Candida Albicans

Namirnice za koje niste znali, a koje treba eliminirati u borbi s kandidom

U borbi s upalom koju uzrokuje gljivica Candida albicansspisak namirnica koje treba izbjegavati je poprilično velik, no opreza nikad dosta. Često puta se neka namirnica prečuje, ili joj ne dobije dovoljno na pozornosti pa stalno kružimo u istom, začaranom krugu. Na žalost, što je za neke lijek, za neke je u isto vrijeme i otrov. Provjerite svoje hladnjake i ukoliko konzumirate neku od dolje navedenih namirnica čim prije je eliminirajte iz svoje prehrane.

1. BANANE – visoko vrijedno voće, bogato ugljikohidratima i vitaminima iz B skupine, te brojnim drugim poput vitamina C i E. Sadrže značajne količine kalija,magnezija, mangana te drugih minerala koji su nužni za pravilan rad srca, imunosnog sustava, živčanog sustava te organizma u cijelosti. Zrenjem se sadržaj šećera u njima povećava i zbog toga nisu poželjne u programu liječenja od kandide. 100 g banane može saržavati 20 g šećera što je poprilična količina unesena kroz jednu namirnicu. Treba se zamijeniti drugim, manje slatkim voćem poput jabuka.

2. PISTACIO – orašasto voće izuzetno hranjive vrijednosti, no tokom njegova skladištenja može doći do kontaminacije mikotoksinima  koji konzumacijom pogoršavaju simptome upale. Alternativa su drugi orašasti plodovi poput oraha, indijskog oraščića, badema i dr.

3. GLJIVE – u određenim slučajevim pogoršavaju upalu unatoč svojim hranjivim i energetskim beneficijama. Neke vrste (Maitake i Reishi) su dozvoljene i imaju pozitivan učinak na osnaživanje imuniteta.

4. OCAT- nastaje procesom fermentacije u prisustvu kvasaca i bakterija koje šećer konvertiraju u octenu kiselinu. Gljivice koriste kiselinu za svoj rast i razmnožavanje. Iznimka je jabučni ocat koji se dobiva fermentacijom jabuka i smije se koristiti u anti-kandida načinu prehrane.

5. SIR – mliječni proizvod koji može sadržavati veći i manji stupanj masnoće pa razlikujemo više vrsta: posne, malomasne i punomasne. Mlijeko sadrži mliječni šećer laktozu koja se djelovanjem enzima u našem probavnom sustavu razlaže na molekulu glukoze i galaktoze, pa ga je stoga potrebno eliminirati u svrhu eliminacije šećera.

6. VINO – najpopularnije alkoholno piće koje na 100 ml sadrži 7 g šećera. Dobija se fermentacijom grožđa te je strogo zabranjena konzumacija vina tokom dijete. Šećer iz vina gljivice koriste za svoj rast i samim time pogoršanje upale.

Kliknite za više informacija o testiranjima Candida albicans u Poliklinici Analiza

Candida albicans

Candida- skriveni uzrok mnogih tegoba

Mjesecima primjećujete da ste izrazito umorni, koncentracija i pamćenje su vam slabiji, bolovi u mišićima sve izraženiji, glavobolje su postale učestale, imate neugodan zadah iz usta, probava se mijenja, pojavljuju...

Vidi više

Kandidijaza ili u potrazi za uzrocima bolesti

Infekcija Candidom ili kandidijaza predstavlja sve češću boljku mnogih žena, ali i muškaraca, osobito u novije doba. Razlog se krije u prekomjernom rastu gljivice Candide albicans, koja je sastavni...

Vidi više

Savijeti za pripremu jela na anti-kandida načinu prehrane

Konzumacija i priprema hrane nije tek puko zadovoljavanje naših tjelesnih potreba već je ono povezano i sa našim socijalnim vještinama te ima bitan psihološki efekt. Hranu svi volimo, i hrana...

Vidi više

Namirnice za koje niste znali, a koje treba eliminirati u borbi s kandidom

U borbi s upalom koju uzrokuje gljivica Candida albicansspisak namirnica koje treba izbjegavati je poprilično velik, no opreza nikad dosta. Često puta se neka namirnica prečuje, ili joj ne dobije...

Vidi više

Reakcija tijela na anti-kandida način prehrane

Započeli ste svoj put prema izlječenju upale – kandidoze i već su vam se pojavile prve negativne indikacije. Kako je to moguće, pitate se, ako sad brinete o svojoj prehrani...

Vidi više

Kako i kad započeti s anti-kandida načinom prehrane?

Anti-kandida način prehrane može vam se u početku činiti složen i kompliciran, no ukoliko dobro usvojite osnovne prehrambene smjernice i točno ih se pridržavate, sami rezultati i uspjeh bit će...

Vidi više

Kontrolom deklaracija do kontrole upale

Sva industrijski proizvedena hrana podilazi određenim zahtjevima i propisima,a jedan od njih je obavezno označavanje energetske vrijednosti te iste hrane te popis sastojaka navedenih po količinskom udjelu – od sastojka...

Vidi više

Sam svoj kuhar! Tri ideje za zdravi anti-kandida desert

Odlučili ste promjeniti svoj način prehrane, u svrhu izlječenja kandide, i odrekli ste se svih slatkiša. No deserti ne moraju nužno uključivati šećer, margarin i brašno. Kao nagradu za dosadašnji...

Vidi više

Maslinovo ulje u službi zdravlje - liječenje kandide

Maslinovo ulje, prozivod dobiven tještenjem ploda masline, uistinu je namirnica u službi čovjekovog zdravlja. O njegovim pozitivnim učincima pisani su brojni znanstveni radovi i akademski članci, a ono s razlogom...

Vidi više

Zašto smo osjetljivi na kombinaciju kandida-šećer

  Kada govorimo o kandidozi, upali koju izaziva vrsta Candida albicans, tada dovodimo u vezu i njenog najvećeg saveznika – šećer. O šećeru se danas puno piše i govori, te svi...

Vidi više

5 prehrambenih navika koje će vam pomoći u borbi protiv kandide

Kandidoze – upale uzrokovane vrstama iz roda Candida mogu biti jako neugodne i limitirajuće u svakodnevnim aktivnostima. Učestalo korištenje antibiotika narušava naš imunitet što se odražava, osim na naše tjelesno...

Vidi više

Kako nesvjesno hranimo kandidu?

Rodu Candida pripadaju brojne vrste, no kad govorimo o infekcijama i upalama uzrokovanim nekom od vrsta iz navedenog roda, najčešće mislimo na Candidu albicans – prirodnog stanovnika probavnog sustava...

Vidi više

Kandida

Kvasnice su sićušni mikroorganizami koji su prirodno prisutni na površini svih živih tvari. Najčešći tip kvasnice zove se Candida albicans - živi u tamnim i vlažnim šupljinama, te se može...

Vidi više

Dijagnoza Candida albicans

Odredivanje prekomjernog razmnozavanja Candide u organizmu nije toliko ocito i u direktnoj korelaciji s velikim brojem simptoma, ali najbolji pistup testiranju je detekcija antitijela Candide albicans ELISA metodom. Test koji...

Vidi više

Simptomi infekcije Candidom albicans

Najčešći prepoznatljivi simptom infekcije Candidom su bjelkaste nakupine, koje se često opisuju kao «siraste nakupine». Postoje dvije vrste bjelkastih nakupina: vaginalne koje viđamo kod žena koje imaju vaginalnu kandidijazu, a manifestiraju se...

Vidi više

Čimbenici koji potiču razvoj infekcije Candidom albicans

1.Lijekovi Osobe koje učestalo ponavljaju antibiotsku terapiju ili su dugo na njoj, sklonije su razvoju infekcije Candidom. Vjeruje se da antibiotici ubijaju dobre bakterije i potiču naseljavanje Candide. William Crook, alergolog...

Vidi više

Candida albicans

Možemo li simptome kao što su: umor, letargija, hiperaktivnost u djece, iritabilnost ... pripisati povećanoj prisutnosti Candide albicans u probavnom traktu i djelovanju njenih toksina bez pojave simptoma klasične infekcije?  Sigurno...

Vidi više
Otvori Chat
1
Close chat
Pozdrav! Hvala vam na posjeti. Kliknite na Start kako bi pokrenuli chat.

Start