AFI+™, prirodno pomlađivanje kože pomoću vlastitih stanica.

Što je AFI+™ tretman?

AFI+™ tretman je dugotrajno pomlađivanje kože bazirano na Vašim vlastitim stanicama kože te je mnogo učinkovitije od konvencionalnih estetskih postupaka, kao što su mezoterapija i PRP (tretman krvnom plazmom). Kod AFI+™ tretmana ne koriste se strani materijali i nema potrebe za čestim kontrolama, kao što je slučaj kod korištenja botoksa ili hijalurona. Također, jedan tretman imat će učinak koji traje godinama. Kod ovog postupka koža lica se pomlađuje ubrizgavanjem vlastitih stanica kože (fibroblasta) kako bi se nadomjestile one izgubljene s vremenom, čime se preokreće proces starenja kože. Ovaj personalizirani, prirodan i vrlo učinkovit postupak dermatolozi i stručnjaci za starenje smatraju najučinkovitijim tretmanom za pomlađivanje kože koji je danas dostupan.

Split

Dugopolje

Zadar 

Šibenik

021 688 888

Zagreb

01 2099 880

Rijeka

051 309 309

Proces u 3 koraka

Biopsija

Dermatolog u našoj klinici uzima uzorak biopsije od 3mm s neizloženog područja kože. Uzorak se odmah pohranjuje u odgovarajući medij i transportira u laboratorij za staničnu kulturu.

Stanična kultura fibroblasta

Fibroblasti se izoliraju iz uzorka kože te uzgajaju u optimalnim uvjetima rasta. Nakon 4 do 6 tjedana, stanice se prikupljaju te pripremaju za vraćanje u kliniku u odgovarajućem mediju.

Aplikacija fibroblasta

Dermatolog intradermalno ubrizgava suspenziju fibroblasta u odgovarajućem mediju. Ukoliko je potrebno, primjena se može i ponoviti jer su zalihe fibroblasta pohranjene u laboratoriju za staničnu kulturu te se mogu održavati godinama.

1. Biopsija

Proces započinje uzimanjem malog uzorka kože od 3mm od strane dermatologa u našoj klinici. Dermatolog bira dio kože koji je dobro prokrvljen i koji nije pretjerano izložen djelovanju sunčeve svjetlosti, kako bi se iz njega izolirale biološki mlade stanice. Dermatolozi se zbog navedenih razloga najčešće odlučuju za stražnju stranu ušne resice. Čitav proces radi se pod lokalnom anestezijom što ga čini potpuno bezbolnim.

2. Stanična kultura fibroblasta

Proces započinje uzimanjem malog uzorka kože od 3mm od strane dermatologa u našoj klinici. Dermatolog bira dio kože koji je dobro prokrvljen i koji nije pretjerano izložen djelovanju sunčeve svjetlosti, kako bi se iz njega izolirale biološki mlade stanice. Dermatolozi se zbog navedenih razloga najčešće odlučuju za stražnju stranu ušne resice. Čitav proces radi se pod lokalnom anestezijom što ga čini potpuno bezbolnim.

3. Aplikacija fibroblasta

Dermatolog intradermalno ubrizgava suspenziju fibroblasta u odgovarajućem mediju. Suspenzije se obično ubrizgavaju u cijelo lice, ali mogu biti usmjerene i na određeno područje. Također, tretman se može primijeniti na područje ruku, dekoltea ili bilo koje drugo područje koje je podložno starenju. Kako bi se postigli najbolji mogući rezultati, aplikacija fibroblasta izvodi se pomoću Micronjet® igala (NanoPass Technologies LTD), kako bi se osiguralo da su sve stanice ubrizgane u dermis. Ukoliko je potrebno, aplikacija fibroblasta se može i ponoviti jer su zalihe fibroblasta pohranjene u laboratoriju za staničnu kulturu te se mogu održavati godinama.

Učinkovitost protiv bora i ožiljaka i usporedba s konvencionalnim estetskim postupcima

Kako starimo, dolazi do pojava bora i opuštenog izgleda kože na različitim dijelovima lica, najčešće u kutovima usana, oko očiju, na čelu te između obrva. Ove promjene su prvenstveno uzrokovane gubitkom važnih komponenti kože poput kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Ožiljci od akni također su uzrokovani sličnim procesom. Budući da su upravo fibroblasti ti koji su odgovorni za proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, nadomještanje istih ne samo da vraća mlađi izgled već zaista i pomlađuje Vašu kožu.

Već duže vrijeme se za ispravljanje takvih nedostataka kože koriste različiti „dermalni fileri“ poput kolagena i hijaluronske kiseline. Budući da se prilikom starenja kože sadržaj ovih važnih komponenti znatno smanjuje, njihovo ubrizgavanje izvana može poboljšati stanje i izgled kože. Međutim, takav učinak traje samo kratkotrajno budući da su korišteni pripravci hijaluronske kiseline i kolagena sintetski i strani za tijelo te se zbog toga brzo razgrađuju i oslobađaju iz tijela.

Terapija AFI+™ rješava problem starenja kože potpuno drugačijim pristupom: u kožu se ubrizgavaju vlastiti fibroblasti pacijenta koji prirodno i intenzivno proizvode sve komponente potrebne za mladoliki izgled kože. Fibroblasti zahvaljujući svojoj ulozi u proizvodnji navedenih proteina, održavaju vlažnost kože, njenu fleksibilnost i čvrstoću. Kako s godinama broj fibroblasta opada kao i njihova učinkovitost u proizvodnji kolagena i elastina, povećanje njihovog broja očita je meta u anti-aging industriji.

Kakve rezultate očekivati?

Za razliku od korištenja „dermalnih filera“, koji daju trenutne i privremene rezultate, aplikacija fibroblasta daje progresivne rezultate tijekom vremena u vidu zadebljanja i učvršćivanja kože te vraćanja elastičnosti.

Prvi rezultati vidljivi su nakon tjedana, ali se nastavljaju poboljšavati tijekom narednih mjeseci i godina, a pokazalo se da učinak traje čak i do 5 godina nakon tretmana. Kao rezultat, koža djeluje mlađe, elastičnije i svježije, bore blijede, a koža je općenito zdravija. Klijenti također ne gube sposobnost pokazivanja prirodnih facijalnih ekspresija, što ne bude uvijek slučaj kod korištenja ostalih estetskih procedura.

Rezultati koji mijenjaju život

Kontaktirajte nas putem emaila.