O društvenim aspektima pušenja mogu se voditi rasprave i uvijek će se naći pobornici zabrana i oni koji su protiv njih, ali se o zdravstvenim posljedicama pušenja definitivno ne može raspravljati jer su studije i brojke neumoljive…

Vlada RH donosi propis o zabrani pušenja i na javnim mjestima!
Niti jedan zakonski propis nije izazvao toliko polemika među građanima koliko ovaj.

Bilo je svakakvih reakcija: ne mogu oni nama zabraniti pušenje na javnim mjestima, neka ne brane pušenje ali neka povećaju cijenu cigareta, pa tko će pušiti neka puši, što će učiniti sa obiteljima kojima je sadnja duhana izvor prihoda, pa tko više puni državnu blagajnu nego pušači.

Ne želim ulaziti u polemiku tko je u pravu ili nije, samo želim naglasiti nekoliko znanstveno dokazanih činjenica:

Ovo je samo dio znanstveno dokazanih činjenica. Brojni znanstvenici i dalje pokušavaju rasvijetliti sve posljedice koje pušenje donosi.

Možda se o društvenim aspektima pušenja mogu voditi rasprave i uvijek će se naći pobornici zabrana i oni koji su protiv ali se o zdravstvenim posljedicama pušenja definitivno ne može raspravljati jer studije i brojke su neumoljive.

S toga, još jednom dobro razmislite hoćete li nastaviti polemizirati ili ćete učiniti nešto dobro za svoje ali i zdravlje svojih ukućana!

Silvana Mišković, dr.med.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!