Budite li se svako jutro ukočenog vrata, s glavoboljama ili vas muče sinusi…Možda je vaš jastuk kriv za to. Razmislite o tome! Razmislite čime je vaš jastuk punjen!

Većina jastuka koju danas možemo naći u našim prodavaonicama punjena su perjem, sintetičkim materijalima ili spužvom. U većini tih materijala nalaze se ili su u njih tehnološkim procesom dodani toluen-diizocijanat, formaldehid ili neke druge štetne kemijske supstancije koje udišući izazivaju pojavu alergija ili kemijske senzitivnosti. Takvi jastuci predstavljaju noćnu moru za osobe koje su sklone alergijama.

Može li svako jutro biti čarobno?

Jednostavnom promjenom jastuka približavamo se ovom idealu, jer je upravo vaš jastuk najintimniji objekt s kojim svakodnevno dolazite u kontakt bar 8-10 sati na dan, a neke osobe čak i više. Dok spavate vaše se tijelo rješava toksina koje ste udahnuli, unijeli hranom ili pićem. Ako je u organizmu previše velika količina toksina, vjerojatno se budite omamljeni, zlovoljni i niste u stanju obavljati svakodnevne obaveze.

Prirodna, neobrađena vlakna pamuka su rješenje

Rješenje za vas predstavljaju pamučni jastuci, dobiveni iz prirodnih vlakana pamuka, a koji nisu prošli tehnološke procese obrade. Jastučnice su također napravljene od prirodnih vlakana pamuka. Takvi jastuci ručno su punjeni da bi se izbjegle pojave kvrga i grudanja u jastuku koja nastaju dugotrajnom uporabom. U njima ne dolazi do pojave plijesni, kao u vama poznatim jastucima.

Jastuci su jednostavni za održavanje, mogu se prati u ručno ili u perilici uz pridržavanje navedenih uputa. Suše se na zraku ili sunčevoj svjetlosti. Međutim važnije od svega da vam ovi jastuci pružaju osjećaj ugode prilikom spavanja zbog mekoće, te zbog svojih prirodnih karakteristika rješavaju vas alergijskih tegoba, glavobolja i poteškoća sa sinusima.

Stoga kad razmišljate što učiniti za svoje zdravlje, krenite od vlastite spavaonice i riješite male, a velike stvari, kao što je vaš jastuk. Spavajte bez noćnih mora, budite se s osjećajem lakoće, bez zlovolje i mamurnosti.

Tijelo će vam biti zahvalno.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!