Najvažnija omega – Active More DHA

Nakon niza objavljenih tekstova, malo toga je ostalo za reći o omega masnim kiselinama. Uobičajene priče oko toga kojim sustavima pridonosi, koje bolesti sprječava, koje simptome uklanja… Pričati o omegama već je postalo dosadno, i vjerojatno se pitate čemu još jedan takav članak?

Ovdje ćemo, naime, pričati o konkretnim proizvodima omege. Ne o svima, već o samo jednom, proizvodu izvrsne kvalitete i dokazanog djelovanja. Riječ je o Active More DHA kapsulama kvalitetnog ulja ribe hladnih mora.

DHA je esencijalna masna kiselina

DHA (dokozaheksaenska kiselina) je masna kiselina iz omega-3 skupine, esencijalna za funkcioniranje organizma. Kao što je kalcij potreban za rast kosti, tako je DHA potrebna za sve stanice. Kada uđe u organizam ona se ugrađuje u membrane stanica mozga, očiju i srca te omogućuje njihov rast, razvoj i neometan metabolizam.

Ugradnjom u membrane stanica mozga potiče njegov razvoj i osigurava normalno funkcioniranje. Samim time poboljšava pamćenje, učenje i ostale mentalne sposobnosti, a pokazala se i kao dobar izbor prilikom oporavka od raznih mentalnih bolesti.

Povišene količine DHA u tkivu ima i srce, što upućuje na dokazanu činjenicu kako je DHA masna kiselina esencijalna za njegov rad. Osim što osigurava normalno funkcioniranje srca, DHA pomaže i pri kontroli kolesterola i triglicerida u krvi i visokog krvnog tlaka.

DHA u trudnoći

DHA je kao glavna masna strukturna molekula mrežnice nužno potrebna za razvoj i funkcioniranje oka. Stoga je u novorođenačkoj dobi i prvim godinama života djeci važno osigurati dovoljne količine ovog nutrijenta. S obzirom da dijete zalihe omege crpi od majke, prvo pupčanom vrpcom prije, a potom majčinim mlijekom nakon rođenja, bitno je da majka za vrijeme trudnoće i dojenja unese dovoljne količine omega-3 masnih kiselina, posebice DHA.

Kako bi se unijele dovoljne količine i osigurao neometan razvoj djeteta, stručnjaci preporučuju primjenu od minimalno 300 mg DHA za vrijeme zadnjeg tromjesečja trudnoće i cijelog vremena dojenja.

Salengei Active More DHA su kapsule ribljeg ulja visoke kvalitete dobivene posebno kontroliranim tehnološkim procesom koji osigurava gotovo potpunu čistoću ulja. Svaka kapsula sadrži minimalno 70% DHA, količina koja će zadovoljiti sve potrebe organizma.

Active More DHA su namijenjene svim dobnim skupinama i gotovo svim stanjima, a posebno su preporučene:

  • Oboljelima od srčano-krvožilnih bolesti – DHA pomaže pri jačanju srca, snizuje visoki krvni tlak i razinu kolesterola i triglicerida u krvi. Bilo da se radi o pozitivnoj obiteljskoj anamnezi, početku bolesti ili pak već dijagnosticiranoj, Active More DHA će vam zasigurno blagotvorno djelovati na simptome i prevenciju bolesti;
  • Trudnicama i dojiljama – Dijete prije rođenja i za vrijeme dojenja zalihe DHA crpi od majke te je stoga nužno potrebno da majka unese dovoljne količine za oboje. DHA osigurava pravilan razvoj cijelog organizma djeteta, ali posebno oka, srca te mozga i cijelog živčanog sustava;
  • Osobama starije životne dobi – kod starije populacije DHA će poboljšati mentalne sposobnosti, posebice pamćenje, pomoći će pri očuvanju vida i sprječavanju očne mrene te će ojačati srce. DHA će također doprinijeti
    podizanju energije i vitalnosti organizma te radu imunološkog sustava;
  • Učenicima, studentima i osobama koji rade mentalno zahtjevan posao – slično kao i kod osoba starije dobi, DHA će svojim blagotvornim djelovanjem na mozak i cijeli živčani sustav poboljšati kognitivne sposobnosti i osigurati dobro pamćenje, koncentraciju i više energije za rad.

Preporučena primjena Active More DHA je jedna kapsula na dan, preporučljivo uz doručak ili ručak.

Kao nuspojave kod primjene ovog proizvoda mogu se pojaviti blage smetnje probavnog sustava i blago izražen zadah na ribu. Ozbiljne nuspojave nisu zabilježene. Izbjegavajte primjenu ovog proizvoda nekoliko sati prije spavanja jer podiže razinu energije i može uzrokovati nesanicu. Također, primjena Active More DHA nije preporučena osobama koje pate od niskog krvnog tlaka.

Salengei Active More DHA možete pronaći u Life-platform.com trgovini suplemenata ili u našoj poslovnici u Splitu u Lovretskoj 10, gdje se o primjeni ovog proizvoda možete osobno posavjetovati s našim stručnjacima.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!


English