Nutrigenetika + Težina senzor - 30%

Borite se sa težinom i postizanjem optimalnog zdravlja unatoč pravilnoj prehrani i tjelovježbi? Ključ uspjeha ne leži samo u volji, već i u našim genima. Naš test “Nutrigenetike (Prehrana Sensor)” i “Težina” senzor mogu vam pomoći, pružajući vam personalizirane savjete o prehrani na temelju vaše genetike.

Primjena Težina senzora i testa Nutrigenetike može donijeti revolucionarne promjene u kvaliteti života. S Težina senzorom, ne samo da ćete uspjeti smanjiti tjelesnu težinu, već ćete također dobiti uvid u koje sportske aktivnosti najbolje odgovaraju vašem tijelu i kako ih najbolje kombinirati. S druge strane, test Nutrigenetika će vam omogućiti dubinski uvid u vaš vitaminsko-mineralni status, omogućujući vam da precizno odredite koje namirnice su ključne za održavanje vašeg zdravlja. Bilo da se radi o poboljšanju kardiovaskularnog sustava, očuvanju zdravlja očiju, poboljšanju lokomotornog sustava ili identifikaciji potencijalne intolerancije na gluten ili laktozu, ovaj napredni senzor vam pruža sve potrebne informacije. 

Težina Sensor i test Nutrigenetika zajedno pružaju sveobuhvatan pristup za postizanje i održavanje optimalne tjelesne težine i općeg zdravlja, stvarajući savršenu ravnotežu.

Split

Dugopolje

Zadar 

Šibenik

021 688 888

Zagreb

Varaždin

01 2099 880

Rijeka

051 309 309

Test Nutrigenetike

Područje medicine – zvano nutrigenetika – utvrđuje kako prilagođavanje naše prehrane prema našim genima utječe na naše zdravlje. Ukoliko je otkrivena određena slabost, Vaš prehrambeni plan je tako prilagođen da isključuje sve prehrambene sastojke koji su za Vas nezdravi u korist zdravih tvari.

Nije tajna da uravnotežena prehrana igra vitalnu ulogu u našem zdravlju, a da nezdrava hrana može dugoročno uzrokovati znatnu štetu našem organizmu. Usprkos tome, teško je dati općenite prehrambene preporuke koje bi vrijedile za sve. Ono što je zdravo za jednu osobu, može izazvati značajne probleme za drugu, pa čak i potaknuti razvoj bolesti. Razlog za te individualne razlike leži u genima, a područje medicine koje se bavi tim razlikama naziva se nutrigenetika. 

Danas je poznato da brojne genetske varijacije utječu na prehrambene potrebe, ali i metaboličke probleme kao što je intolerancija na laktozu ili gluten. 

Genetske varijacije utječu na to kako Vaše tijelo reagira na određenje hranjive tvari i sastojke hrane te kako da ih metabolizira na najbolji mogući način. Odabirom Nutrigenetika senzora, dobivate rezultate analize više od 50 genskih varijacija važnih za obradu hrane, kao i odgovarajući plan prehrane temeljen na Vašim genetskim predispozicijama. 

Plan prehrane je prilagođen na način da se iz njega isključe sve namirnice koje ne odgovaraju Vašem organizmu. Također se uz pomoć podataka analize svih relevantnih gena utvrđuje je li određena namirnica potrebna u povišenim ili smanjenim dozama. 

Relevantni geni su podijeljeni u skupine ovisno o povezanosti s različitim zdravstvenim stanjima, organima i namirnicama.

Pitanja na koja odgovara test nutrigenetika:

 • Koji je najbolji način da prehranom regulirate razine triglicerida, kolesterola i homocisteina u normalnim granicama.
 • Može li kod Vas vitamin B2 sniziti razine homocisteina?
 • Kako Vaša prehrana može utjecati na krvne parametre?
 • Utječe li konzumacija omega 3 masnih kiselina na smanjivanje razine LDL (lošeg) kolesterola?
 • Je li vaše tijelo sposobno izvršiti detoksikaciju teških metala, pesticida, otapala, ispusnih plinova te kako prehranom možete pripomoći procesu detoksikacije?
 • Koliko je jaka vaša obrana od oksidativnog stresa i kako možete pomoći Vašem tijelu da se bori sa slobodnim radikalima?
 • Možete li pretvoriti koenzim Q10 u aktivnu formu?
 • Koliko brzo razgrađujete kofein i koji utjecaj kofein ima na Vaš organizam?
 • Kako prehranom pozitivno utjecati na zdravlje kostiju i zglobova?
 • Kako prehranom pozitivno utjecati na zdravlje srca, krvnih žila i kognitivne sposobnosti?
 • Je li Vaša potreba za željezom povećana ili bi u potpunosti trebali izbjegavati željezom bogatu hranu?
 • Je li Vam apsorpcija kalcija smanjena?
 • Koju hranu i sastojke bi trebali preferirati?
 • Koje količine vitamina i minerala su za Vas preporučljive?

Ukratko o testu:

1. Analiza više od 50 relevantnih genetskih varijacija.

2. Određivanje utjecaja na više od 20 metaboličkih problema.

3. Procjena rizika za više od 1000 namirnica.

4. Prehrambeni plan na više od 60 stranica.

Težina senzor

Prekomjerna tjelesna težina predstavlja sve veći problem u industrijaliziranim zemljama, a uzrokovana je kombinacijom loše prehrane, tjelesne neaktivnosti i genetske predispozicije. 

Istraživanja su pokazala da je kod 60% – 80% ljudi, prekomjerna tjelesna težina genetski uvjetovana. Drugim riječima, genetski se prenosi s roditelja na djecu. Zbog tog razloga je određenim ljudima teže održavati optimalnu tjelesnu težinu nego drugima. 

Pretilost postaje sve češći faktor rizika za razvoj niza bolesti, kao što su

– Visoki krvni tlak – Dijabetes tip 2 – Gastritis – Srčane bolesti – Ateroskleroza – Infarkt – Rak dojke – Artritis – Bolesti kralježnice – Bol u zglobovima – Deformiteti stopala – Giht – Apneja – Venska tromboza – Kognitivna oštećenja – Demencija – Alzheimerova bolest – Bolesti žučnog mjehura 

Do sada se smatralo da su sve kalorije jednako loše, dok novije studije pokazuju da različite vrste kalorija mogu imate drugačiji učinak na tijelo. Određeni genetski tipovi mogu biti osjetljivi na sadržaj masti u njihovoj prehrani, dok drugi apsorbiraju veliki udio kalorija iz ugljikohidrata. Neki ljudi dobivaju na težini kada konzumiraju dijetu s visokim udjelom masti, dok za druge sadržaj masti nema značajnu ulogu. 

Sve ove razlike leže u našim genima, a uz pomoć Težina senzora možete saznati Vaš genetski tip. Uz odgovore na brojna pitanja, dobivate opsežan plan prehrane, koji prema znanstvenim istraživanjima dovodi do značajno većeg uspjeha nego uobičajene dijete.

Pitanja na koja odgovara Težina senzor:

 • Koliko je jaka Vaša genetska predispozicija za prekomjernim debljanjem?
 • Dobivate li na težini pretežito iz ugljikohidrata, masti ili proteina?
 • Koliko Vam je izražen osjećaj gladi, a koliko osjećaj sitosti?
 • Preferirate li visoko kaloričnu prehranu zbog Vaših genskih varijacija?
 • Vraćate li lako izgubljene kilograme (izraženost jo-jo efekta)?
 • Pohranjujete li višak masti oko organa?
 • Koja je najbolja strategija za gubitak kilograma – mišićna aktivnost ili redukacija kalorijskog unosa?
 • Koliko mišićne mase gubite smanjivanjem kalorija?
 • Koji tip fizičke aktivnosti više odgovara Vašem organizmu?

Ne postoji univerzalna savršena dijeta za sve. Težina senzor uvelike olakšava održivo smanjenje postotka tjelesne mase i time poboljšava zdravlje i kvalitetu života bez nepotrebnog napora.

Ukratko o testu:

1. Analiza 8 relevantnih genetskih varijacija.

2. Određivanje genetskog tipa za uspješnu dijetu.

3. Određivanje odgovarajuće fizičke aktivnosti.

4. Interpretacija rezultata i individualne preporuke za plan mršavljenja.

Prehrana Sensor/Nutrigenetika
390.00 (2,938.46 kn)
Težina Sensor Standard
374.00 (2,817.90 kn)
Prehrana Sensor/Nutrigenetika + Težina Sensor Standard
534.80 (4,029.45 kn)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 695€

Kontaktirajte nas za besplatne konzultacije.

Zagreb

Varaždin

01 2099 880

Rijeka

051 309 309

Split

Dugopolje

Šibenik

021 688 888

Kontaktirajte nas putem emaila.