Analiza SPORT

CJENIK ANALIZA SPORT USLUGA

Poliklinika Analiza vodeći se dugogodišnjim iskustvom i uviđajući potrebe svojih klijenata formirala je novi panel usluga nazvan Analiza Sport. Riječ je o paketima usluga usmjerenima prema osobama koje se bave sportskim aktivnostima, bez obzira radi li se o rekreativcima ili vrhunskim sportašima. Cilj ove ponude je identifikacija svih parametara koji utječu na rezultat, sportsku izvedbu pojedinca. Analiza Sport tim formiran je kako se pri postizanju maksimalnih performansi ne bi narušio zdravstveni status. U sklopu ponuđenih programa klijent dobiva punu uslugu Analiza tima, od laboratorijskih pretraga do konzultacija sa liječnikom, nutricionistom i osobnim trenerom. 

ANALIZA SPORT PROGRAM

Ponuđeni programi osim utvrđivanja aktualnog zdravstvenog stanja nude i odgovore na pitanja o poboljšanju postojećeg stanja, kvalitetnoj prehrani, adekvatnoj suplementaciji kao i genetskim varijacijama koje su različite kod svake osobe. Poznavanje genetskih karakteristika, adekvatno reguliranje biokemijskih parametara, pravilna prehrana i suplementacija čine razliku između sportaša i zdravog sportaša.

1. SPORT BASIC

Sport Basic predstavlja osnovi paket u kojem se naglasak stavlja na biokemijske parametre važne za održavanje i unapređenje zdravstvenog statusa i performansi sportaša. Paket obuhvaća analizu hematoloških parametara, elektrolitnog statusa, sveobuhvatnog metaboličkog stanja, hormonalnog statusa štitne žlijezde, razinu kortizola, te testosterona kod muškaraca i prolaktina kod žena, kao i status vitamina D i vitamina B skupine. Kroz ispitivane biomarkere, Sport Basic daje osnovne informacije o hidraciji organizma, kapacitetu prijenosa kisika, unosu makronutrijenata, imunološkom statusu, stanju koštano-mišićnog sustava, hormonalnoj ravnoteži, razini fizičkog napora i stresa, a svi dobiveni podaci korisni su u analizi prilagodbe na trening i služe u identificiranju fizioloških aspekata odgovornih za promjene u zdravstvenom stanju i performansama.

2. SPORT SUPERIOR

Iako biološke osobine nasljeđujemo od roditelja, genetske predispozicije mogu značajno utjecati na napredovanje ili stagniranje sportaša. Kroz sportske aktivnosti često se sve predodređuje postizanju što boljeg rezultata, a zdravlje se „gura“ u drugi plan. Kako bi zaustavili taj negativni trend osmišljen je Sport Superior paket u kojem se pruža cjelovita slika svakog pojedinca, od biokemijskih parametara do upoznavanja sa svim genetskim varijacijama organizma kroz Sport Sensor pretragu

3. SPORT PREMIUM

Sport Premium paket uz analizu bioloških markera aspekt stavlja na prehranu sportaša, kroz testove intolerancije na hranu i analizu antitijela na Candidu albicans. Intolerancija na hranu predstavlja zakašnjelu reakciju u kojoj imunološki sustav prepoznaje karakteristične proteine hrane kao stranu tvar, te proizvodi povišenu količinu IgG antitijela. Simptomi se javljaju nakon nekoliko dana, a mogu zahvatiti sve organske sustave. Upravo kod sportaša, mijenjaju se imunološki parametri uz povećanje propusnosti gastrointestinalne barijere zbog smanjenja protoka krvi i porasta temperature tijekom fizičkog napora. Za detaljniju i kvalitetniju sliku prehrane vrši se i analiza statusa antitijela na Candidu kako bi se posebna pažnja usmjerila na unos ugljikohidrata i fermentiranih proizvoda. Nakon izrađenog individualnog jelovnika koji će odgovarati energetskim i nutritivnim potrebama, sportaši mogu očekivati poboljšanje psihofizičkog statusa, eliminaciju psihogenih faktora poput umora i letargije, povećanje fleksibilnosti, maksimalne brzine i izdržljivosti, pozitivan utjecaj na srčanu frekvenciju, reguliranje tjelesne težine i smanjenje postotka tjelesne masti.

4. SPORT EXCLUSIVE

Predstavlja ekskluzivan i najcjelovitiji paket usluga. Obuhvaća sve biokemijske parametre, važne za identificiranje fizioloških aspekata pojedinca, analizu intolerancije na hranu i antitijela na Candidu, što je nužno za optimalan energetski i nutritivni status te Sport Sensor preventivni genetski panel, značajan za otkrivanje fizičkih performansi za koje je odgovorna genetska baza.  Zahvaljujući dobivenim podacima moguće je kvalitetnije planiranje treninga te postizanje i održavanje energetske i kalorijske ravnoteže kroz individualno izrađen jelovnik i suplementacijsku terapiju. Takvim pristupom bi se umanjila mogućnost ozljeda i optimizirao sportski rezultat, a sve u cilju zdravije sportske budućnosti.

SPORT SENSOR NUDI INFORMACIJE O:

Mišićnoj strukturi i talentu
Oksidativnom stresom i detoksikacijskim  kapacitetima
Sklonostima upalnim reakcijama i ozljedama
Periodima nužnog oporavka
Optimalnoj opskrbi mikronutrijentima (vitaminima, mineralima)
Optimalnoj težini i raspodjeli kalorija
Optimalnoj prehrani na temelju njegovih genetskih varijacija, prije, za vrijeme i nakon treninga

Nakon identifikacije osobnih genetskih jakih i slabih strana, Analizin tim stručnjaka, dobivene informacije pretvoriti će u prikladnu strategiju, kako bi postigli  optimalnu sportsku izvedbu.

PONUDA ANALIZA SPORT PAKETA

ANALIZA SPORT – I stupanj
241.00
ANALIZA SPORT – III stupanj
770.00
ANALIZA SPORT – IV stupanj
1,210.00

Za više informacija naručite se na besplatne konzultacije pozivom na 021 688 888, mailom: [email protected] ili preko naše Facebook stranice.