Anti-kandida način prehrane može vam se u početku činiti složen i kompliciran, no ako dobro usvojite osnovne prehrambene smjernice i točno ih se pridržavate, sami rezultati i uspjeh bit će dovoljna motivacija za nastavak.

Pitanje koje muči sve vas je kad započeti s primjenom programa – a jedini ispravni odgovor na to pitanje je: što prije moguće. Čim primijetite prve simptome upale, potrebno je odmah reagirati. Nažalost, većina ljudi u početku ignorira znakove upale nadajući se kako će se upala sama izliječiti, no takvim razmišljanjem i postupcima samo štetimo svom zdravlju i postajemo neodgovorni. Ako je vaša upala već uznapredovala i duže vrijeme se borite, čak ni tad ne postoji krivo vrijeme za primjenu programa – potrebno je samo što brže reagirati. S promjenama počnite postupno, svaki dan eliminirajući jednu vrstu namirnice koja vam pogoršava upalu.

Prije odlaska u kupovinu isplanirajte svoj tjedni jelovnik barem okvirno, imajući u vidu da svaki dan rotirate drugu vrstu hrane i da jedete raznoliko. Tako npr. odredite dane kada će te kuhati točno određeno jelo i pridržavajte se rasporeda. Ostatke od ručka možete ukomponirati u večeru da način da napravite omlet ili salatu. Prije odlaska u kupovinu napravite popis namirnica i idite ciljano u kupnju. Proučavajte deklaracije namirnica imajući na umu da šećer ne smije biti na popisu sastojaka.

Birajte organski uzgojeno voće i povrće, po mogućnosti sezonsko i svježe. Zamrzn uto povrće isto može biti izbor no čak i tad čitajte popis sastojaka i potrudite se izabrati što kvalitetnije. Izbjegavate već pripremljenu smrznutu hranu koju je potrebno odmrznuti i pripremiti u mikrovalnoj ili pećnici. Odlična alternativa je da sami pripremite neko jelo i potom ga zamrznete a po potrebi izvadite iz zamrzivača i zagrijete. Meso kupujte od provjerenih proizvođača i izbjegavajte već marinirano meso ili zapakirano mljeveno – radije sami odaberite cijeli komad mesa koji vam mesar može samljeti. Za usvajanje novih navika potrebno je od 3 tjedna pa do pola godine, a pravilna organizacija će vam uvelike olakšati posao i prilagodbu na novi način prehrane.

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!