Jeste li ovisni o mobilnim aparatima, televizorima, kompjuterima…? Osjećate li da vam nedostaje dio tijela, ako vaš mobilni aparat nije uz vas ili ako niste proveli par sati uz kompjuter? Jeste li te uređaje pretvorili u vlastite kućne ljubimce? A jeste li svjesni štetnosti tih uređaja?

U suvremenom svijetu izloženi smo raznim štetnim utjecajima od onečišćenja vode, zraka, tla, kemijskim supstancijama, pesticidima, herbicidima, do genetski modificirane hrane, ali i električnom i elektromagnetskom zračenju (elektrosmogu).

Električna i elektromagnetska polja nisu nam nepoznati pojmovi.

Jeste li razmišljali kako se utvrđuje klinička smrt pacijenta? Ona se ne utvrđuje biokemijskim reakcijama u organizmu, jer se one nastavljaju i nekoliko dana nakon smrti. Klinička smrt se utvrđuje elektroencefalografom (EEG) i nju označava potpuni prestanak električne aktivnosti mozga.

Da pomiješate sve kemikalije koje nas čine, dobili bi vreću spojeva koja opet ne bi bila živo biće. Kao što mozak ima svoju električnu aktivnost, tako ga ima i srce čiju aktivnost utvrđujemo elektrokardiogramom (EKG),ali i svi drugi organi i tijelo kao cjelina.

Što nas sve čini bolesnima?

Kao što nas smetaju različiti toksični kemijski utjecaji, tako nas ometaju i negativni utjecaji električnih i elektromagnetskih polja iz uređaja i okoliša. Sve veći broj osoba na te štetne utjecaje reagira pojavom bolesti, od slabljenja imunološkog sustava, kardiovaskularnih bolesti, bolesti centralnog živčanog sistema pa do pojave karcinoma.

Sve češće razmišljamo o kućanskim i mobilnim aparatima, kompjuterima, njihovim električnim i elektromagnetskim zračenjima, te posljedicama koje ti aparatu uzrokuju. Takvi uređaji emitiraju elektromagnetske valove koji istovremeno produciraju toplinu i zračenje. Toplina koju proizvodi elektromagnetski val je bezopasna za ljudski mozak, ali frekvencija emitiranja valova može dovesti do problema u radu mozga. Posljedice ne moraju biti trenutne, i najčešće nisu, već osobe u dužem vremenskom periodu osjećaju posljedice dugotrajne izloženosti elektromagnetskim valovima.

Koji su simptomi utjecaja električnog i elektro-magnetskog zagađenja na organizam?

Migrene, vrtoglavice, malaksalost, prehlada, hunjavica, začepljenje sinusa, smanjenje koncentracije i pad radnog elana bivaju sve češće tegobe na koje se tužimo. Sve ovo bi nas trebalo natjerati da razmislimo malo i o prevenciji, ali i rješavanju nastalog stanja.

Električni uređaji zrače i ako su ugašeni…

Električni uređaji kao što su televizijski aparat, radio-budilice, kompjuteri ne bi trebali biti u spavaćoj sobi, jer tijekom sna naši su obrambeni sistemi smanjeni i zbog toga posebno osjetljivo reagiramo na zračenje. Električne uređaje  nakon rada potrebno je u potpunosti isključiti. Kao što ste uklonili uređaje iz svoje sobe tako ih treba maknuti i iz dječje sobe jer je dječji organizam posebno osjetljiv.

Ostaje nam pitanje: A što ćemo učiniti u radnim prostorijama iz kojih ne možemo maknuti uređaje? Što učiniti sa uredima?

U takvim slučajevima rješenje leži u detektorima električnog i elektromagnetskog zračenja.

Radi se o malim aparatima, jednostavnim za upotrebu, gdje pritiskom na tipku dobijete podatke u digitalnim vrijednostima, o zračenju koje vas okružuje, bez obzira zanimaju li vas vršne ili prosječne vrijednosti. Aparati kao takvi nisu izvori zračenja. Njihovom upotrebom olakšava vam se planiranje radnog prostora bilo u kući ili u uredima.

Rasporedom televizijskih aparata, kompjutera, mobitela ili bilo kojeg drugog izvora zračenja možete spriječiti koncentriranje i preklapanje zračenja te svoj životni prostor učiniti koliko-toliko zdravijim za život.

Ako već ne možemo bez svih tih vrhunskih tehničkih uređaja i ako nam oni olakšavaju i ubrzavaju svakodnevne obaveze onda bar obratite pažnju na smanjenje i uklanjanje zračenja, učinite sebe i svoj životni prostor zdravijim.

Kome se možete obratiti za mjerenje elektrosmoga?

Tvrtka Chrono upravo osposobljava tim koji će edukacijom i potrebnom opremom zadovoljavoljiti potrebe ovog zahtjevnog mjerenja. Ako ste zainteresirani, pridružite se u realizaciji projekta…

Kontakt:
tel.: 021 453 210
fax: 021 453 211
e-mail: [email protected]

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!