Active Detox – Suplementacija pri provođenju detox protokola

Toksini su raznovrsna skupina spojeva sa štetnim djelovanjem na stanice organizma. Njihovo podrijetlo može varirati pa se stoga neki od njih, poput amonijaka, prirodno nalaze i stvaraju u organizmu, dok drugi, poput teških metala, u organizam ulaze izvana. Visoke razine toksina u organizmu značajno narušavaju naše zdravlje i nerijetko dovode do raznih bolesti.

Razgradnja i izlučivanje toksina se odvijaju preko jetre prirodnim procesom biotransformacije, odnosno detoksikacije. Pravilno izbalansirana prehrana, primjerena suplementacija, dovoljan unos tekućine te aktivan stil života uvelike doprinose ubrzanju ovog procesa.

Pravilno izbalansirana prehrana u ovom slučaju podrazumijeva bogatstvo tamnog bobičastog voća i zelenog lisnatog povrća koji će osigurati zaštitu stanica, te vlakana koji će pravilno regulirati probavu.

S obzirom da normalna prehrana ne može zadovoljiti potrebe za svim spojevima potrebnim prilikom detoksikacije, svaki detox protokol mora biti popraćen suplementacijom prilagođenom od strane stručnjaka, a koja će se sastojati od pripravaka s antioksidativnim i detoksicirajućim djelovanjem. Pri ovom koraku najbitnije je izabrati kvalitetne proizvode sa spojevima dobre iskoristivosti koji će nam pružiti sve potrebne spojeve u zadovoljavajućim količinama.

Jedan od proizvoda koje bismo svakako izdvojili su Salengei Active D kapsule sastavljene od pažljivo odabranih sastojaka u kombinaciji koja omogućuje njihovo sinergijsko djelovanje, a samim time i potpunu zaštitu. Jedna od osnovnih prednosti ovih kapsula su zapravo sama količina i bogatstvo sastojaka samo u jednoj kapsuli. Time se izbjegava primjena i do nekoliko različitih vrsta proizvoda na dan što je vrlo često i ograničavajući čimbenik u provođenju ovih protokola.

Salengei Active Detox kapsule sadrže niz sastojaka, a u nastavku ćemo ukratko objasniti njihovo pojedinačno djelovanje:

 • Resveratrol je polifenol jakog antioksidativnog djelovanja prirodno prisutan u kožici crnog grožđa i korijenu japanskog dvornika (Polygonum cuspidatum). Svojim djelovanjem štiti stanice i sprječava razvoj kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2.
 • Klorela (Chlorella spp.) je jednostanična alga koja posjeduje svojstvo vezanja teških metala, pesticida i drugih kemikalija potičući njihovo izlučivanje iz organizma. Također predstavlja izvrstan izvor glutaminske kisline esencijalne za sintezu glutationa, najvažnijeg staničnog antioksidansa.
 • Cistein također ima jaki afinitet vezanja na teške metale i na taj način ih izlučuje iz Jaki je antioksidans i također sudjeluje u sintezi glutationa.
 • Glicin uz cistein ima specifičnu ulogu u izlučivanju organskih kiselina, dok taurin potiče izlučivanje sulfata, kolesterola i lijekova.
 • Alfa lipoična kiselina djeluje na način da obnavlja druge antioksidanse (posebice značajne vitamine C i E i glutation) i još je jedna u nizu spojeva koji potiču izlučivanje teških metala. Ima blagotvorno djelovanje na srce i krvožilni sustav sprječavajući nastanak i umanjujući simptome kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2.
 • Likopen, snažni antioksidans iz rajčice, čuva zdravlje srca, krvnih žila i prostate, ali također potiče detoksikaciju jetre aktivirajući njene enzime.
 • Ekstrakt sjemenki sikavice (Silybum marianum), odnosno silimarin štiti jetru od oksidativnog stresa, alkohola i drugih toksina te blagotvorno djeluje na simptome hepatitisa B i C i bolesti masne jetre.
 • Slično djelovanje ima i ekstrakt kurkume (Curcuma longa) koji zbog svog širokog spektra djelovanja ima blagotvoran učinak na bolesti poput ciroze i masne jetre te oštećenje jetre uzrokovano dugotrajnom primjenom lijekova. Blagotvorno djeluje i na probavu regulirajući lučenje žuči.
 • Selenometionin je bioraspoloživi oblik minerala selena posebno važnog prilikom izlučivanja žive iz organizma. Selen štiti stanične strukture od oštećenja, potiče apsorpciju i djelovanje vitamina E, imunološki sustav na rad, ali i osigurava zdravlje prostate i plodnost.
 • Cink je još jedan u nizu metala koji posrednim djelovanjem osiguravaju antioksidativnu zaštitu stanica i potpomažu detox protokole.
 • Salengei Active D djeluje kao potpora izbalansiranim detoksicirajućim protokolima koji kao krajnji cilj imaju pročišćavanje i zaštitu jetre, ali i cijelog organizma. Svi sastojci su odabrani u pažljivo određenim količinama koje će osigurati blagotvorno, a spriječiti štetno djelovanje ovog proizvoda. Poboljšano djelovanje osigurava i sinergija sastojaka i njihova visoka bioraspoloživost, posebice kada govorimo o biljnim ekstraktima. Naime, posebnim tehnološkim procesima Salengei je razvio jedinstvene formule povećane bioraspoloživosti od nativnih sastojaka i biljnih ekstrakata dobivenih uobičajenim načinom ekstrakcije. Jedan od takvih sastojaka je CURSOL – granulirani suhi ekstrakt kurkume sa gotovo potpunom apsorpcijom i poboljšanim djelovanjem.

Kombinacija ovih proizvoda osigurati će vam da se osjećate bolje, ukloniti će simptome umora i nakupljenog stresa te će vam vratiti potrebnu energiju. Blagotvorno djeluje na zdravlje cijelog organizma, a posebice zdravlje jetre. Podiže imunitet i prirodnu obranu organizma osiguravajući vam energiju kroz cijeli dan!

Doziranje je individualno, preporučljivo 1-2 kapsule na dan, neposredno prije doručka i ručka, dok se maksimalna dnevna doza postepeno može popeti i na čak 6 kapsula podijeljenih u 3 intervala uzimanja.

Ovaj proizvod nije namijenjen za primjenu kod trudnica, dojilja i djece, a prije primjene kod osoba s posebnim medicinskim stanjima potrebno se posavjetovati sa liječnikom.

Salengei Active D možete pronaći u Life-platform.com trgovini suplemenata ili u našoj poslovnici u Splitu u Lovretskoj 10, gdje se o primjeni ovog proizvoda možete osobno posavjetovati s našim stručnjacima.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!


English