Nakon niza objavljenih tekstova, malo toga je ostalo za reći o omega masnim kiselinama. Uobičajene priče oko toga kojim sustavima pridonosi, koje bolesti sprječava, koje simptome uklanja… Pričati o omegama već je postalo dosadno, i vjerojatno se pitate čemu još jedan takav članak?

Ovdje ćemo, naime, pričati o konkretnim proizvodima omege. Ne o svima, već o samo jednom, proizvodu izvrsne kvalitete i dokazanog djelovanja. Riječ je o Active More DHA kapsulama kvalitetnog ulja ribe hladnih mora.

DHA je esencijalna masna kiselina

DHA (dokozaheksaenska kiselina) je masna kiselina iz omega-3 skupine, esencijalna za funkcioniranje organizma. Kao što je kalcij potreban za rast kosti, tako je DHA potrebna za sve stanice. Kada uđe u organizam ona se ugrađuje u membrane stanica mozga, očiju i srca te omogućuje njihov rast, razvoj i neometan metabolizam.

Ugradnjom u membrane stanica mozga potiče njegov razvoj i osigurava normalno funkcioniranje. Samim time poboljšava pamćenje, učenje i ostale mentalne sposobnosti, a pokazala se i kao dobar izbor prilikom oporavka od raznih mentalnih bolesti.

Povišene količine DHA u tkivu ima i srce, što upućuje na dokazanu činjenicu kako je DHA masna kiselina esencijalna za njegov rad. Osim što osigurava normalno funkcioniranje srca, DHA pomaže i pri kontroli kolesterola i triglicerida u krvi i visokog krvnog tlaka.

DHA u trudnoći

DHA je kao glavna masna strukturna molekula mrežnice nužno potrebna za razvoj i funkcioniranje oka. Stoga je u novorođenačkoj dobi i prvim godinama života djeci važno osigurati dovoljne količine ovog nutrijenta. S obzirom da dijete zalihe omege crpi od majke, prvo pupčanom vrpcom prije, a potom majčinim mlijekom nakon rođenja, bitno je da majka za vrijeme trudnoće i dojenja unese dovoljne količine omega-3 masnih kiselina, posebice DHA.

Kako bi se unijele dovoljne količine i osigurao neometan razvoj djeteta, stručnjaci preporučuju primjenu od minimalno 300 mg DHA za vrijeme zadnjeg tromjesečja trudnoće i cijelog vremena dojenja.

Salengei Active More DHA su kapsule ribljeg ulja visoke kvalitete dobivene posebno kontroliranim tehnološkim procesom koji osigurava gotovo potpunu čistoću ulja. Svaka kapsula sadrži minimalno 70% DHA, količina koja će zadovoljiti sve potrebe organizma.

Active More DHA su namijenjene svim dobnim skupinama i gotovo svim stanjima, a posebno su preporučene:

Preporučena primjena Active More DHA je jedna kapsula na dan, preporučljivo uz doručak ili ručak.

Kao nuspojave kod primjene ovog proizvoda mogu se pojaviti blage smetnje probavnog sustava i blago izražen zadah na ribu. Ozbiljne nuspojave nisu zabilježene. Izbjegavajte primjenu ovog proizvoda nekoliko sati prije spavanja jer podiže razinu energije i može uzrokovati nesanicu. Također, primjena Active More DHA nije preporučena osobama koje pate od niskog krvnog tlaka.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!