Prilikom odlučivanja što ćemo uključiti u prehranu, treba imati na umu nekoliko načela. Osim što moramo znati koje su potrebe našeg tijela, potrebno je utvrditi kakav učinak želimo postići određenim dodatkom prehrani. Primjena različitih suplemenata, odnosno dopuna prehrani ima čvrsto znanstveno uporište u prevenciji, ali i kao potporna terapija u brojnim kliničkim

situacijama.

Zbog sve učestalije konzumacija prerađene hrane, a i u slučaju određenih zdravstvenih tegoba, organizam ponekad nije opskrbljen hranjivim tvarima koje su mu potrebne u točno određenim odnosima. Stoga se u takvim situacijama preporučuje unos dodatka prehrani. Preporuka je uvijek puno, a pravih informacija vrlo malo.

Kako bi vam na jednom mjestu dali uvid u sve pojedinosti određenih suplemenata (njihovoj ulozi, simptomima pomanjkanja, kontraindikacijama, međudjelovanju, nuspojavama i dozama) tim Poliklinike Analiza je kreirao jedinstveni registar svih suplemenata na tržištu. U tabličnom prikazu je dovoljno kliknuti na određeni suplement i pojavit će se svi dostupni podaci. Registar je od neprocjenjive vrijednosti jer među ostalim nudi i informaciju u kojim vrstama namirnicama se nalazi određeni element, vitamin ili mineral.

Treba uzeti u obzir kako se preporučene dnevne doze razlikuju ovisno o dobi i životnim ciklusima, a u pojedinim situacijama terapijska primjena zahtijeva i značajno veće doze od onih dnevno preporučenih za zdravu populaciju.

Registar je dostupan ovdje.