Znanje je moć!

Zamislite na trenutak da možete unaprijed saznati za koje sve bolesti imate sklonost, i koje će se bolesti tijekom vašega života razviti, iako ste sada potpuno zdravi. Zamislite još da možete te iste bolesti u potpunosti izbjeći ili ih odgoditi za dugo vremena. Zamislite kada bi unaprijed znali koje lijekove morate izbjegavati i koji su za vas u uobičajenoj dozi prejaki ili preslabi, ili pak one koji kod vas mogu izazvati ozbiljne nuspojave, čak i prije nego vam ih je vaš liječnik preporučio. Ili ako već bolujete od neke bolesti, koji su lijekovi za vas korisni, a koji će biti djelomično ili potpuno nedjelotvorni.

Kako bi to bilo kada bi mogli toliko poznavati svoje tijelo da možete točno znati kako prilagoditi prehranu i eliminirati sve, za vaše tijelo loše komponente hrane i postići punu vitalnost i svježinu.Ili saznati kako postići optimalnu tjelesnu težinu s uputama koje nisu dio standardnih nutricionističkih programa i kojima se postiže 2.5 puta veći uspjeh nego uobičajenim dijetama.Saznati koje vitamine vaše tijelo treba u znatno većim količinama od onih koje se nude u standardnim multivitaminskim preparatima, te koje minerale morate trajno uzimati kako bi potpomogli izlučivanje toksičnih tvari iz organizma. Kada bi mogli unaprijed saznati kako će se vaše tijelo i koža nositi s godinama koje dolaze, hoćete li brže stariti, i što trebate činiti da bi taj proces usporili i odgodili koliko je to moguće.

Ako ste pušač, može li vaše tijelo neutralizirati policikličke aromatske ugljikovodike iz duhanskog dima ili se oni nakupljaju u tijelu i tako vas izlažu velikom riziku. Hoće li omega 3 masne kiseline radi vaših gena dodatno povisiti vaš kolesterol i možete li uopće iskoristiti koenzim Q10 koji uzimate. Ako povremeno konzumirate alkoholna pića, imate li genetičku sklonost alkoholizmu te stoga morate tome posvetiti posebnu pažnju. Hoćete li tijekom života razviti osteoporozu radi svojih gena i je li vaša mogućnost apsorpcije kalcija smanjena.

Prevencija i kako je započeti?

Trebalo bi nam još puno vremena i teksta da opišemo sve informacije koje pruža najopsežniji genetski panel Poliklinike Analiza, komercijalnog naziva Premium Plus Sensor.Poliklinika Analiza, u sklopu koje je specijalistički medicinsko biokemijski laboratorij s dugom tradicijom genetičkog testiranja, ovaj genetički panel je uvrstila u svoju ponudu 2015. godine, kao rezultat najnovijih spoznaja iz područja genetike i personalizirane preventivne medicine.

Nakon posjeta Poliklinici Analiza na jednoj od nekoliko lokacija i ispunjavanja kratkog upitnika, uzima se bris sluznice usta. To je sve što trebate za pristup velikom genetičkom panelu, koji analizira više od 110 genetičkih varijacija, nudi prevenciju i bolje liječenje za više od 35 bolesti i metaboličkih poremećaja, nudi procjenu nuspojava i djelovanja za više od 230 lijekova kao i genetičku optimizaciju prehrane s procjenom za više od 1000 namirnica prema vašim genima.

Ono što slijedi nakon laboratorijske obrade vašeg uzorka je nalaz u obliku knjige s preko 200 stranica s najvrjednijim informacijama o vašem tijelu koji ste do sada imali, a koje imaju doživotnu valjanost. Panel uključuje detaljne i opsežne preventivne mjere za sve uočene predispozicije sa specifičnim i personaliziranim savjetima za prevenciju koji nisu dio standardnih medicinskih preporuka.

Više informacija o sadržaju panela i postupku testiranja možete saznati na web adresi Poliklinike Analiza ili iz individualne prethodne konzultacije sa stručnjacima Poliklinike.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!