cink, cink/bakar, kalcij/magnezij, željezo/bakar….).

Nakon prikazanih koncentracija i odnosa, na dvadesetak stranica pacijent dobiva i stručno pojašnjenje navedenih parametra, a u tome su mu dodatno na raspolaganju i liječnik koji će savjetima o pravilnoj suplementaciji i prehrani pomoći u postizanju ravnoteže (višak cinka, umanjiti će djelotvornost vitamina D, dok manjak cinka, uzrokuje padove imuniteta, probleme sa kožom i noktima, ali i psihičke tegobe; manjak kroma rezultira povišenim kolesterolom u krvi i pojavom šećerne bolesti a suvišak aluminija koji se često nalazi u lijekovima za suzbijanje želučane kiseline, ali u konzervama dovodi do bolesti srca i bubrega, depresije). I prije nego što samoinicijativno posegnete za nekim suplementacijskim preparatom, provjerite svoj status, jer i previše može biti isto tako štetno kao i premalo!

 

ŽELITE PROMIJENITI ŽIVOTNE NAVIKE TE OSIGURATI KVALITETNIJU I ZDRAVIJU BUDUĆNOST?

Već danas se javite za besplatne konzultacije – NAZOVITE NAS NA 021 688 888
plaćanje na 6-12 rata * besplatna interpretacija nalaza *

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!