Potaknuti pozitivnim, ali ponekad kliničarima i pomalo nerazjašnjivim efektima novog načina prehrane na kronične simptome ili bolesti, svjetski medicinski autoriteti su zadnjih godina pokrenuli i objavili brojne znanstvene radove na temu intolerancije na hranu…

U kontaktu s korisnicima usluga laboratorija Poliklinike Analiza i sami smo došli do zanimljivih informacija o pozitivnom učinku ishrane oslobođene namirnica na koje je utvrđena netolerancija, odnosno povećana koncentracija specifičnih IgG antitijela. Koji su unutrašnji mehanizmi odgovorni za poboljšanje simptoma?

Postoji li povezanost između određenih simptoma i specifičnih namirnica? Na koje namirnice naš organizam najčešće negativno reagira?… U želji da usporedimo rezultate i nadopunimo znanje, a sve u cilju unaprjeđenja usluga koje pružamo našim pacijentima, nastavili smo pratiti stručnu literaturu. U prilogu su linkovi koji će vas odvesti do dodatnih informacija s tom tematikom:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12915822?dopt=Abstract

http://yorkallergyusa.com/validation/ibsabstract.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11470005?dopt=Abstract

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12839117?dopt=Abstract

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!