Genetski test intolerancije na alkohol

Ovaj test pruža uvid u genetske predispozicije koje utječu na toleranciju na alkohol. Informacije o genskim varijacijama omogućuju bolje razumijevanje kako tijelo reagira na alkohol.

O GENIMA

Kada se konzumira alkohol, tijelo prolazi kroz proces obrade kako bi neutraliziralo njegove učinke. Ključni igrač u ovom procesu je enzim ALDH2, poznat kao aldehid dehidrogenaza 2, koji se kodira genom ALDH. Ovaj enzim ima ključnu ulogu u transformaciji štetnog acetaldehida, koji se formira tijekom metabolizma alkohola u jetri, u manje štetni acetat. Acetaldehid može izazvati neugodne simptome poput crvenila lica, ubrzanog pulsa, mučnine i glavobolje. Osobe s funkcionalnim enzimom ALDH2 mogu efikasno razgraditi acetaldehid u acetat, koji se lako izlučuje iz tijela. No, neki ljudi mogu posjedovati genetske varijacije koje rezultiraju manje učinkovitim enzimom ALDH2. Kao posljedica toga, ove osobe doživljavaju nakupljanje acetaldehida u tijelu čak i nakon konzumacije malih količina alkohola. Ovo stanje karakterizira intenzivno crvenilo lica, mučnina i drugi neugodni simptomi.

Split

Dugopolje

Zadar 

Šibenik

021 688 888

Zagreb

Varaždin

01 2099 880

Rijeka

051 309 309

PRIPREMA

Preporuka je da se barem sat vremena neposredno prije testiranja ne konzumira nikakva hrana ni piće (osim vode) te da se ne peru zubi.

POSTUPAK UZIMANJA UZORKA

Postupak uzimanja uzorka je jednostavan i brz. Potrebno je specijalnim sterilnim brisom 30-60 sekundi brisati unutarnju stranu obraza.

ANALIZA

Genetska pretraga intolerancija na alkohol pruža korisne indikacije o genetskoj predispoziciji za podnošenje alkohola. Rezultati analize omogućavaju razumjeti vlastitu toleranciju, smanjujući rizik od nuspojava poput glavobolje, mučnine ili drugih neželjenih reakcija. Ova informacija pomaže prilagoditi unos alkohola prema vlastitim potrebama.

Genetski test intolerancije na alkohol
60.00

Kontaktirajte nas putem emaila.