Otkriće ljudskog genoma nam je omogućilo ulazak u novu eru dermokozmetike, zvanu geno-kozmetika. Poliklinika Analiza u suradnji s Bosotina d.o.o. – prvi u Hrvatskoj primjenjuju iskustva iz genetike za pripremu personalizirane kozmetike i jedini daju mogućnost genetskog testiranja kako bi se na temelju rezultata kreirali kozmetički preparati koji najbolje odgovaraju vašem genetskom tipu po sastavu i koncentraciji.

 

Neka genetika bude na vašoj strani

Znanstvena istraživanja su pokazala da je s našim načinom života, prehranom, okolišem i životnim navikama povezano 40 posto čimbenika koji utječu na starenje kože. Preostalih 60 posto najvažnijih čimbenika je određeno genima, našom jedinstvenom DNA. Oko 1500 gena sudjeluje u procesu starenja kože. Upravo su oni odgovorni za održavanje lijepe, zategnute i sjajne kože.

Na isti način na koji genetika definira boju očiju ili boju kože, ona definira i prirodni proces starenja, a personalizirani genetski testovi i tretmani štede vrijeme i novac.  Ako znamo da komercijalne kreme, koje koriste žene iste dobi nemaju iste rezultate, jasno je da svaka koža treba različite hranjive tvari.  Stoga je Beauty Genetics, revolucionaran program njege kože, od danas dostupan svima koji obave testiranje.

Kreme i losioni kreirani isključivo prema vašim karakteristikama

Pri samoj analizi genoma se posebno obraća pozornost na ključne kategorije povezane sa starenjem kože:

Do sada ste kreme i losione mogli birati isključivo prema preporuci ili mišljenju kozmetičara, a nakon testiranja možete nabaviti kremu koja će prema sastavu i koncentraciji zaista najbolje odgovarati vašoj koži. Upravo takvi preparati će osigurati najbolje zadržavanje vlage, teksture, elastičnosti, antioksidacijskog kapaciteta i osjetljivosti kože na vanjske čimbenike.

Jednostavan postupak testiranja za vašu najbolju kremu do sada

U sklopu Beauty Sensor testiranja, a u suradnji s Poliklinikom Analiza, uzima se uzorak sluznice, te ispunjava upitnik. Uzorak se šalje u laboratorij na analiza te se kroz dva do četiri tjedna dobivaju rezultati, u pismenom i digitalnom obliku. Na temelju rezultata i genetskog profila, u partnerskim ustanovama u Njemačkoj i Austriji, kreće se u kreiranje personaliziranih Beauty Me seruma i losiona – po vašoj mjeri.

 Pojedini mikronutrijenti ne mogu prodrijeti kroz kožu

Kako bi se cijela priča zaokružila, a vaša koža primila hranjive sastojke koje ne može dobiti nanošenjem krema, priprema se i poseban dodatak prehrani. Uzima se u obzir da određeni mikronutrijenti poput vitamina D ili selena ne mogu proći kroz kožu. Stoga se biraju odgovarajući aktivni sastojci i kombiniraju u pravilnim koncentracijama kako bi se dobio individualan dodatak prehrani. Posebna tehnologija mikrotransportera olakšava njihovo polagano oslobađanje u crijevima tijekom cijelog dana.

 

Više informacija na http://beauty-genetics.com/hr/