Preventivna genetika

Preventivna genetika u Poliklinici Analiza


PREMIUM PLUS SENSOR 11045,00 kn (13800 kn)

Preventivni genetski panel u kojem se analizira više od 110 genetskih varijacija, pri čemu pacijent dobiva informacije za više od 35 bolesti i metaboličkih poremećaja, procjenjuje se učinkovitost i nuspojave za više od 230 lijekova, utvrđuje se potreba za mikronutrijentima i procjenjuje utjecaj više od 1000 namirnica na gene. 

PREMIUM SENSOR 7904,00 kn (9884 kn)

Preventivni genetski panel u kojem kroz analizu više od 90 genetskih varijacija, pacijent dobiva informaciju za više od 20-ak bolesti i metaboličkih poremećaja, procjenjuje se učinkovitost i nuspojave za više od 230 lijekova, utvrđuje se potreba za mikronutrijentima i procjenjuje utjecaj više od 1000 namirnica na gene. 

TEŽINA SENSOR 3226,00 kn (4032 kn)

Preventivni genetski panel u kojem se analizira 8 genetskih varijacija, utvrđuje se utjecaj ugljikohidrata, masti i proteina na debljanje, procjenjuje se utjecaj više od 1000 namirnica na gene, a pacijent dobiva i genetski prilagođen program prehrane i tjelesne aktivnosti

PREHRANA SENSOR/NUTRIGENETIKA 4004,00 kn (5005 kn)

Analiza preko 50 prehrambeno relevantnih gena. Kroz panel se djeluje na više od 20 metaboličkih problema, utvrđuje se osobna potreba za mikronutrijentima, procjenuje se utjecaj više od 1000 namirnica na gene i dobiva se genetski prilagođen program prehrane.

SPORT SENSOR 3894,00 kn (4868 kn)

Kroz sportski preventivni genetski panel, analizira se više od 52 važne genetske varijacije, procjenjuje se genetski talent za atletske sportove ili  za sportove izdržljivosti, analizira se kvaliteta mišićnih vlakana, sposobnost detoksikacije organizma i utoka kisika, te se određuje genetski prilagođena ishrana za optimalni balans energije.

ŽELJEZO SENSOR 2582,00 kn (3227 kn)

Preventivni genetski panel u kojem se analiziraju genetske varijacije HFE gena (H63D, S65C,  C282Y ), zahvaljujući kojima se vrši genetska procjena kapaciteta apsorpcije željeza i njegovo taloženje u parenhimskim organima (hemokromatoza). Panel nudi i jednostavne mjere prevencije i liječenja kako bi se izbjegle ozbiljne zdravstvene posljedice.

ZGLOBOVI SENSOR 2423,00 kn (3029 kn)

Panel nudi informacije o relevantnim genetskim varijacijama u TNF-alfa  i IL1A genu, važnima za genetsku procjenu urođenog rizika za razvoj reumatoidnog artritisa te rizik za pojavu degenerativnih bolesti diska. Kroz panel pacijent dobiva informacije o mikronutrijentima važnima za prevenciju i liječenje, kao i informacije o genetskim varijacijama s utjecajem na djelovanje preko 34 relevantna lijeka.

ZDRAVLJE KOSTIJU SENSOR 2374,00 kn  (2968 kn)

Preventivni genetski panel u kojem pacijent kroz analizu 4 relevantne genetske varijacije (Col1A1,  VDR, ESR1, LCT)., dobiva informacije o prirođenom riziku za razvoju osteoporoze, prilagođenoj ishrani i programu prevencije osteoporoze, procjeni efikasnosti različitih terapija (bifosfonati, raloksifen, alendronat, hormoni) kao i o farmakogenetici više od 18 relevantnih lijekova.

TOXO SENSOR 3019,00 kn (3774 kn)

Analiza 10 relevantnih genetskih varijacija važnih za pravilnu eliminaciju štetnih tvari iz organizma (teških metala, herbicida, pesticida, kemikalija i duhanskog dima). Panel pruža informacije i o djelovanju kave, alkohola i opijata na organizam, razini oksidativnog stresa u stanicama kao i preporuku mikronutrijenata važnih za filtraciju teških metala iz organizma.

PRIMARNA PREVENCIJA SENSOR 4867,00 kn  (6084 kn)

Genetski panel u kojem pacijent kroz analizu više od 35 relevantne genetske varijacije dobiva informacije o riziku nastanka koronarne srčane bolesti, hipertenzije, arterijske i venske tromboze, iznenadne srčane smrti, riziku porasta razine masnoća i homocisteina u krvi, kao i sklonosti razvoju šećerne bolesti. Panel nudi informacije i o preventivnim mjerama, benefitu ili kontraproduktivnosti unosa omega 3 masnih kiselina, adekvatnim mikronutrijentima te genetskoj određenosti medikamentozne terapije.

TROMBO SENSOR 2622,00 kn (3277 kn)

Preventivni genetski panel koji kroz genetske varijacije u Faktor II genu, Faktor V genu, MTHFR i PAI genu pruža informacije o sklonosti razvoja arterijske i venske tromboze, o sklonosti pojave tromboze u trudnoći te o utjecaju hormonskih preparata na povećanje rizika.  Panel pruža informacije i o preventivnim mjerama, kao i o efikasnosti medikamentozne terapije.

KARDIOVASKULARNI SENSOR 3652,00 kn (4565 kn)

Preventivni genetski panel koji kroz analizu više od 20 genetskih varijacija nudi informacije o stanju kardiovaskularnog sustava, riziku pojave aritmija, sindroma iznenadne srčane smrti, riziku porasta razine masnoća i homocisteina u krvi, učinku omega 3 masnih kiselina, te analizira19 genetskih varijacija za djelovanje više od 26 relevantnih medikamenata

HIPERTENZIJA SENSOR 2582,00 kn (3227 kn)

Kroz analizu genetskih varijacija u AGT, ADRB i GNB3 genima, panel pruža informacije o riziku razvoja povišenog krvnog tlaka,  preventivnim mjerama za njegovo snižavanje, a kroz analizu 7 genetskih varijacija, dobivaju se informacije o djelovanju više od 12 relevantnih medikamenata.

DIJABETES SENSOR  2582,00 kn (3227 kn)

Analizom 9 genetskih varijacija određuje se rizik razvoja dijabetesa tipa 2, rizik razvoja gestacijskog dijabetesa, a kroz analizu 11 genetskih varijacija utvrđuje se djelovanje više od 15 relevantnih lijekova.

GASTROINTESTINAL SENSOR 4090,00 kn (5112 kn)

Preventivni genetski panel koji uključuje Gluten Sensor, Laktoza Sensor i IBD Sensor.

GLUTEN SENSOR 2411,00 kn (3014 kn)

Analizom genetskih varijacija u HLA sistemu (HLA DQ 2.5 i HLA DQ 8), panel pruža informacije o prirođenoj nepodnošljivosti glutena, o brzom prepoznavanju simptoma i prilagođenoj ishrani za potpuno oslobađanje od simptoma.

LAKTOZA SENSOR 2168,00 kn (2710 kn)

Analizom relevantnih genetskih varijacija (LCT gen) panel pruža informacije o prirođenoj sklonosti za razvoj intolerancije na laktozu, kapacitetu apsorpcije kalcija, brzom prepoznavanju simptoma i prilagođenoj prehrani za potpunu eliminaciju simptomatologije.

IBD SENSOR 2521,00 kn (3151 kn)

Kroz analizu genetskih varijacija u NOD 2 genu, panel pruža informacije o riziku razvoja upalnih bolesti crijeva (Mb. Chron), te farmakogenetskoj učinkovitosti terapije.

FEM 40+ SENSOR 4855,00 kn (6069 kn)

Preventivni genetski panel važan za žensko zdravlje nakon 40 godine a obuhvaća Zdravlje dojki Sensor (karcinom dojke), Kardiovaskularni Sensor (kardiovaskularne bolesti), Tromboza Sensor (sklonost razvoju tromboze), Toxo Sensor (detoksikacija organizma),  Zdravlje kostiju Sensor (rizik razvoja osteoporoze) i utjecaj hormonske nadomjesne terapije.

ZDRAVLJE DOJKI SENSOR 3104,00 kn (3880 kn)

Analizom 10 genetskih varijacija određuje se rizik razvoja karcinoma dojke, a kroz panel pacijentica dobiva informacije o preventivnim mjerama kao i o farmakogenetskim podacima o djelovanju više od 40 lijekova.

ANDRO SENSOR 40+ 4855,00 kn (6069 kn)

Preventivni genetski panel, važan za muško zdravlje nakon 40 godine života, a uključuje Zdravlje prostate Sensor (karcinom prostate), Kardiovaskularni Sensor (kardiovaskularne bolesti), Tromboza Sensor (sklonost razvoju tromboze), Toxo Sensor (detoksikacija organizma),  Zdravlje kostiju Sensor (rizik razvoja osteoporoze).

ZDRAVLJE PROSTATE SENSOR 3104,00 kn  (3880 kn)

Preventivni genetski panel u kojem se naglasak stavlja na analizu 10 relevantnih genetskih varijacija važnih za procjenu rizika razvoja hiperplazije prostate i karcinoma prostate. Kroz panel obrađuje se i 13 genetskih varijacija za procjenu učinka preko 40 relevantnih lijekova.

FARMAKO SENSOR 3384,00 kn (4230 kn)

Analizom genetskih varijacija u sustavu citokroma P 450 i NAT 2 gena određuje se brzina metaboliziranja lijekova, preporučena doza, eventualna pojava nuspojava i potreba za alternativnom medikamentoznom terapijom.

PERIODONTITIS SENSOR 2582,00 kn (3227 kn)

Kroz analizu 5 genetskih varijacija panel pruža informacije o riziku razvoja periodontitisa, preventivnim mjerama za njegovo sprečavanje, kao i o podnošljivosti titanijskih implantata i eventualnom odabiru alternativnih materijala.

HIV OTPORNOST SENSOR 2521,00 kn (3151 kn)

Analizom genetske varijacije u CCR5 genu procjenjuje se rizik od infekcije u slučaju kontakta s virusom te terapijski uspjeh kroz odabir optimalne medikamentozne terapije.

GLAUKOM SENSOR 2387,00 kn(2984 kn)

Analizom genetskih varijacija u LOXL1 genu koji igra važnu ulogu u elastogenezi, određuje se genetski rizik od nastanka glaukoma ili povišenog očnog tlaka. Kroz panel, pacijent dobiva upute i o preventivnim mjerama kao i o vremenu početka oftalmološke obrade.

ALZHEIMER SENSOR 2423,00 kn (3029 kn)

Analizom relevantnih genskih varijacija i APO E tipova određuje se rizik razvoja Alzheimerove bolesti. Panel pruža informacije o prilagođenoj prehrani adekvatnim mikronurijentima i promjenama u životnom stilu kako bi se odgodila pojava bolesti, a kroz analizu 18 genetskih varijacija određuje se djelovanje više od 20 lijekova.

 

 

 

Preventivna genetika

Zdravlje dojke sensor - Zdravlje dojke počinje sa svjesnošću

Naši geni mogu mnogo toga reći o nama. Primjerice, naslijeđeni DNK je ono što će odrediti boju naše kose, očiju, visinu i mnoge ostale značajke. Oni su se razvili kako...

Vidi više

Kardiovaskularne bolesti: Ubojice novog doba

" Pojam kardiovaskularnih bolesti obuhvaća srčane i bolesti krvnih žila, uključujući vene i arterije, a najčešće se odnosi na bolesti koje uključuju suženje ili potpunu blokadu krvnih žila što može...

Vidi više

Uz Gluten Sensor izbjegnite mučninu i učestale bolove u trbuhu

Svi smo to doživjeli. Težak početak radnog tjedna koji dodatno „uljepša“ mučnina i bol u trbuhu. A dan i nije tako loše počeo – s ukusnim doručkom koji uključuje omiljeno...

Vidi više

Laktoza Sensor: Genetsko testiranje intolerancije na laktozu

Kada vam se život odjednom neizmjerno zakomplicira zbog intolerancije na laktozu Zamislite dan u kojem se svakodnevno budite s onim groznim osjećajem težine u želucu. Kao da vam je netko stavio...

Vidi više

Prevencija Alzheimerove bolesti: Kako spriječiti razvoj bolesti?

Alzheimerova demencija je progresivna bolest mozga koje dovodi do propadanja živčanih stanica uslijed čega dolazi do pojave niza simptoma (promjene raspoloženja, učestalo gubljenje stvari, poremećaj pamćenja, poteškoće u izvršavanju svakodnevnih...

Vidi više

Gluten Sensor - Celijakija

Celijakija (glutenska enteropatija) je kronična autoimuna bolest sluznice tankog crijeva  koja je vezana uz intoleranciju na bjelančevinu gluten. Gluten spada u skupnu biljnih proteina  sastoji se od dvije podjedinice: glijadina...

Vidi više

Genetski testovi u poliklinici Analiza

U našem genetskom kodu skriveno je mnogo informacija, ali opće smjernice stvorene kako bi unaprijedile zdravlje i spriječile pojavu bolesti nisu jednako dobre za svaku osobu, tako i za hranu...

Vidi više

Sindrom Down - informacija za buduće roditelje

Trudnoća počinje spajanjem ženske spolne stanice (jajna stanica) i muške spolne stanice (spermij) u oplođenu jajnu stanicu koja se zove zigota. Brzi razvoj i intenzivna dioba stanica u ranoj...

Vidi više

Farmaco sensor - Izbor i doziranje lijekova pomoću gena - Kako postići punu uc…

Razvojem genetike i otkrivanjem varijacija gena koji utječu na metabolizam lijekova, došlo je do novog razumijevanja bolesti i liječenja, kao i veće potrebe za sigurnim propisivanjem lijekova. Samo u...

Vidi više

Alzheimer Sensor - Ljudi bez sjećanja- Kako spriječiti razvoj Alzheimerove bol…

Događa li vam se da se sve češće ne možete prisjetiti događaja iz prethodnoga dana? Promatrate li ponekad svoju rodbinu ili bliske prijatelje i nikako se ne možete sjetiti njihovih...

Vidi više

Hipertenzija Sensor: Hipertenzija- Tihi ubojica iz sjene

Krvni tlak je tlak kojim krv djeluje na stjenke krvnih žila (arterija). Pri njegovom mjerenju, očitavaju se dvije vrijednosti: sistolički i dijastolički krvni tlak, odnosno pritisak na stjenke krvnih žila...

Vidi više

Dijabetes Sensor - Dijabetes- „Slatka“ bolest gorkog okusa

Dijabetes: „Slatka“ bolest gorkog okusa Dijabetes ili šećerna bolest se naziva epidemijom modernog doba, što je potpuno razumljivo s obzirom na veliki broj oboljelih osoba. Procjenjuje se da ona danas ugrožava...

Vidi više

Laktoza Sensor – Jednokratno testiranje za cijeli život

Laktoza ili mliječni šećer je vrsta prirodnog šećera koji se nalazi u mlijeku i mliječnim proizvodima, a nastaje iz monosaharida glukoze i galaktoze te čini oko 2-8% mlijeka. Ona se...

Vidi više

IBD Sensor – Rano otkrivanje rizika razvoja Crohnove bolesti

Crohnova bolest je upalna bolest crijeva (IBD - inflammatoryboweldisease) koja uzrokuje stvaranje upale sluznice probavnog trakta što se manifestira u vidu bolova u trbuhu, teškog proljeva, umora, gubitka težine i...

Vidi više

Gluten Sensor – Vratite kontrolu nad svojim životom

  Gluten, sveprisutni proteiniz pšenice, ječma i raži, mnogim osobama predstavlja noćnu moru u vidu probavnih i zdravstvenih problema koji uvelike mogu narušiti kvalitetu života.Povezana bolest celijakija je imunološka reakcija na...

Vidi više

Premuim Plus Sensor- Znanje je moć

Znanje je moć! Zamislite na trenutak da možete unaprijed saznati za koje sve bolesti imate sklonost, i koje će se bolesti tijekom vašega života razviti, iako ste sada potpuno zdravi. Zamislite...

Vidi više

Farmako Sensor – Otkrijte razgrađujete li ispravno lijekove

Genetički kôd predstavlja svojevrstan nacrt prema kojem se izgrađuje ljudsko tijelo. Oko 1% ovog kôda čine geni, pojedinačne i specijalizirane upute koje se na potomke prenose izravno od roditelja. Tako...

Vidi više

Faktor uspjeha u sportu

Spoznaja o važnost prehrane u sportu potječe još iz doba antičke Grčke i Rima, iz razdoblja Olimpijskih igara, atletike, ratova i osvajanja. Stari Grci, strastveni atletičari, uspješne olimpijce  slavili su...

Vidi više

Mršavljenje uz pomoć gena

Dijete prije personalizirane medicine Do sada je poznat veliki broj različitih dijetalnih režima koji obećavaju smanjenje prekomjerne tjelesne težine. Pojavljuju se i nove dijete koje su obično manja preinaka većpostojećih,  „potrošenih“...

Vidi više

Jelovnici i recepti

Težina SENSOR program omogućava lako gubljenje težine uz apsolutnu fleksibilnost Kreiranje vlastitog dijetalnog plana može ponekad oduzeti previše vremena, pa stoga preporučujemo našu knjigu recepata. Sadrži više od 30 osobno kreiranih...

Vidi više

Suplementi

Tijelu je potreban kalcij za održavanje normalne koštane mase, selen, vitamin C i E pomažu u zaštiti tijela od oksidativnog stresa, a vitamin B6 pomaže u normalizaciji metabolizma homocisteina. Dobro...

Vidi više

Test očinstva

Očinstvo Ovaj test je za Vas najprikladniji ukoliko ste: (a) muškarac koji želi potvrditi svoje očinstvo, (b) dijete koje želi dokazati da mu je netko otac, (c) majka kojoj...

Vidi više

Težina Sensor

Težina Sensor Analiza 8 genetičkih varijacija Što doprinosi debljanju, masti ili ugljikohidrati? Genetski prilagođen program prehrane i tjelesne aktivnosti Izvješće na 60 stranica s procjenom 1000+ vrsta hrane utemeljene na vašim genima Program mršavljenja sa...

Vidi više

Prehrana Sensor / Nutrigenetika

Prehrana Sensor / Nutrigenetika Koja hrana je zdrava za vas? Koju hranu morate izbjegavati? Analiza preko 50 prehrambeno relevantnih gena? Procjena preko 1000 vrsta hrane prema vašim genima Utvrdite vaše osobne potrebe za mikronutrijentima Djelujte na...

Vidi više

Sport Sensor

Sport Sensor Analiza više od 52 važne genetske varijacije Utvrđivanje genetičkog talenta za atletske sportove Utvrđivanje genetičkog talenta za sportove izdržljivosti Genetski prilagođena ishrana za optimalni balans energije Potpomognuta detoksikacija tijela Izbjegavanje namirnica loše kompatibilnosti Neke genetičke...

Vidi više

Premium Sensor

Premium Sensor Najvažnije genetske analize u jednom paketu Analiza više od 90 genetskih varijacija Prevencija i prilagođeno liječenje za više od 22 bolesti i metabolička poremećaja Procjena utjecaja više od 230 lijekova, uključuje djelovanje i...

Vidi više

Premium Plus Sensor

Premum Plus Sensor Najvažnije genetske analize u jednom paketu Analiza više od 110 genetskih varijacija Prevencija i pomoć u izboru najdjelotvornijeg liječenja za više od 35 bolesti i metaboličkih poremećaja Procjena djelotvornosti i rizika...

Vidi više

Kako geni utječu na naše zdravlje

Naša tijela građena su od milijuna stanica. Većina tih stanica sadrži kompletan set gena, kojih imamo na tisuće. Geni su zapravo setovi uputa koji kontroliraju rast i funkciju ljudskog tijela...

Vidi više

Geni i zdravlje

Paketi genetičkih analiza Danas više nije potrebno čekati kako bi se bolest razvila u budućnosti. Paneli genetičkog testiranja najnovije generacije s najnovijim tehnologijama iz područja genetike pružit će brojne odgovore o...

Vidi više

Genetska testiranja u Hrvatskoj, razgovor s novinarkom Večernjeg lista Ivanom Ri…

Genetska testiranja koja su prema stranim medijima postala svakodnevnica i kućna praksa. Kakva je situacija u Hrvatskoj po tom pitanju - koristimo li i mi genetske testove te za što...

Vidi više
Otvori Chat
1
Close chat
Pozdrav! Hvala vam na posjeti. Kliknite na Start kako bi pokrenuli chat.

Start